Proeverijagenda-Masterclasses 23 september. En…

Home/Agendapuntjes/Proeverijagenda/Proeverijagenda-Masterclasses 23 september. En…
  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 23 september. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?  Geniet ervan! 

SterkWater pop-up restaurant Fort Rijnauwen

SterkWater logoHet imposante Fort Rijnauwen. Zo mooi en zorgvuldig gebouwd dat Koning Willem III bevriende koningshuizen en hoge militairen graag meenam naar het fort om te pronken. Gebouwd tussen 1868 en 1872 maakte het destijds onderdeel uit van het meest moderne en de belangrijkste verdedigingslinie in Nederland. Samen met Ruigenhoek, Voordorp, Hoofddijk, Vechten en het hemeltje vormden ze een forten kring voor de bescherming van de stad Utrecht. Geniet van deze bijzondere locatie t/m 25 september tijdens een heerlijk 5-gangen diner. Let op: Deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We ontvangen je in dat geval graag op één van onze andere locaties. Meer info op sterkwater.nl

SDEN wijncursussen en in Leiden

Titia wijncursus leiden uitgelichtTitia Boxma, registervinoloog en wijndocent van Key to Wine organiseert al vele jaren diverse leuke wijnevenementen in de mooie en gezellige wijnwinkel van Henri Bloem in Leiden, oftewel Kaaf ten Haaf. Wil je meer kennis en proefervaring opdoen, schrijf je dan in voor één van de wijncursussen die van beginners- tot gevorderden niveau worden gegeven:
SDEN 2 ( 5 avonden) start op vrijdag 23 september
SDEN 3 plus ( 3 avonden) start op maandag 26 september
SDEN 1 ( 2 avonden) start op woensdag 12 oktober
Meer  info via keytowine.nl

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival logoHet belangrijkste feest voor de wijnboer is het oogstfeest. Als de laatste druif is geplukt gaat de fles op tafel. Tijdens Amsterdam Wine Festival vieren wij dat met ze mee! Van 22 t/m 25 september vieren we de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond. Meer dan 300 verschillende wijnen zijn te proeven vanaf €3,- per glas! Van Frankrijk, Italië, Spanje tot Oostenrijk, Duitsland, en de Verenigde Staten! Uit alle windstreken van het Noordelijk Halfrond drink je onontdekte wijn en klassiekers, van unieke kelderschatten tot fameuze parels. Elk land heeft een eigen karakteristieke area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas of fles kunt bestellen. Tickets bestellen doe je hier

Wijnfestival Groningen

Wijnfestival GroningenOp vrijdag 23 september en zaterdag 24 september vindt Wijnfestival Groningen – Lutje editie 2022 plaats in de Akerk. Beleef wederom een geweldig wijnweekend met heerlijke wijnen en smakelijke hapjes samen met andere wijnliefhebbers. Een ticket kost in de voorverkoop €18,50 en aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en 3 muntjes. Je kunt dus gelijk een glas wijn of hapje uitkiezen. Al het eten en drinken wordt betaald met muntjes. Vanaf 1 muntje kun je genieten van een proefglas wijn. Op verschillende punten in de kerk kun je extra munten kopen voor €2,50 per stuk. Helemaal weg van een bepaalde wijn? Je favoriete wijnen kun je direct bestellen bij de standhouder. De wijnen zijn niet direct in de kerk te koop. Kom je ook proosten? Tickets bestellen en meer info op wijnfestival-groningen.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 september kun je in Deventer, Alkmaar en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn-Spijs lunch bij De Plasmolense Hof

wijn spijs lunch Angelique Meulendijks uitgelichtKies voortaan bij ieder gerecht dé perfecte wijn! Ontdek op zaterdag 1 oktober samen met vinoloog Angelique Meulendijks de geheimen achter het combineren van wijn en spijs en geniet van heerlijke wijnen met bijpassende gerechten van restaurant De Plasmolense Hof. Angelique neemt u mee naar verschillende wijnlanden en wijngebieden. Ook deelt ze tips & tricks voor het combineren van wijn en spijs, zodat u voortaan bij ieder gerecht dé perfecte wijn kiest. U bent van harte welkom vanaf 12.30 uur om te genieten van het aperitief. Om 13.00 uur gaan we aan tafel en serveren we een vier gangen verrassingsmenu in de vorm van een vorkjeslunch, met bij elke gang een bijpassende wijn. Prijs vier gangen vorkjeslunch met vier bijpassende wijnen, ontvangst met aperitief, tafelwater en brood 59,50 p.p.
Inschrijven via angelique.meulendijks@gmail.com.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 2 oktober kun je in Leeuwarden, Maastricht en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshops Italiaanse wijnen en gebieden 

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenVoor de tweede helft van 2022 heeft Fred Nijhuis weer de nodige workshops gepland, altijd voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers, minimaal 15 wijnen en zowel plat als bruisend water 😉. De workshops zijn altijd van 19.30 tot maximaal 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil. Op het programma staat op
4 oktober 2022: Workshop Colline Pisane. Een uitgebreide selectie wijnen die zal aantonen waarom de Colline Pisane en de DOC Terre di Pisa meer aandacht verdienen. Tot de collectie behoort o.a. een ‘collectors item’ van Tenuta di Ghizzano.
18 oktober 2022: Workshop Colli Euganei
The Colli Euganei; where the world meets Italy.
Diverse internationale druivenrassen van een puur Italiaanse terroir, maar ook autochtone op een mondiale leest geschoeid. De moeite van het ontdekken waard!
15 november 2022: Vulkanische wijnen
Proef de energie van wijnen van een vulkanische bodem en ontdek het onderscheid tussen de zin en onzin over deze terroir.
NB Niet alleen Italiaanse wijnen!
06 december 2022: Piemonte Wine School Compilation
Een samenvatting van voorgaande sessies van de Piemonte Wine School met een keur aan wijnen van typische Piëmontese druivenrassen.
Meer info en inschrijven via frednijhuis.nl

Wijnworkshops in Leiden

Titia wijncursus leiden uitgelichtTitia Boxma, registervinoloog en wijndocent van Key to Wine organiseert al vele jaren diverse leuke wijnevenementen in de mooie en gezellige wijnwinkel van Henri Bloem in Leiden, oftewel Kaaf ten Haaf. Titia verzorgt ook verschillende wijnworkshops. Bijzondere voorkennis is niet nodig, houden van wijn en spijs wel.

Zaterdag 8 oktober: Spaanse wijnen
Maandag 17 oktober: Alto Adige, gebottelde berglucht
Zaterdag 5 november: Amarone en Ripasso
Zaterdag 19 november: Italiaanse wijnen
Zaterdag 26 november: Port
Alle avonden vinden plaats in de wijnwinkel van Henri Bloem in Leiden en duren van 19.45 tot 22.15 uur.
Meer info: Key to Wine: www.keytowine.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zaterdag (!) 8 oktober kun je in Oisterwijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 9 oktober kun je in Haarlem en Bergen op Zoom genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn-Spijs lunch ‘Drink Ea(s)t’

Flyer Drink Ea(s) ZW vierkant DEFOp zondag 9 oktober staan Cecile.wine en het team van Zinc Wine&Dine weer voor jullie klaar tijdens onze wijn-spijslunch. Het thema dit keer is ‘Drink Ea(s)t’. Weinakademiker Cecile richt haar blik op het oosten en neemt jullie mee naar de wijngaarden van Centraal- en Oost-Europa. Deze landen hebben een schat aan autochtone druivenrassen en onbekende wijngebieden. Bijzondere wijnen uit bijvoorbeeld Hongarije, Slovenië, Roemenië en Kroatië zullen de revue passeren, uiteraard begeleid door heerlijke bijpassende gerechten. Inschrijven voor deze bijzondere lunch doe je hier

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdagavond 13 oktober proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wijn

RYPP Wijnfestival Rotterdam

RYPP wijnfestival Rotterdam 2022 logoVan vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober strijkt RYPP Wijnfestival neer in de monumentale Schiecentrale in Rotterdam. In deze te gekke voormalige elektriciteitscentrale geniet je drie dagen lang van een heus wijnspektakel. Ga op ontdekkingstocht naar de meest verrukkelijke wijnenbites en belevenissen. RYPP Wijnfestival is dé plek om met al je vrienden te proosten op het leven!
Op RYPP Wijnfestival staan kwaliteitswijnen centraal, van Europese klassiekers tot onbekende druiven of landen. Van bubbels tot natuurwijn tot alcoholvrij. Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit heerlijke bites in alle vormen die niet mogen ontbreken naast jouw favoriete wijn. Van oesters en kaas tot luxere (vegan) gerechtjes. Meer weten en tickets bestellen? RYPP-wijnfestival.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 16 oktober kun je in Mechelen, Hilversum en Noordwijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 23 oktober kun je in DordrechtApeldoornen Dokkum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshops Kaas & Wijn Groningen en Amsterdam

Wijninstituut logoVoor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij op 27 oktober twee workshops Kaas & Wijn. Onze docenten Ella Klatte (in de Hogere Hotelschool Amsterdam) en Anita Koerts (bij Van der Valk Groningen Hoogkerk) nemen je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port. Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

WIJN-SPIJS AVOND NIEUWE WERELD!

Polderkeuken logoOok dit najaar organiseert De Nieuwe Polderkeuken we weer een heerlijke wijn-spijs avond. Het thema op vrijdag 28 oktober is de Nieuwe Wereld! We verlaten Europa en gaan u verrassen met wijnen die de halve aardbol over gaan voordat ze bij u in het glas geschonken worden. Unieke druivenrassen en wijnstijlen die heerlijk aansluiten bij ons verrassingsmenu, en bewijzen dat er in de wereld van wijn altijd weer nieuwe smaken te vinden zijn! Reserveren is noodzakelijk en kan ook online (www.polderkeuken.nl/reserveren) o.v.v. Wijn-Spijs diner. We starten de avond centraal om 18:30 uur.
De kosten voor deze avond bedragen €135 p.p. en dit is inclusief:

  • bubbels en amuses vooraf
  • brood, boters en olijfolie
  • 5 gangen verrassingsmenu
  • 5 gangen wijnarrangement OF alcoholvrij arrangement
  • tafelwater
  • koffie of thee met friandises toe

Nacht van de Wijn

Nacht van de wijn logoVoor de derde keer wordt er in Utrecht de Nacht van de Wijn georganiseerd. Op 28 & 29 oktober barst het vrolijke, gezellige en leerzame wijnfeest wederom los in Utrecht. Een langverwachte vervolgeditie vol met wijnen van over de hele wereld. Een sfeervol en warm evenement waar je alle ruimte krijgt om zoveel mogelijk verschillende wijnen te proeven. Tijdens de Nacht van de Wijn staat de druif centraal. Zo wordt er tijdens de Nacht van de Wijn de populairste druif van Nederland bekend gemaakt. Maar ook proef je overal aan de verschillende bars alle druivenvarianten die de wijnwereld rijk is. In het kaartje zit een glas Verdejo van Celeste inbegrepen en je kunt je glas na afloop houden! Meer info op nachtvandewijn.nl

Proeven tussen de Stellingen Okhuysen

Logo OkhuysenOp vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober transformeren wij onze magazijnen weer tot dé proeverij van Nederland: Proeven tussen de Stellingen. Maar liefst zeventien wijnmakers zullen naar Haarlem overkomen om hun wijnen aan je te laten proeven. Dit weekend heb je de keuze uit bijna 200 wijnen, die allemaal met korting te bestellen zijn én maak je wederom kans op de Petrus in de tombola.
Je kunt kaarten voor de vrijdagochtend, vrijdagmiddag, zaterdagochtend of zaterdagmiddag bestellen. Wij hebben gemerkt dat de zaterdagmiddag proeverij snel vol zit dus mocht dit je voorkeur hebben, raden wij aan niet te lang te wachten met kaarten bestellen. Liever op een rustig moment proeven? Dan zijn de vrijdag- en zaterdagochtend proeverij perfect voor jou. Net als voorgaande edities werken we met – gratis – toegangstickets die verkrijgbaar zijn via okhuysen.nl/ptds.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 30 oktober kun je in Wageningen en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Cursus Sommelier Oorkonde – Wijn & Spijs in Kampen

logo-anywineNa het volgen van de cursus Sommelier Oorkonde – Wijn & Spijs, betekent het dat jij de basisprincipes van de wijn-/spijscombinatie beheerst. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het analyseren van de smaak van producten en wijnen (70% van de lestijd). Daarnaast leer je over menu-opbouw, de invloed van producten en garnituren op de wijn, de invloed van glaswerk en temperatuur en het geven van wijnadvies.
Voor mensen uit de horeca extra aantrekkelijk, omdat er ook aandacht besteed wordt aan calculatie van winstmarges, het schrijven van een fiche technique (productomschrijving) van de wijn, schenketiquette aan tafel en gastheerschap. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 3 uur.
Data: maandag 31 okt, 11 en 28 nov, 12 dec, 9 jan.
Meer informatie over deze opleiding >> sommelieroorkonde-sden-2 (anywine.nl)

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 6 november kun je in Amsterdam en Enschede genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Bordeaux masterclass, Utrecht

Wijninstituut logoVoor alle liefhebbers van wijn die meer willen weten over de beroemde wijnstreek Bordeaux, organiseren wij op 10 november 2022 in Utrecht een Bordeaux masterclass. Onze docent, Debby van Schie, neemt je onder meer mee in de historie van deze streek en het belang van het verschil in gebruik van druivenras op de fameuze linker- en rechteroever. Ook weet je na deze avond wat Grand Cru betekent, wat ‘en primeur’ is en waarom oogstjaren zo belangrijk zijn. Verleden, heden én de toekomst passeren de revue en je krijgt mooie kwaliteitswijnen te proeven, illustratief voor Bordeaux! Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

Masterclass Duitse Wijn met de wijnmakers

Mark van de wijn logoZondag 13 november 2022 organiseert markvandewijn in samenwerking met restaurant De Kas (Kamerlingh Onneslaan 3 in Amsterdam) een masterclass Duitse wijn. De 3 Duitse wijnmakers Martin Braun, Stefan Braunewell en Mathias Wolf geven een uitgebreide toelichting op hun wijnen. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen. Start is om 13:00 uur. Aansluitend, om 14:30 uur, is er een verrukkelijke late lunch. Prijs voor de middag (masterclass en lunch): EUR 80 pp., incl. wijn. Aanmelden per email: mark@markvandewijn.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 13 november kun je in Arnhem, Den Haag en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

 

Workshops bubbels, Amsterdam 

Wijninstituut logoBubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop schenkt wijndocent en bubbel liefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten. Na deze avond kent u de productiemethoden, weet u de verschillen in smaak te herkennen en benoemen, opent en schenkt u de wijnen op professionele wijze en kent u de basisprincipes van de vele wijn-spijsmogelijkheden die ‘mousserend’ te bieden heeft. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

of donderdag 24 november 2022 (Rdam Somention)
 

Workshop Kaas & Wijn Rotterdam

Wijninstituut logoVoor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij op 17 november een workshop Kaas & Wijn in Somention Rotterdam. Onze docent Rien van der Meulen neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port. Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 20 november kun je in Groningen en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & Food Experience Najaarseditie Gransjean Wijnen en Delicatessen, Den Haag

Gransjean Logo nieuwWe mogen weer! Achter de schermen zijn we volop op zoek geweest naar nieuwe wijnen, mooie verhalen en prachtige andere producten. Op zondag 20 november organiseren wij de voorjaarseditie van onze Wine & Food Experience in het sfeervolle Carlton Ambassdor Hotel. Ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld en uit Nederland zullen hier onder begeleiding te proeven zijn tussen 13-17 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. We hebben een paar hele bijzondere gasten tijdens ons evenement.De kaartverkoop is inmiddels gestart. Online kunt u hier uw kaartje al bemachtigen. Na de proeverij is er een 4-gangen diner á € 37,50 in het restaurant van het Carlton Ambassador waar alle wijnen nog kunnen worden geproefd. Wilt u aansluiten bij het diner, dan graag per e-mail reserveren.

 

Workshops bubbels, Rotterdam 

Wijninstituut logoBubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop op donderdag 24 november schenkt wijndocent en bubbel liefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten. Na deze avond kent u de productiemethoden, weet u de verschillen in smaak te herkennen en benoemen, opent en schenkt u de wijnen op professionele wijze en kent u de basisprincipes van de vele wijn-spijsmogelijkheden die ‘mousserend’ te bieden heeft. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

Workshop Wijn-Spijs

Wijninstituut logoEen goede wijn&spijs combinatie maken is geen magie maar een wetenschap. Iedereen kan dat leren. Tijdens deze avond op 24 november worden de basisbeginselen van wijn&spijs uitgelegd door onze docent Ella Klatte. Theorie en praktijk wisselen elkaar prettig af. Wilt u in de wijnwinkel, of supermarkt de juiste keuze kunnen maken wat u gaat drinken bij een gerecht of diner dan is deze cursus op uw lijf geschreven. Leer hoe verassend of hoe fout een wijn&spijs combinatie kan zijn. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 27 november kun je in Delft en Almelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 december kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 december kun je in Haarlem en Oosterhout genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 8 januari kun je in Amsterdam, Zwolle, Maastricht en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 15 januari kun je in Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 22 januari kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdagavond 26 januari proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wijn

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 29 januari kun je in Amersfoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Nieuw: GRATIS online cursussen Sherry Academy

Sherry Academy uitgelichtDe splinternieuwe cursussen van de Sherry Academy zijn nu online te volgen. Jong en oud, particuliere wijnliefhebbers en professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich te laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnennaar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan, basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten.
Meer info vind je hier 

Wine Experience Amsterdam

Wine-Experience-Amsterdam-Logo.Iedere zaterdag en zondag kun je op loopafstand van Amsterdam CS kennismaken met bijzondere wijnen, perfect bijpassende kazen en andere fijne hapjes. Tijdens de proeverij nemen we je vanuit het splinternieuwe glazen IJcatcher paviljoenmee op reis vanuit oud Amsterdam door de hele wereld. We maken een kleine historische reis door Amsterdam en we vertellen je over herbergen, wijnvaten die als ‘suyphuys’ gebruikt werden en de levendige drank en kaashandel. Maar, zoals dat de Nederlandse handelsgeest betaamt, gaat de reis verder door Europa en zelfs over de hele wereld, van Californië en Japan en van India en Indonesië tot Kroatië en Georgië. De proeverij zit boordevol geschiedkundige feitjes over Amsterdam, leuke wetenswaardigheden over wijn en je leert hoe je wijn en hapjes met elkaar kunt combineren. Wine Experience Amsterdam is een samenwerking tussen IJcatcher.nl en wijnimporteur Croatiangrapes.com Meer info: en een plekje reserveren: www.wineexperience.amsterdam!

Gratis inloop wijnproeverij

abel-tasman-wines logoIedere dinsdagavond (18:00-22:00) en zondagmiddag(13:00-17:00) ben je van harte welkom om gratis wijn te komen proeven in de wijnkeuken van Abel Tasman Wines! Alle wijn uit het assortiment is beschikbaar, dat betekent de gehele selectie eigen import Nieuw Zeeland. 100+ verschillende wijnen, Oost Europa, mousserend Oost Europa en Zuid Afrika! Een dikke bonus, klassiek Europa én de kelder vintage selectie (op aanvraag).Het lijkt me te gek samen met jou jouw wijnreis te starten of te vervolgen. Is het lekker weer? Dan verplaatsen we gezellig naar het dakterras. https://abeltasmanwines.nl/wijnproeverij-wijnkeuken/

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Wijnkeuken Abel Tasman Wines

abel-tasman-wines logoDe wijnkeuken van Abel Tasman Wines is weer open. De wijn spijs ervaring bestaat uit een 4,5 of 6 gangen menu inclusief wijn. 4 gangen  €70,-|| 5 gangen €80,- || 6 gangen €89,-
Er wordt gewerkt met dagverse seizoensproducten. Alle gerechten worden begeleid door bijpassende wijn uit de portfolio van Abel Tasman Wines aangevuld met een Nieuw Zeelandse wijn proeverij á 15 proef glazen. Let op: reserveren verplicht. Meer info en reserveren via Abel TasmanWines

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

WSET Diploma ZOOM sessions

Serhat Narsap FBSpeciaal voor WSET Diploma studenten! In 1,5 uur tijd per sessie leer je niet alleen inhoudelijk veel over het onderwerp, maar vooral en ook over de manier waarop de examencommissie je antwoorden verwacht. Want dat blijkt voor veel studenten een struikelblok te zijn.
“Serhat Narsap, DipWSET is offering WSET Diploma Students unique support lessons. Live and interactive session over Zoom. Fee Applies. Enquire and register SERHAT@SONVINO.COM, Whatsapp: +447950938939″

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

 

Door |23 september 2022|Categorieën: Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant