Proeverijagenda, Wijnfestivals 19 april. En…

  • Proeverijagenda lente2 uitgelicht

Proeverijagenda, Wijnfestivals 19 april. En…


Plannen maken voor bezoeken aan de leukste en lekkerste proeverijen en leerzame wijncursussen? Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende dagen, weken en maanden erna kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

AMSTERDAM WINE FESTIVAL

Amsterdam Wine Festival logoVan 18 t/m 21 april 2024 vieren we de oogstfeesten van het Zuidelijk halfrond. De heuvels van Zuid-Amerika, de tropische Sauvignon Blanc’s van Nieuw-Zeeland en veelzijdige Chenin blanc’s van Zuid-Afrika. Alle druiven zijn te vinden op het Amsterdam Wine Festival. Ervaar het zelf en laat je meenemen door de magie van de Gashouder, combineer de lekkerste gerechten met jouw favoriete wijn en struin op de markt op zoek naar de ziltigste oester. Kijk, ruik en proef tijdens de masterclasses gegeven door een top vinoloog en dans, proost en vier de oogstfeesten tot in de laatste uurtjes met
jouw liefdes en vrienden.
Ticket is inclusief: Toegang tot het festival – AWF wijnglas dat je mee naar huis mag nemen
Meer info en bestellen van tickets: amsterdamwinefestival.nl

Indonesische wijn-spijs avond Montfort

DEELGAARDERBERG_logoDit wijn-spijs arrangement op zaterdag 20 april vindt plaats in Montfort en is een samenwerking  van Kookstudio Warung Ledeng en Wijngaard de Deelgaarderberg. Op deze bijzondere avond worden er diverse mooie gerechten geserveerd met zorgvuldig uitgekozen wijnen. Tussen de diverse gangen is er een leuk wijn-casinospel waarbij u een fles wijn kunt winnen. U wordt ontvangen met een mooie mousserende wijn, gevolgd door een diner begeleid door 6 glazen bijpassende wijnen.  Meer info en uw plekje reserveren via informatie@wijngaarddedeelgaarderbert.nl of tel. 06-52482680

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 april kun je in Rotterdam en Zwolle genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Portugese wijnen van Vasco & Wijnhuis Bodde

Vasco wijn uitgelichtWijnhuis Bodde organiseert op zondag 21 april van 14.00 tot 18.00 een Lente Wijnproeverij in ‘t Trefpunt in Bennebroek! Tijdens de Lente Wijnproeverij presenteren zij je verschillende soorten wijnen: wit, rosé en rood uit diverse landen. Vasco Wijnimport staat er o.a. ook en laten je hun (nieuwe) Portugese wijnen proeven. Bij veel mensen geliefd. En zeker de moeite waard om te proberen. Zij presenteren o.a. volle rode wijnen uit de Douro streek, maar ook frisse witte uit Vinho Verde! Meer info over de wijnen van Vasco Wijnimport: vascowijn.nl.  Een kaartje voor de wijnproeverij kost 15 euro en kun je via de website van Wijnhuis Bodde kopen: wijnhuisbodde.nl. Je bent van harte welkom!

Proeverij Georgische wijnen

Wijnimport-Bleeker+logo_166x0Namens Wijnimport Bleeker nodigt Ghislaine Melman (Melman Communications) u graag uit voor een proeverij van Georgische wijnen op zondag 21 april. Wijnimport Bleeker is de grootste importeur van Georgische wijnen in de Benelux. Georgië is één van de oudste wijn producerende landen ter wereld. Archeologische vondsten tonen aan dat wijnbouw in Georgië al meer dan 8000 jaar geleden begon. Tegenwoordig worden nog steeds traditionele productiemethoden toegepast, waarbij het gebruik van de “qvevri” centraal staat. Op de proeverij zijn meer dan 100 wijnen uit Georgië te proeven. Deze proeverij vindt plaats op de schitterende locatie Capital C in het centrum van Amsterdam. Er worden ook enkele presentaties/masterclasses gegeven door wijnmakers.
Programma zondag 21 april
12.00-14.00 uur: Proeverij gereserveerd voor wijnprofessionals

14.00-18.00 uur: Proeverij ook toegankelijk voor consumenten
Meer informatie en inschrijving
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislaine Melman van Melman Communications,
M: 06-14 789 441. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 april kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Hemelse wijnen

Houd je van wat steviger wijnen? Dan is dit de workshop voor jou! We gaan op woensdagavond 8 mei naar de warme klimaatgebieden en zoeken daar naar wijnmakers die een beetje risico durven te nemen.
Dat betekent dat we wijnen gaan proeven die veel smaak hebben, rijpe geuren tonen en een flink alcoholpercentage kennen.
Durf jij het aan?
Waar: wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam
Inschrijven doe je via wineflight.nl

Fonteyn Wijnfestival, Utrecht

Fonteyn wijnfestivalVan 10 t/m 12 mei 2024 is het Janskerkhof omgetoverd tot wijnparadijs waar Utrechtse wijnwinkels en wijnmakers een diversiteit aan wijnen van over de hele wereld presenteren! Met meer dan 100 verschillende wijnen, lekkere bijpassende gerechtjes en livemuziek van swingende bands en Utrechtse DJ’s. Wijn wordt geschonken in een echt festivalglas. Bij jouw eerste bestelling aan de bar betaal je hiervoor borg. Lever het glas in bij uitgang en krijg de borg retour. Je kan het festivalterrein alleen betreden met een toegangsbewijs. Koop jouw ticket(s) alvast online om zeker te zijn van toegang.
Meer info en tickets bestellen: fonteyn-wijnfestival.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 12 mei kun je in Den Haag en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Voorjaarsproeverij Erasmus Wijnen, met passie voor Duitse wijn

Erasmus wijnen logoKom zondagmiddag 12 mei 2024 lekker proeven in 👉 ROSSUM (Gld.) op de Voorjaarsproeverij van Erasmus Wijnen, de kleine maar fijne importeur van duurzame Duitse kwaliteitswijnen! Tussen 13 en 16 uur ben je van harte welkom op en rond ‘onze’ schilderachtige boerderij met zijn grote, door een meidoornhaag omgeven tuin aan de voet van de dijk langs de Waal. En dat op een mooie dag in mei; kan het nóg idyllischer? In deze gastvrije, landelijke oase, centraal gelegen op het kruispunt van de lijnen Dordrecht-Nijmegen en Utrecht-Eindhoven, kan je kennis maken met meer dan 20 bijzondere wijnen uit Baden, Rheinhessen, de Pfalz, Württemberg en Franken. Iedereen is welkom, ook familie, vrienden en kennissen. Er is plaats zat en genoeg te doen. Erasmus Wijnen werkt uitsluitend met duurzame wijnen die vrijwel allemaal biologisch gecertificeerd zijn en een breed palet aan wijnstijlen tonen. Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden. Een korte vooraanmelding via mailto:info@erasmuswijnen.nl wordt op prijs gesteld. Meer info op www.erasmuswijnen.nl. Adres: Waalstoep 3, 5328 CA Rossum. Tijd: zondag 12 mei tussen 13 en 16 uur.

Wijnworkshop ‘PROEF’ I 

Chambone wijnstijl logoKun je in één avond de techniek van het wijnproeven leren en de smaken omschrijven? Ja dat kan! Op 14 mei  19:30 – 22:15 in Utrecht, georganiseerd door Angelique Chamboné van Chamboné Wijnstijl.
Wat kun je verwachten? 1 avond inclusief 8 wijnen, aromawiel en geur- en smaak proefjes, bijpassende bites.  Tijdens deze interactieve cursusavond zet ik alle zintuigen op scherp. Door middel van geur- en smaakproefjes leert u stapsgewijs de basistechniek van het wijnproeven. Daarna proeven we de meest bekende druivenrassen waarvan we de geur, kleur en smaak leren omschrijven en benoemen. Ook gaan we leren waarom de waarom de ene wijn beter past bij uw gerecht dan de andere wijn en waardoor het kwaliteitsverschil komt. Hierbij maken we gebruik van een aromawiel en een proefformulier. Na afloop bent u in staat om het geleerde in praktijk te brengen en zult u ook snappen wanneer een wijn op dronk is.
Meer info en opgeven via chambonéwijnstijl.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp maandag (!) 20 mei kun je in Arnhem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnspijsproeverij “Onbekend maakt Onbemind”

Purple Blue Retro Night Party Flyer (LinkedIn Post)Ben je klaar voor een onvergetelijke avond vol verrassingen? Op zaterdagavond 25 mei om 19:30 organiseren Carper Vinum en UNKnowN Art Gallery een spetterende wijnspijs proeverij. Het Thema van de proeverij en Art Gallery is ‘Onbekend maakt onbemind’.
Tijdens deze proeverij proef je 8 onbekende wijnen uit verschillende landen. Bij 4 wijnen worden bijpassende hapjes geserveerd. Ed Carper, Vinoloog en Weinakademiker, neemt je mee in de wereld van de onbekende wijnen. De wereld van wijn is zo veelomvattend dat het spannend is om je nu eens daardoor te laten verrassen. Hij vertelt je alles over de druivenrassen, de wijnbouwgebieden en de smaak van de wijnen.
De proeverij vindt plaats bij UNKnowN Art gallery waar je wordt omringd door het werk van Nederlandse street art iconen als KBTR, Sket15, Doodkonijn en Leon van Wijk in een inspirerende ‘underground’ omgeving ga je het avontuur aan met het onbekende. Schrijf je nu in voor deze unieke ervaring! Het aantal plaatsen is beperkt. Waar: UNKnowN Art Gallery, Oostkade 10-12 Zaandam. NB Voor vinologen 3 punten in de B categorie. Klik hier voor meet informatie

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 26 mei kun je in Nijmegen, Delft en Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Tastin’ France

tastin france business france logoBusiness France nodigt u uit voor een nieuwe editie van TASTIN’ FRANCE. Tijdens deze proeverij kunt u kennis maken met een twintigtal Franse producenten uit de belangrijkste wijngebieden: Bordeaux, Beaujolais, Champagne, Elzas, Loire, Languedoc, Provence en Rhône. Ook kunt u een korte (15 minuten) presentatie (in het Engels) van onze nieuwe digitale Market Place bijwonen om 14 u, 15 u of 16 u.
In een paar kliks krijgt u gratis toegang tot dit platform en kunt u gericht naar Franse wijnen en gedistilleerd zoeken. Maandag 27 mei 2024 van 13.30 tot 17.30 uur Van der Valk hotel Amsterdam
NB: Deze proeverij is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals en pers. Aanmelden kan via deze link.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 2 juni kun je in Haarlem, Leiden, Eindhoven en Heerenveen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Een lekkere, luie zondagmiddag! Proef heerlijk de LENTE

Henk Hoogakker en chefBestemd voor fijnproevers die ook houden van ontspannen genieten van kunst, zonder dat iets echt hoeft. Je hoeft geen kunstkenner te zijn.  Spannend? Ik blijf zeggen: ‘Stil-leven kan altijd nog!’
Op zondag 2 juni gaat het weer gebeuren, die lekkere, luie zondagmiddag met Kunst in de Keuken op het mooie Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch bij Roermond. Proeven, ruiken, zien van eetkunst. De fascinatie van kunst, eten en mensen! Heerlijk ontspannen genieten van het plaatje aan de muur in de vorm van gastronomische stillevens, het kleurrijke plaatje op het bord in de vorm van vijf heerlijke gerechten en het praatje van mij, Henk Hoogakker over kunst en eetcultuur.
Plaatje aan de muur: Stilleven met bosjes gerookte sprotjes van W.E. Roelofs jr., Haagse School    Binnenplaats Kasteel Daelenbroeck   Plaatje op het bord: Henk’s eigen favoriete lentebeeld.
Praktisch: Het team van kasteel Daelenbroeck serveert een heerlijk en mooi vijf gangenmenu. Uiteraard drinken we eerst samen op de binnenplaats een aperitief (met natuurlijk een amuse erbij). Ger Meijers zorgt voor lekkere bijpassende wijnen. En tot slot natuurlijk nog koffie of thee. De kosten voor het mooie vijf gangen menu en ‘het verhaal’ zijn: € 85, — per persoon. Aperitief met amuse, bijpassende wijnen, water en koffie inbegrepen.
Reserveren of meer weten? Bel even met mij: 06 53 198929 of mail me :  henk@kunstindekeuken.nl .

Fiësta del Vino 

Los Suenos de lo Capitan logoSpaanse-wijn importeur Los Sueños de lo Capitán organiseert op zondag 2 juni in samenwerking met de Wijnschool uit Nijkerk een Fiësta del Vino in de sfeervolle Stadsboerderij Nijkerk met romantische binnentuin. Je wordt meegenomen op ‘wijnreis’ naar Spanje. We reizen door de wijngebieden Jumilla, Léon, Rueda en Rioja en doen onderweg ook nog kennis op over andere wijnen.
Er komen 3 zeer gerenommeerde Spaanse wijnmakers naar Nederland om de wijnen te laten proeven en uitleg te geven over hun werk èn er een gezellige middag van te maken. Naast het proeven van diverse Spaanse wijnen maken we in verschillende workshops ook kennis met cocktails van vermouth (heel hip in Spanje) en likeuren, de techniek van het ham snijden en proeven we ook van zelfgemaakte olijfoliën. Elke wijnmaker verzorgt een masterclass , waarin een voor hen kenmerkend thema centraal staat. Deze masterclasses zijn in het Engels en voor iedereen goed te volgen. Na de workshops heb je de mogelijkheid om meer wijnen te proeven uit het assortiment van Los Sueños de lo Capitán en te genieten van de Spaanse sfeer, de muziek en bereiding van tapas.

Rond 18.00 worden er 3 grote authentieke paëllapannen opgestookt en gaan we genieten van diverse heerlijke verse paëlla’s en tapas. Er is alle gelegenheid om informeel in gesprek te gaan met de wijnmakers en nog na te genieten van de wijnen.

Meer info en inschrijven via dewijnschool.nl

Limburgse wijn-spijslunch ‘Ode aan Limburg’

Flyer Limburg rondje geel-zwartOp zondag 2 juni 12.00 -17.00 uur brengen we tijdens deze Limburgse wijn-spijslunch een bourgondische ode aan Limburg. Weinakademiker Cecile schenkt deze middag zes wijnen uit Nederlands- en Belgisch Limburg en geeft jullie op deze manier een mooi inkijkje in onze unieke grensoverschrijdende wijnbouwprovincie. Het team van Zinc Wine & Dine in Roermond kookt er vijf bijpassende gangen met een Limburgse twist bij en zorgt zo met onze mooie streekproducten en regionale recepten voor een heerlijke wijn-spijsbeleving.
Kom zelf ervaren ‘wie sjoon / lekker ós Limburg is’ en boek je tickets hier.

Limburg in het glas

Flyer Limburg 6-6-2024 verticaalDonderdag 6 juni 2024 verzorgt Weinakademiker Cecile Lormans een goed verzorgde en informatieve proeverij van wijnen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg met bijpassende hapjes bij Wijndomein De Oude Hoeve in Hamont-Achel. Bij goed weer vindt de proeverij plaats in de wijngaard, anders zitten we gezellig in de mooie hoeve.
Datum donderdag 6 juni 19.00-22.00 uur. Locatie: Wijndomein De Oude Hoeve in Hamont-Achel (B) Meer info en opgeven via deze link.

Wijnfestival Ontkurkt Breda 2024

WijnfestivalontkurktHet is een mooie lentedag (7-8-9 juni 2024) in Breda en je loopt vol verwachting het festivalterrein van ’t Zoet op. Je krijgt in ruil voor je kaartje meteen een ‘Wijnfestival Ontkurkt’ wijnglas en een sprankelende welkomstbubbel aangereikt bij de ingang. Je heft je glas en proost met je vrienden. Het feest begint. Je laat je meeslepen in een wereld van smaken. Je ontdekt diverse, uitstekende wijnen en geniet van heerlijke gerechten, van borrelplank tot maaltijd. De muziek vult de middag en je kunt met moeite stil blijven zitten. Je raakt in gesprek met wijnexperts, leert over de herkomst van de wijnen en de juiste wijn-spijscombinaties. Naarmate de dag vordert, laat het ritme van de muziek je niet meer los. Je verlaat je tafel en sluit je aan bij de dansvloer. Onder de fonkelende sterren dansen jullie samen, wijnglas in de hand, en je laat je volledig meevoeren door het feestelijke ritme van ‘Wijnfestival Ontkurkt’. Het is een dag om nooit te vergeten. Zin in? Check wijnfestivalontkurkt voor meer info en het kopen van je kaartje.

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Bacchus Wijnfestival logoPak pen & papier en noteer: 7-8-9 & 14-15-16 juni 2024. Het 2e en 3e weekend van juni vieren we feest met wijn, veel wijn. Wij kunnen niet wachten om over een paar maanden keihard te proosten, flaneren, dansen en sjansen in ons geliefde Amsterdamse Bos. Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar. De kaarten zijn NU verkrijgbaar. De laatste editie was nogal uitverkocht. Een gewaarschuwd wijndrinker telt voor zwei. Check bacchuswijnfestival.nl

Workshop wijnkaart lezen 

Durf jij in een restaurant met vertrouwen de wijnkaart aan te pakken? En zo ja, kies jij dan de wijn op basis van de prijs of de kwaliteit? Of kies je gewoon lekker veilig altijd een wijnarrangement? In deze workshop op zaterdagavond 8 juni van 2,5 uur ontrafelen wij de mysteries inzake het kiezen van wijnen in een restaurant of bar. Na afloop van deze wijncursus op basisniveau bevat de wijnkaart in een restaurant of bar geen geheimen meer voor je. We proeven de meest voorkomende wijnen en leren je waar je op moet letten als je wijn in een restaurant of bar bestelt! Tijdens deze workshop proef je 10 wijnen.
Waar? Wijnwinkel Chateautjes, Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam
Inschrijven via wineflight.nl

Wijn-Spijs proeverij ‘Rondje Portugal’

Ed Carper PortugalZaterdag 8 juni 2024  om 19:30 uur wijn-spijsproeverij ‘Rondje Portugal’, wat gaan we doen?

    • Hoe proef je wijn? Wat zegt de kleur? Wat zegt de geur? Welke smaken onderscheiden we? Hoe is de afdronk? Dit kan je zien in het filmpje ter voorbereiding van deze avond.
    • Portugal als wijnland. De geschiedenis, het klimaat, de belangrijkste gebieden, productie.
    • Het proeven van 8 typisch Portugese wijnen waarvan 4 met een bijpassend gerechtje.

Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het gebied waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. En natuurlijk ook van elk gerecht wordt verteld waar het vandaan komt en waarom dit gerecht bij de wijn is gekozen. NB: Voor vinologen 3 punten in de B categorie. De avond wordt verzorgd door Register Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper, tevens DipWSET en Weinakademiker.
Klik hier voor meer informatie.
Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 9 juni kun je in Breda en Amersfoort genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijncursus SDEN 2+Wijnoorkonde – Utrecht 

Chambone wijnstijl logoOp 12 juni-19-16 juni en 3-10 juli  19:30 – 22:15 geeft Angelique Chamboné van Chamboné Wijnstijl deze wijncursus voor gevorderden. Op vijf avonden in een kleine groep volgen we via interactieve lessen het cursusboek  Ík weet meer van Wijn’ . Elke les bestaat uit een theoretisch en een proef technisch deel. Tijdens het theoretisch gedeelte gaan we in op de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, leren we de techniek van het proeven en de bekendste druivenrassen. Samen bezoeken we 30 wijngebieden, leren we over de verschillende vinificatiemethoden, waarbij ik gebruik maak van eigen praktijkbeelden uit de wijngaarden en wijnkelders, leren we de etiketten lezen, wijnwetgeving, wijn & spijs. De wijnen zijn afkomstig uit de Oude Wereld (traditionele wijngebieden) en de Nieuwe Wereld. Bepalend hierin zijn de vinificatiemethode en druivenrassen. De laatste avond sluiten we af met een hapjesplateau. Meer info en inschrijven via chambonewijnstijl.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 16 juni kun je in Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 23 juni kun je in Groningen en Leeuwarden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Spectaculair wijnevent door de AWD

Logo Wijndocent.nl (1)De AWD (Associatie van Wijndocenten) is een groep van onafhankelijke en ervaren wijndocenten, verspreid over heel Nederland. De leden zijn geselecteerd op vakkundigheid, professionaliteit en hun passie voor het product. Dus als die iets gaan organiseren belooft het wat! We ontvangen je op zondag 23 juni om 10 uur in het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek waar de dag begint met een goede kop koffie. Naast het proeven van verschillende wijnen kun je tijdens 3 workshops je kennis vergroten.  Veel proeven en leren in een prachtige omgeving. Natuurlijk serveren een heerlijke wijngaardlunch begeleid met een mooie bubbel.
Rond 16:00 uur komt iedereen samen naar het hart van het Wijnbouwcentrum waar een overzichtsproeverij klaar staat van diverse wijndocenten en verbonden importeurs. Houd je van een beetje spanning? Dat kan in ons Wijn Casino. Dit gaat uiteraard gepaard met een goede borrelplank. Dus alle tijd om informeel in gesprek te gaan met alle wijnliefhebbers, de wijndocenten, wijnmakers en verbonden wijnimporteurs en te genieten van verschillende wijnen.
Rond 18:00 uur sluiten we de heerlijke wijndag af.
Inschrijven en meer info: wijndocent.nl

Nederlandse finale Copa Jerez

Na de schriftelijke voorronde koken tijdens deze Nederlandse finale op 24 juni van 11-17 uur in de Peter Pan Kookstudio in Amsterdam drie teams van chef en sommelier hun beste drie-gangen menu bij sherry. De winnaars mogen vervolgens Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Spanje. Natuurlijk zal er een hoop sherry te proeven zijn terwijl de teams onder tijdsdruk hun menu’s presenteren aan de jury onder leiding van de voorzitter van het Gilde van Sommeliers Heleen Boom.
Alleen toegankelijk op uitnodiging, maar als je mailt naar info@copajerez.nl onder vermelding van “Anne-Wies”, dan zijn er twee plekjes beschikbaar voor de lezers van dit platform.
Meer info: https://copajerez.nl/

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk.
Op donderdag 27 juni 2024 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen.
Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen. Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 30 juni kun je in Den Haag, Maastricht, Alkmaar en Sneek genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoChapeau voor Chateau – Met een knipoog naar het landelijk bekende hoedjesfestival van weleer ‘Chapeau voor Buren’ kunt u op zondag 25 augustus 2024 nu voor de 11e keer in Buren kennis maken en genieten van een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en livemuziek op de jubileum editie van Chateau voor Buren. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. “Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren. Check burenstad.nl voor de laatste info over dit event.

Eerste Wijnfestival van de Lage Landen

Save the date! De datum staat vast!! Zondag 1 september. Het eerste Wijnfestival vd Lage Landen. Maak kennis en proef De beste Nederlandse en Belgische wijnen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.
🔜 Binnenkort meer informatie!

Giro d’Italia – Zaandam

Ed CarperWe gaan weer de Giro d’Italia doen! En nu weer met compleet nieuwe wijnen die we nog niet eerder hebben gehad bij eerdere edities.  We gaan op vrijdagavond 6 september 8 Italiaanse wijnen proeven van verschillende wijngebieden waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Dus niet te zwaar tafelen van tevoren! Wil je een gezellige avond beleven en ook nog wat opsteken over deze wijngebieden van Italië dan is dit wat voor jou! Voor Vinologen: 3 PE punten in categorie B. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Klik hier voor meer informatie.

Wijnfestival Groningen

wijnfestival groningen logoOp vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 vindt de 8e editie van het Wijnfestival Groningen plaats. Beleef een geweldig wijnweekend met fantastische wijnen, smakelijke hapjes, en vooral, gezelligheid! Hét leukste wijnfestival van het noorden! Ben je een liefhebber van wijn? Of van lekker eten en gezelligheid? Dan zit je goed bij het wijnfestival in de Akerk! Met meer dan 250 verschillende wijnen en meer dan 20 verschillende stands is er voor ieder wat wils. Kaasplankjes en charcuterie, maar ook een lekkere maaltijd vind je in een gezellig aangeklede kerk. En ook dit jaar: livemuziek!
Meer info en tickets: wijnfestival-groningen.nl 

Wine in Choc! 

Wine in Choc! event FB 3-10-2024Datum: donderdag 3 oktober 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine (en dan link https://www.cecile.wine/wijnevents-shop/wine-in-choc)

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: 12 oktober 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Wijncursus Spaanse wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgLeer in drie zondagmiddagen 6, 10 en 24 november 2024  (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC  ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.

Grote Jubileum Wine & Food Experience

Gransjean Logo nieuwAfgelopen 1 januari was het exact 10 jaar geleden dat Jochem van der Loos het stokje overnam van Anne-Wies van Oosten om Gransjean Wijnen & Delicatessen te bestieren op de Haagse Bankastraat. Met het team zijn we iedereen enorm dankbaar voor jullie loyale aandacht en bezoek aan onze winkel.
De wijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel is ondertussen The Wine & Food Experience geworden en dit gaan we op zondag 17 november grootser dan ooit aanpakken. We zijn achter de schermen al begonnen met de voorbereidingen en het wordt een heuse meet & greet met ambachtelijke producenten, proeverijen van de mooiste delicatessen en de heerlijkste wijnen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, socials en onze website .

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

 

Door |19 april 2024|Categorieën: Wijnagenda|Tags: |0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant