Proeverijagenda-Masterclasses 22 maart. En…

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 22 maart. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

Vini Amici, Alkmaar

Vini Amici alkmaar logoOp 22-23-24 maart 2024 vindt in de Grote Kerk in Alkmaar het Vini Amici wijnfestival plaats. Op Vini Amici kan je uit een aanbod van bijna 300 soorten wijn kiezen. Om te proeven, een glas te drinken of koop een fles om je vriendengroep ook mee te laten proeven. Wijn en Spijs, dat is de combinatie. Op Vini Amici heb je ruime keuze uit bijpassende amuses of kleine gerechten van vertouwde en bekende restaurateurs uit Alkmaar en omgeving. Vini Amici gaat verder dan alleen wijn en spijs, er kan naar diverse artiesten of naar de DJ geluisterd worden …. en ja, er mag gedanst worden!
Meer info en bestellen van tickets: viniamici.nl

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: zaterdag 23 maart 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 24 maart kun je in Arnhem, Den Bosch en Dokkum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn Festijn Haarlem

Het Wijn Festijn logoOp 29 & 30 maart 2024 opent de Lichtfabriek Haarlem haar deuren voor het Wijn Festijn! De Lichtfabriek zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Dat alles onder het genot van gezellige muziek. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Haarlem, maak je klaar om weer heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld!
Meer info en bestellen van tickets via hetwijnfestival.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp maandag 1 april, (2e paasdag) kun je in Maastricht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 april kun je in Bergen op Zoom en Hoofddorp genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WineFlight Wijn-Spijs workshop asperges

Wegens groot succes organiseren we opnieuw een wijn-spijs workshop in samenwerking met Restaurant Allure in Rotterdam.
Dit keer staat de asperge centraal. Na afloop van deze workshop op zondag 7 april weet je welke bereidingswijze het beste bij welke wijn past en heb je zelf in de praktijk gebracht hoe je een wijn-spijs combinatie kloppend kunt maken.
Boek snel, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
wineflight.nl

La Grande Bellezza

SAVE THE DATE AMSTERDAM INTER (2)‘The Italian Wines Tour 2024’. De “La Grande Bellezza Tour” is een initiatief van Raffaele Vecchione die in 2019 Winescritic.com begon en sindsdien meer dan 24.000 Italiaanse wijnen heeft geproefd. Na soortgelijke bijeenkomsten in New York en Zürich organiseert Vecchione op maandag 8 april “La Grande Bellezza” in Entrepot Restaurant, – Entrepotdok 8, Amsterdam. In een informele setting presenteert hij bijna 30 wijnen van een tiental producenten, die allemaal de essentie van hun regio vertegenwoordigen en geselecteerd zijn op aspecten als kwaliteit, persoonlijkheid en elegantie. De proeverij heeft als doel om wijnschrijvers, docenten, importeurs, retailers en sommeliers kennis te laten maken met belangrijke spelers uit toonaangevende Italiaanse wijnregio’s en een open gesprek aan te gaan over de mogelijkheden van de wijnen op de Nederlandse markt. Na de proeverij biedt de organisatie een lunch aan alle aanwezigen aan.
Meer info en aanmelden: winescritic.com

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 april kun je in Amersfoort en Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event FB 18-4-2024Datum: donderdag 18 april 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

AMSTERDAM WINE FESTIVAL

Amsterdam Wine Festival logoVan 18 t/m 21 april 2024 vieren we de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond. De heuvels van Zuid-Amerika, de tropische Sauvignon Blanc’s van Nieuw-Zeeland en veelzijdige Chenin blanc’s van Zuid-Afrika. Alle druiven zijn te vinden op het Amsterdam Wine Festival. Ervaar het zelf en laat je meenemen door de magie van de Gashouder, combineer de lekkerste gerechten met jouw favoriete wijn en struin op de markt op zoek naar de ziltigste oester. Kijk, ruik en proef tijdens de masterclasses gegeven door een top vinoloog en dans, proost en vier de oogstfeesten tot in de laatste uurtjes met
jouw liefdes en vrienden.
Ticket is inclusief: Toegang tot het festival – AWF wijnglas dat je mee naar huis mag nemen
Meer info en bestellen van tickets: amsterdamwinefestival.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 april kun je in Rotterdam en Zwolle genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Proeverij Georgische wijnen

Wijnimport-Bleeker+logo_166x0Namens Wijnimport Bleeker nodigt Ghislaine Melman (Melman Communications) u graag uit voor een proeverij van Georgische wijnen op zondag 21 april. Wijnimport Bleeker is de grootste importeur van Georgische wijnen in de Benelux. Georgië is één van de oudste wijn producerende landen ter wereld. Archeologische vondsten tonen aan dat wijnbouw in Georgië al meer dan 8000 jaar geleden begon. Tegenwoordig worden nog steeds traditionele productiemethoden toegepast, waarbij het gebruik van de “qvevri” centraal staat. Op de proeverij zijn meer dan 100 wijnen uit Georgië te proeven. Deze proeverij vindt plaats op de schitterende locatie Capital C in het centrum van Amsterdam. Er worden ook enkele presentaties/masterclasses gegeven door wijnmakers.
Programma zondag 21 april
12.00-14.00 uur: Proeverij gereserveerd voor wijnprofessionals

14.00-18.00 uur: Proeverij ook toegankelijk voor consumenten
Meer informatie en inschrijving
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislaine Melman van Melman Communications,
M: 06-14 789 441. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 april kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Hemelse wijnen

Houd je van wat steviger wijnen? Dan is dit de workshop voor jou! We gaan op woensdagavond 8 mei naar de warme klimaatgebieden en zoeken daar naar wijnmakers die een beetje risico durven te nemen.
Dat betekent dat we wijnen gaan proeven die veel smaak hebben, rijpe geuren tonen en een flink alcoholpercentage kennen.
Durf jij het aan?
Waar: wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam
Inschrijven doe je via wineflight.nl

Fonteyn Wijnfestival, Utrecht

Fonteyn Festival logoVan 10 t/m 12 mei 2024 is het Janskerkhof omgetoverd tot wijnparadijs waar Utrechtse wijnwinkels en wijnmakers een diversiteit aan wijnen van over de hele wereld presenteren! Met meer dan 100 verschillende wijnen, lekkere bijpassende gerechtjes en livemuziek van swingende bands en Utrechtse DJ’s. Wijn wordt geschonken in een echt festivalglas. Bij jouw eerste bestelling aan de bar betaal je hiervoor borg. Lever het glas in bij uitgang en krijg de borg retour. Je kan het festivalterrein alleen betreden met een toegangsbewijs. Koop jouw ticket(s) alvast online om zeker te zijn van toegang.
Meer info en tickets bestellen: fonteyn-wijnfestival.nl

Wijnspijsproeverij “Onbekend maakt Onbemind”

Purple Blue Retro Night Party Flyer (LinkedIn Post)Ben je klaar voor een onvergetelijke avond vol verrassingen? Op zaterdagavond 25 mei om 19:30 organiseren Carper Vinum en UNKnowN Art Gallery een spetterende wijnspijs proeverij. Het Thema van de proeverij en Art Gallery is ‘Onbekend maakt onbemind’.
Tijdens deze proeverij proef je 8 onbekende wijnen uit verschillende landen. Bij 4 wijnen worden bijpassende hapjes geserveerd. Ed Carper, Vinoloog en Weinakademiker, neemt je mee in de wereld van de onbekende wijnen. De wereld van wijn is zo veelomvattend dat het spannend is om je nu eens daardoor te laten verrassen. Hij vertelt je alles over de druivenrassen, de wijnbouwgebieden en de smaak van de wijnen.
De proeverij vindt plaats bij UNKnowN Art gallery waar je wordt omringd door het werk van Nederlandse street art iconen als KBTR, Sket15, Doodkonijn en Leon van Wijk in een inspirerende ‘underground’ omgeving ga je het avontuur aan met het onbekende. Schrijf je nu in voor deze unieke ervaring! Het aantal plaatsen is beperkt. Waar: UNKnowN Art Gallery, Oostkade 10-12 Zaandam. NB Voor vinologen 3 punten in de B categorie. Klik hier voor meet informatie

Tastin’ France

tastin france business france logoBusiness France nodigt u uit voor een nieuwe editie van TASTIN’ FRANCE. Tijdens deze proeverij kunt u kennis maken met een twintigtal Franse producenten uit de belangrijkste wijngebieden: Bordeaux, Beaujolais, Champagne, Elzas, Loire, Languedoc, Provence en Rhône. Ook kunt u een korte (15 minuten) presentatie (in het Engels) van onze nieuwe digitale Market Place bijwonen om 14 u, 15 u of 16 u.
In een paar kliks krijgt u gratis toegang tot dit platform en kunt u gericht naar Franse wijnen en gedistilleerd zoeken. Maandag 27 mei 2024 van 13.30 tot 17.30 uur Van der Valk hotel Amsterdam
NB: Deze proeverij is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals en pers. Aanmelden kan via deze link.

Fiësta del Vino 

Los Suenos de lo Capitan logoSpaanse-wijn importeur Los Sueños de lo Capitán organiseert op zondag 2 juni in samenwerking met de Wijnschool uit Nijkerk een Fiësta del Vino in de sfeervolle Stadsboerderij Nijkerk met romantische binnentuin. Je wordt meegenomen op ‘wijnreis’ naar Spanje. We reizen door de wijngebieden Jumilla, Léon, Rueda en Rioja en doen onderweg ook nog kennis op over andere wijnen.
Er komen 3 zeer gerenommeerde Spaanse wijnmakers naar Nederland om de wijnen te laten proeven en uitleg te geven over hun werk èn er een gezellige middag van te maken. Naast het proeven van diverse Spaanse wijnen maken we in verschillende workshops ook kennis met cocktails van vermouth (heel hip in Spanje) en likeuren, de techniek van het ham snijden en proeven we ook van zelfgemaakte olijfoliën. Elke wijnmaker verzorgt een masterclass , waarin een voor hen kenmerkend thema centraal staat. Deze masterclasses zijn in het Engels en voor iedereen goed te volgen. Na de workshops heb je de mogelijkheid om meer wijnen te proeven uit het assortiment van Los Sueños de lo Capitán en te genieten van de Spaanse sfeer, de muziek en bereiding van tapas.

Rond 18.00 worden er 3 grote authentieke paëllapannen opgestookt en gaan we genieten van diverse heerlijke verse paëlla’s en tapas. Er is alle gelegenheid om informeel in gesprek te gaan met de wijnmakers en nog na te genieten van de wijnen.

Meer info en inschrijven via dewijnschool.nl

Limburgse wijn-spijslunch ‘Ode aan Limburg’

Flyer Limburg rondje geel-zwartOp zondag 2 juni 12.00 -17.00 uur brengen we tijdens deze Limburgse wijn-spijslunch een bourgondische ode aan Limburg. Weinakademiker Cecile schenkt deze middag zes wijnen uit Nederlands- en Belgisch Limburg en geeft jullie op deze manier een mooi inkijkje in onze unieke grensoverschrijdende wijnbouwprovincie. Het team van Zinc Wine & Dine in Roermond kookt er vijf bijpassende gangen met een Limburgse twist bij en zorgt zo met onze mooie streekproducten en regionale recepten voor een heerlijke wijn-spijsbeleving.
Kom zelf ervaren ‘wie sjoon / lekker ós Limburg is’ en boek je tickets hier.

Limburg in het glas

Flyer Limburg 6-6-2024 verticaalDonderdag 6 juni 2024 verzorgt Weinakademiker Cecile Lormans een goed verzorgde en informatieve proeverij van wijnen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg met bijpassende hapjes bij Wijndomein De Oude Hoeve in Hamont-Achel. Bij goed weer vindt de proeverij plaats in de wijngaard, anders zitten we gezellig in de mooie hoeve.
Datum donderdag 6 juni 19.00-22.00 uur. Locatie: Wijndomein De Oude Hoeve in Hamont-Achel (B) Meer info en opgeven via deze link.

Wijnfestival Ontkurkt Breda 2024

WijnfestivalontkurktHet is een mooie lentedag (7-8-9 juni 2024) in Breda en je loopt vol verwachting het festivalterrein van ’t Zoet op. Je krijgt in ruil voor je kaartje meteen een ‘Wijnfestival Ontkurkt’ wijnglas en een sprankelende welkomstbubbel aangereikt bij de ingang. Je heft je glas en proost met je vrienden. Het feest begint. Je laat je meeslepen in een wereld van smaken. Je ontdekt diverse, uitstekende wijnen en geniet van heerlijke gerechten, van borrelplank tot maaltijd. De muziek vult de middag en je kunt met moeite stil blijven zitten. Je raakt in gesprek met wijnexperts, leert over de herkomst van de wijnen en de juiste wijn-spijscombinaties. Naarmate de dag vordert, laat het ritme van de muziek je niet meer los. Je verlaat je tafel en sluit je aan bij de dansvloer. Onder de fonkelende sterren dansen jullie samen, wijnglas in de hand, en je laat je volledig meevoeren door het feestelijke ritme van ‘Wijnfestival Ontkurkt’. Het is een dag om nooit te vergeten. Zin in? Check wijnfestivalontkurkt voor meer info en het kopen van je kaartje.

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Bacchus Wijnfestival logoPak pen & papier en noteer: 7-8-9 & 14-15-16 juni 2024. Het 2e en 3e weekend van juni vieren we feest met wijn, veel wijn. Wij kunnen niet wachten om over een paar maanden keihard te proosten, flaneren, dansen en sjansen in ons geliefde Amsterdamse Bos. Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar. De kaarten zijn NU verkrijgbaar. De laatste editie was nogal uitverkocht. Een gewaarschuwd wijndrinker telt voor zwei. Check bacchuswijnfestival.nl

Workshop wijnkaart lezen 

Durf jij in een restaurant met vertrouwen de wijnkaart aan te pakken? En zo ja, kies jij dan de wijn op basis van de prijs of de kwaliteit? Of kies je gewoon lekker veilig altijd een wijnarrangement? In deze workshop op zaterdagavond 8 juni van 2,5 uur ontrafelen wij de mysteries inzake het kiezen van wijnen in een restaurant of bar. Na afloop van deze wijncursus op basisniveau bevat de wijnkaart in een restaurant of bar geen geheimen meer voor je. We proeven de meest voorkomende wijnen en leren je waar je op moet letten als je wijn in een restaurant of bar bestelt! Tijdens deze workshop proef je 10 wijnen.
Waar? Wijnwinkel Chateautjes, Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam
Inschrijven via wineflight.nl

Wijn-Spijs proeverij ‘Rondje Portugal’

Ed Carper PortugalZaterdag 8 juni 2024  om 19:30 uur wijn-spijsproeverij ‘Rondje Portugal’, wat gaan we doen?

    • Hoe proef je wijn? Wat zegt de kleur? Wat zegt de geur? Welke smaken onderscheiden we? Hoe is de afdronk? Dit kan je zien in het filmpje ter voorbereiding van deze avond.
    • Portugal als wijnland. De geschiedenis, het klimaat, de belangrijkste gebieden, productie.
    • Het proeven van 8 typisch Portugese wijnen waarvan 4 met een bijpassend gerechtje.

Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het gebied waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. En natuurlijk ook van elk gerecht wordt verteld waar het vandaan komt en waarom dit gerecht bij de wijn is gekozen. NB: Voor vinologen 3 punten in de B categorie. De avond wordt verzorgd door Register Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper, tevens DipWSET en Weinakademiker.
Klik hier voor meer informatie.
Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk.
Op donderdag 27 juni 2024 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen.
Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen. Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoChapeau voor Chateau – Met een knipoog naar het landelijk bekende hoedjesfestival van weleer ‘Chapeau voor Buren’ kunt u op zondag 25 augustus 2024 nu voor de 11e keer in Buren kennis maken en genieten van een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en livemuziek op de jubileum editie van Chateau voor Buren. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. “Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren. Check burenstad.nl voor de laatste info over dit event.

Wijnfestival Groningen

wijnfestival groningen logoOp vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 vindt de 8e editie van het Wijnfestival Groningen plaats. Beleef een geweldig wijnweekend met fantastische wijnen, smakelijke hapjes, en vooral, gezelligheid! Hét leukste wijnfestival van het noorden! Ben je een liefhebber van wijn? Of van lekker eten en gezelligheid? Dan zit je goed bij het wijnfestival in de Akerk! Met meer dan 250 verschillende wijnen en meer dan 20 verschillende stands is er voor ieder wat wils. Kaasplankjes en charcuterie, maar ook een lekkere maaltijd vind je in een gezellig aangeklede kerk. En ook dit jaar: livemuziek!
Meer info en tickets: wijnfestival-groningen.nl 

Wine in Choc! 

Wine in Choc! event FB 3-10-2024Datum: donderdag 3 oktober 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine (en dan link https://www.cecile.wine/wijnevents-shop/wine-in-choc)

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: 12 oktober 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Wijncursus Spaanse wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgLeer in drie zondagmiddagen 6, 10 en 24 november 2024  (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC  ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.

Grote Jubileum Wine & Food Experience

Gransjean Logo nieuwAfgelopen 1 januari was het exact 10 jaar geleden dat Jochem van der Loos het stokje overnam van Anne-Wies van Oosten om Gransjean Wijnen & Delicatessen te bestieren op de Haagse Bankastraat. Met het team zijn we iedereen enorm dankbaar voor jullie loyale aandacht en bezoek aan onze winkel.
De wijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel is ondertussen The Wine & Food Experience geworden en dit gaan we op zondag 17 november grootser dan ooit aanpakken. We zijn achter de schermen al begonnen met de voorbereidingen en het wordt een heuse meet & greet met ambachtelijke producenten, proeverijen van de mooiste delicatessen en de heerlijkste wijnen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, socials en onze website .

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Door |22 maart 2024|Categorieën: Proeverijagenda|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant