Er is iets meer ruimte maar het ‘stay at home’ en ‘en petit comité’ is helaas nog niet over en we hopen dat alles snel weer normaal wordt. Laten we proberen een beetje te genieten van de dingen die wél kunnen. Zoals deelnemen aan al die leuke online proeverijen en masterclasses 🍷💻👌!

Gratis online seminarserie Duitse wijnbouwregio’s

Logo Duits wijninstituutBij het Duitse Wijninstituut (DWI) kun je een heel jaar lang deelnemen aan een nieuwe gratis online seminarserie over de 13 wijnbouwregio’s van Duitsland. Elke eerste donderdag van de maand kunnen wijnliefhebbers veel nieuwe dingen ontdekken over de wijnregio’s vanuit een wijnbouw- en toeristisch perspectief. De interactieve reeks seminars is begonnen op 4 maart om 19.00 uur met de Ahr en eindigt in maart 2022 met Württemberg. Tijdens de seminars van 60 tot 90 minuten presenteert Manuel Bretschi (hoofd opleiding en training van het DWI) een van de 13 Duitse wijnbouwregio’s en proeft hij samen met een wijnexpert (Romana Echensperger – Master of Wine, Janek Schumann – Master of Wine…..) een selectie typische wijnen van desbetreffende regio. Dit kan bijvoorbeeld een droge Silvaner uit Franken zijn of een Gutedel uit Baden. De bijbehorende wijnarrangementen kunnen vooraf door de seminariedeelnemers bij de deelnemende importeurs besteld worden. Meer info vind je op Duitswijn.nl 

Online wijncursus op Anne-Wies.NL

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online Port wijnworkshop

Key to Wine TitiaWelk type port vind jij eigenlijk lekker? Daar gaan we het tijdens deze portproeverij op zaterdagavond 20 maart eens serieus over hebben. Na een inleiding over het Portgebied, de geschiedenis en de shippers volgt een rondleiding in de portsoorten van de eenvoudige ruby port tot en met de klassieke Vintage Port en alles wat er tussen zit. Want er is zoveel meer te vertellen over Port. Je ontvangt 7 verschillende kleine Portflesjes ( 100 ml ) van ons thuis  met proefformulieren en een Portaromawiel en s’avonds neem je deel aan een Zoombijeenkomst waarin alle Ports worden toegelicht en geproefd.
Meer info en inschrijven via de website van Key to Wine

Online wijntrainingen Birthe van Meegeren

Birthe van Meegeren LinkedinBirthe van Meegeren, Weinakademiker, Retail Wijnspecialist en Wijnvrouw van het Jaar 2019 geeft nu ook online wijntrainingen. Het zijn online-wijnpresentaties van 30 minuten.
Onderwerpen:
  • 24 maart: ins & outs van Bourgogne
    We starten om 20:00 via Zoom. Ik sluit iedere keer af met goede wijntips over het desbetreffende onderwerp.
    De lessen zijn ook los te volgen! Meer info en inschrijven via de website van Birthe

Training proefvaardigheid niveau SDEN4

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4 of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk. Op woensdag 24 maart 2021 van 20:00-21:30 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en vul de quiz op de website in. Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. Het zijn wijnen van examenniveau. Wil je het later doen met je eigen proefgroep? Dat kan ook, de sessies neemt Ed op of maak met je proefgroep een afspraak voor een ander moment. Meer info en inschrijven via de website Capervinum

Een stersommelier aan je tafel!?

Kaaps-Wijnhuis-logo-zonder-lijng-e1522061378473Online wijnproeverij Oak Valley Zuid-Afrika met LIVE de sommeliers van sterrenrestaurant De Leuf. Wijn en spijs zijn horen bij elkaar. Maar hoe kies je de juiste wijn bij een gerecht? De gave van een sommelier die de perfecte match van wijn en gerecht voor je maakt is magisch. Maar je laten adviseren door een sommelier is precies wat nu niet kan.
Of toch wel?…. Als Kaaps Wijnhuis bieden we je samen met De Leuf  een unieke kans.
Laat je op 27 maart aan jouw eigen keukentafel inspireren en proef samen met de sommeliers van sterrenrestaurant De Leuf!
Via een live verbinding nemen maître Franc Michielsen en sommelier Michelle van de Bunt je mee in de wereld van wijn en spijs. Wat komt eerst, eten of wijn? Deze avond passen ze hun magie toe op de prachtige Oak Valley wijnen, pure magie uit cool climate Elgin. We nemen je bovendien mee naar de bergwijngaarden voor mooie wijnverhalen. Oak Valley met enorm trackrecord is bekend om haar elegante, smaakvolle wijnen met unieke fruitintensiteit. Zij passen uitstekend bij de tijd van het jaar. Meer weten over deze bijzondere proeverij? Kijk op KaapsWijnhuis.nl

Online Rondje Spanje

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdagavond 27 maart 19:30 uur gaan we een online rondje Spanje doen met behulp van een zoom sessie. Vinoloog van het jaar 2020 Ed carper zal de sessie leiden.

  • Je krijgt van te voren 8 flesjes wijn van 50ml opgestuurd met tips welke gerechtjes erbij passen. Die kan je er zelf bij maken.
  • Je krijgt uitleg hoe je wijn proeft.
  • Je krijgt uitleg over hoe je nu een wijn bij een gerecht zoekt.
  • je krijgt uitleg over Spanje als wijnland en over de gebieden waar we een wijn van proeven.

Inschrijven via de website van Carpervinum

Thema avond Hongarije

Horeca en wijn advies nlMiranda Beems , dé specialist in Nederland op het gebied van Hongaarse en Oost Europese wijnen, neemt u op 28 april 2021, 19.30-22.30 uur mee op reis door dit voor velen onbekende wijnland. Ze vertelt met enorme passie over de wijnstreken met hun bijzondere wijndruiven. Laat u verrassen door de diversiteit aan druivenrassen en proef wijnen die u versteld doen staan! Locatie : Plek (op het Zwitsal terrein), Vlijtseweg 128A, Apeldoorn (schuin achter Bierbrouwerij De Vlijt).
Meer info en inschrijven doe je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoN.a.v. de verlengde corona-maatregelen zijn ALLE WijnSpijs Wandelingen uitgesteld. Heb je al kaarten in bezit voor een wandeling die niet doorgaat?

Check dan deze website voor info over de nieuwe data en mogelijkheid tot restitutie.

 

‘Ontdek je smaak’ met korting!

WijnSpijs Academy Het zijn rare tijden voor culinaire liefhebbers. Maar niet getreurd, het WijnSpijs platform, bekend van de WijnSpijs Wandelingen, heeft een tof alternatief voor je: De digitale WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak“, inclusief 6 luxe wijnen die je thuisgestuurd krijgt. Na het volgen van deze cursus zal je nooit meer overwhelmed worden door het enorme wijnschap in de supermarkt, of door de uitgebreide wijnkaart in je favoriete restaurant! De WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak” is getest én