Proeverijagenda-Masterclasses 17 maart. En…

 • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 17 maart. En…


De proeverij agenda is weer aangevuld met de leukste wijnfestivals! Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

PROEVERIJ Spaanse wijnen, Amersfoort

Los Suenos de lo Capitan logoOp zaterdagmiddag 18 maart van 13.00 tot 18.00 uur is Los Sueños de lo Capitán te vinden bij Wijnhuis Van Druiven in Amersfoort, waar een selectie van prachtige Spaanse wijnen op de proeftafel open staan. Naast enkele wijnen die reeds in het assortiment van Van Druiven zijn, zullen ook enkele nieuwe wijnen geproefd kunnen worden. Eigenaresse Teuni van Gelderen is zelf aanwezig om alle in en outs van de wijnen en de bodegas te vertellen.

 • Datum: zaterdag 18 maart 2023, van 13.00 tot 18.00 uur
 • Locatie: Wijnhuis van Druiven,
 • Leusderweg 212, 3817 KG Amersfoort
 • Reserveren is niet noodzakelijk

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 19 maart kun je in Deventer en Alkmaar genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

ProWein 2023

Prowein logoProWein vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 maart 2023. ProWein 2023 bouwt voort op het succesverhaal van de afgelopen 28 jaar en bevestigt opnieuw zijn leidende rol als ’s werelds grootste en meest relevante vakbeurs voor wijnen en gedistilleerd. “Het internationale productspectrum van ProWein is uniek en biedt professionals uit de foodretail, vakhandel, foodservice en catering de unieke mogelijkheid om uitgebreide informatie te verzamelen, nieuwe trends te scouten en te bestellen”, bevestigt Michael Degen, Executive Director Messe Düsseldorf, en voegt eraan toe: “Het is deze extreem brede internationale basis aan zowel de vraag- als de aanbodzijde die de USP van ProWein is.” Meer dan 6.000 exposanten uit meer dan 60 landen presenteren hun assortiment in 13 hallen van het beurscentrum van Düsseldorf. Meer vind je op www.prowein.com.

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival logoAmsterdam Wine Festival tapt tijdens de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond uit een nieuw vaatje. Van 23 t/m 26 maart trekken we het westerpark in een nieuw jasje. De breedte in met locaties, de diepte in met wijn & spijs. Meer dan 300 verschillende wijnen te proeven vanaf €3,- per glas! Uit alle wijnstreken van het Zuidelijk halfrond drink je onontdekte wijn en klassiekers, van unieke kelderschatten tot fameuze parels. Elk land heeft een eigen karakteristieke area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas of fles kunt bestellen. Je wijn buiten drinken in de zon? Geen probleem! Met de iconische Gashouder, het Transformatorhuis, het Leidinghuis en het Klönneplein bestrijken we meer dan 5000m2 wijngenot op het Westergasterrein. De bakerermat van het Amsterdam Wine Festival. De locatie is goed bereikbaar!
Meer info en tickets bestellen: amsterdamwinefestival.nl

De Theoloog en de Vinoloog

logo-anywineDe Theoloog & de Vinoloog; Een wijnreis door ons religieuze heden en verleden. 
Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen u vrijdagavond 24 maart  of woensdagavond 24 mei mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden. Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijn en  het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetiketten en het formaat van champagneflessen. Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!
De kosten bedragen €49,95.
Vrijdag 24 maart, 19.30 uur of Woensdag 24 mei, 19.30 uur.
Locatie: Proeflokaal Anywine in Kampen
www.anywine.nl

Taste of Zutphen

Taste of zutphen logoGeniet van al het moois en lekkers dat Zutphen te bieden heeft! In het weekend van 25 en 26 maart vindt de eerste editie van Taste of Zutphen plaats in de prachtige Walburgiskerk in Zutphen. Kom proeven en beleven tijdens dit culinaire en culturele evenement waar de beste wijnspecialisten, lokale bierbrouwers en bijzondere restaurateurs, traiteurs en exclusieve smaakmakers uit Zutphen en omgeving u verrassen! Proef en beleef! Het smaakfestival vindt plaats in de Walburgiskerk in Zutphen. Op zaterdag 25 maart van 13:00 tot 22:00 uur en op zondag 26 maart van 13:00 – 20:00 uur. De Walburgiskerk wordt omgetoverd tot magisch smaakpaleis en al uw zintuigen worden geprikkeld! U wandelt langs standhouders en kunt met munten bij elke restaurateur of smaakmaker iets lekkers te eten of te drinken bestellen. Deze munten kunt u bij de ingang van de kerk kopen. Alle info vind je op tasteofzutphen.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 26 maart kun je in Arnhem en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Lezingen Culinaire Geschiedenis Onn0 en Charlotte Kleyn

Onno Kleyn FacebookTrots en blij: Charlotte en ik gaan weer de serie lezingen over culinaire geschiedenis doen voor de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. 29 maart – 3 mei, allemaal woensdagmiddagen. Dat wordt weer smikkelen en smullen (virtueel)! Het programma:

 • 29 maart en 5 april: Introductie in de culinaire geschiedenis van West-Europa (met uitstapjes daarbuiten). Een overzicht van de prehistorie tot het heden, door Onno Kleyn.
 • 12 aprilEten op zee. Van middeleeuwse koggeschepen tot de marine in de 20ste eeuw: hoe kookte men op de woeste wateren? door Charlotte Kleyn.
 • 19 april‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel’ (Hippocrates). Over de voor ons soms vreemde opvattingen over voedsel en gezondheid door de eeuwen heen, door Onno Kleyn.
 • 26 aprilHet eten van pelgrims en soldaten, door Charlotte Kleyn.
 • 3 mei‘De ziel van de Italiaanse keuken’. Pasta en pizza, olijfolie en wijn, hoe heeft de gastronomie van Italië haar vorm gekregen? door Onno Kleyn.

Meer info en inschrijven? klik hier.

Onthul de Smaak van Roemenië

logo ultima regina png 1bErvaar de unieke smaken en rijke geschiedenis van Roemeense wijnen door deel te nemen aan een proeverijen georganiseerd door Ultima Regina. Tijdens deze proeverijen krijgt je de mogelijkheid om een aantal Roemeense wijnen te proeven, van bekende wijnen tot zeldzame en exclusieve wijnen. Je wordt begeleiden door de proeverij en er wordt verteld over de oorsprong, het productieproces en de unieke smaken van elke wijn. Meld je aan voor de proeverij van Ultima Regina op 31 maart en ontdek de unieke smaken van Roemeense wijnen! Aanmelden doe je via deze link: Wijn Proeven | Ultima Regină (ultimaregina.com)

Wijn-Spijs proeverij Bordeaux 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdagavond 1 april 2023 om 19:30-22:00/22:30 uur: wijnspijsproeverij Bordeaux. Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper neemt je mee door Bordeaux door middel van 8 wijnen waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het Château waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. Er zijn echt mooie wijnen uitgezocht die er voor Ed uitsprongen bij de proeverijen waaronder een 3e cru medoc 1855, een premier cru classé Saint Emilion en nog een Sauternes 1e grand cru classé. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam). Voor meer info en boeken: check carpervinum.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 2 april kun je in Scheveningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Whiskyproeverij ‘Whisky’s wereldwijd’

Fijn-Proeverij Guillaume proeft2023 is het 10 jarig jubileum van Fijn-Proeverij en uiteraard is het dan ook tijd voor Whisky. Op zondag 2 april organiseert Guillaume Coret van Fijn-Proeverij een bijzondere whisky proeverij. Daar waar de passie heerst, waar het productieproces beheerst wordt en  waar helder schoon water is komt mooie Whisky vandaan. Tijdens deze Whiskyproeverij laten we 8 Whisky’s proeven afkomstig uit de hele wereld. De proeverij vindt plaats in Utrecht centrum bij Restaurant Koenraad, waar je na de proeverij kunt genieten van een speciaal 3- of 4 gangen menu. Wat een heerlijke gedachte om ja de proeverij thuis niet meer te hoeven koken, maar dat je fijn kunt nagenieten onder het genot van heerlijke gerechten. Voor meer info en inschrijven ga je naar fijn-proeverij.nl

Proeverij Crossing the Equator

logo_perswijn_2018Welkom op onze nieuwste proeverij. Maandag 3 april 2023 bent u van harte welkom in Amsterdam. Op PERSWIJN proeverij Crossing the Equator ontdekt u de allerbeste topwijnen van het zuidelijk halfrond uit Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië. Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.Programma
Professionals: 11:00 – 17:00 uur: doorlopende proeverij
Consumenten: 18:00 – 20:30 uur: doorlopende proeverij

 • PERSWIJN abonnees krijgen 30% korting op proeverijen. U vindt uw kortingscode op het adreslabel van Perswijn #2.

Locatie: Sint-Olofskapel, entrée via het Barbizon Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam
Meer info en inschrijven via perswijn.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 9 april kun je in Maastricht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdag 13 april proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wijn

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 16 april kun je in Rotterdam, Amsterdam en Amersfoort genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Winemakers dinner met Duitse wijnen

Misschien wist u het al, sommelier Martijn van restaurant De Koetsier in Boxtel is gek van Duitse wijnen. Duitse wijnen zijn daarom ook breed vertegenwoordigd op de wijnkaart en Martijn is al twee maal bij een Duitse wijnboer geweest om een week mee te draaien. De veelzijdigheid van de Duitse wijnen is enorm, en de kwaliteit stijgt en stijgt naarmate meer jonge wijnmakers de bedrijven van hun ouders en grootouders overnemen. Aaron Schwegler, de wijnmaker van Weingut Albrecht Schwegler in Württemberg is zo’n wijnmaker! Hij komt 22 april naar Nederland om zijn wijnen aan u te laten proeven tijdens een mooie wijn-spijs avond! Chef Ayesta kookt 5 heerlijke gangen voor u, waarbij Martijn & Aaron een aantal van zijn beste wijnen hebben geselecteerd om te schenken. Uiteraard vertelt Aaron gedurende de avond van alles over zijn wijnbedrijf en prachtige wijnen. We serveren u deze avond een culinair 5-gangen menu, met de mooie wijnen van Weingut Schwegler, tafelwater en natuurlijk koffie met onze huisgemaakte friandises als afsluiter. Meer info en reserveren via email: info@restaurantdekoetsier.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 23 april kun je in Zwolle en Noordwijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & Food Experience, Den Haag

Gransjean Logo nieuwOp zondag 23 april organiseert Gransjean Wijnen & Delicatessen in Den Haag de najaarseditie van hun Wine & Food Experience in het sfeervolle Carlton Ambassdor Hotel. Ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld en uit Nederland zullen hier onder begeleiding te proeven zijn tussen 14-17 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. Achter de schermen zijn we druk bezig met het voorproeven en selecteren om jullie te verrassen met bijzondere lekkernijen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Online kunt u hier  uw kaartje al bemachtigen. Na de proeverij is er een 4-gangen diner á € 37,50 in het restaurant van het Carlton Ambassador waar alle wijnen nog kunnen worden geproefd. Wilt u aansluiten bij het diner, dan graag per e-mail reserveren. 

Proeverij Duitse wijn met de wijnmaker

Op zondag 23 april Organiseert restaurant de Koetsier in Boxtel in samenwerking met Aaron Schwegler, de wijnmaker van Weingut Albrecht Schwegler in Württemberg, een proeverij voor wijnprofessionals, leveranciers en liefhebbers. Aaron Schwegler zelf zal aanwezig zijn. Deze proeverij om u het volledige aanbod van Schwegler te laten proeven is ontstaan naar aanleiding van het bezoek van Martijn Coenen van de restauarnt De Koetsier aan Weingut Schwegler voor het Generation Riesling buddy project van Duitsewijn.nl. De gehele middag zijn de wijnen van Schwegler open om te proeven en te bestellen, alsook een aantal andere wijnhuizen van de importeur, Winterberg wijnen. Meer info en reserveren via www.restaurantdekoetsier.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 30 april kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Italiaanse wijnen in Laren

Caroline CocheretEen wijnworkshop over het meest veelzijdige wijnland dat ik ken: Italië. We maken een reis door alle bekende wijngebieden zoals Piemonte en Toscane, maar maken ook kennis met de onbekendere wijngebieden en druivenrassen.
Het is een wijnworkshop die interessant is voor zowel gevorderde wijnliefhebbers als de beginnende wijndrinker.
De workshop is op 12, 19 en 26 mei 2023. Zie voor meer informatie www.wijneducatienederland.nl

De Theoloog en de Vinoloog

logo-anywineDe Theoloog & de Vinoloog; Een wijnreis door ons religieuze heden en verleden. 
Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen u woensdagavond 24 mei mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden. Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijn en  het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetiketten en het formaat van champagneflessen. Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!
De kosten bedragen €49,95.
Locatie: Proeflokaal Anywine in Kampen
www.anywine.nl

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival logoProef 2-3-4 juni en 9-10-11 juni ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar. Drink wijnen vanaf €3,75 per glas tot aan bijzondere en zeldzame wijnen bij Winefield’s Auctioneers. Alle wijnen zijn verkrijgbaar per glas of fles. Als je het lief vraagt mag je vast wat proeven. Vindict neemt een selectie wit, rosé, rood en bubbel sans alcohol mee. Kiezen tussen een topgerecht of een culinaire snack, terwijl je praat over de liefde.. Een burger uit de hand met die dikke Chardonnay van de buren, het gaat zoals jij wil. Vega of vegan? Geen probleem! Meer info: www.bacchuswijnfestival.nl 

Wijnfestival Den Bosch

wijnfestivaldenbosch logoMaak je klaar voor de volgende editie van Wijnfestival Den Bosch – 2, 3 en 4 juni 2023 op de Parade! Een jaarlijks terugkerend evenement met een uitstraling die past bij de “Culinaire hoofdstad van het Zuiden”. Een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving. Kortom, een unieke beleving op het meest sfeervolle plein van deze mooie stad. Meer dan 200 open wijnen uit de beste wijnstreken. Al te proeven vanaf € 3,00. Geniet van al het spijs van de beste foodtrucks en de keuken van Barrique Culinair. Een ultiem festival feeling met o.a. livemuziek van diverse bands en dj’s. Dans in deze zeer mooie festival setting naast de Sint-Jan in Den Bosch. Meer info en tickets bestellen: www.wijnfestivaldenbosch.nl

Wijn en spijs cursus in Leiden

titia Boxma Key to Wine jpgBen je wijnliefhebber of werkzaam in de bediening van een restaurant en wil je leren hoe je wijn combineert met eten? Leer in 2 avonden alles wat je moet weten om de beste wijn bij een gerecht te kiezen. Na een stukje theorie, ga je aan de hand van een aantal kleine gerechten en wijnen ervaren welke wijnen wel of juist niet combineren. Door deze cursus ben jij beter in staat om wijn op een wijnkaart in een restaurant te selecteren of thuis een goede wijn bij een gerecht te kiezen. Voorkennis is niet nodig, houden van lekker eten en wijn wel! Data: dinsdag 6 en 27 juni. Meer info op www.keytowine.nl  of  bel met 06-22035492.

2de Son’s Wijnfestival

Logo son's wijnfestivalNa het succes van vorig jaar is het vervolg van het 2de Son’s wijnfestival een feit. Wij ontmoeten u graag op 11 juni 2023. Samen met alle andere wijnwinkels uit Son en Breugel organiseren we op het voorterrein van la Sonnerie een gezellig wijn en dein festijn. Diverse stands met wijnen en heerlijke hapjes kunt u proeven. Bij de ingang koop je een knipkaart en daarmee kun je bij alle stands wat proeven. Mocht u enthousiast geworden zijn kunt u uw favoriete wijn kopen om er thuis van te genieten. Bij de ingang krijgt u een glas, deze kunt u gebruiken om bij de stands te proeven. Proost! Check: www.parrallelwijnen.nl 

Proeverij Utrechtse bierschatten

Fijn-Proeverij Guillaume proeftHet perfecte uitje voor vaderdag want tijdens deze bierproeverij op zondag 18 juni gaan gaat Guillaume Coret van Fijn-Proeverij hele bijzondere & speciale bieren open maken. “Bieren van Utrechtse brouwerijen die je niet meer in de winkel zal aantreffen, soms zelfs niet bij de brouwers. Utrechtse bierschatten die nog verstopt in een hoekje lagen, enkele laatste dozen, bieren die ik zelf enkele jaren geleden al heb ingekocht om nog te laten rijpen, limited editions die gebruikt mogen worden uit de privé kelder van de brouwer etc. etc. Deze bierproeverij met enkel bieren uit Utrecht (inclusief provincie) wordt echt te gek. Ben je bierliefhebber en nieuwsgierig naar bieren die soms ver voorbij hunt.h.t. zijn, dan mag je deze proeverij niet missen. Van sommige brouwerijen hebben we zelfs meerdere jaargangen om naast elkaar te laten proeven.” De proeverij vindt plaats in Utrecht centrum bij Restaurant Koenraad, waar je na de proeverij kunt genieten van een speciaal 3- of 4 gangen menu. Wat een heerlijke gedachte om ja de proeverij thuis niet meer te hoeven koken, maar dat je fijn kunt nagenieten onder het genot van heerlijke gerechten. Voor meer info en inschrijven ga je naar fijn-proeverij.nl

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Het Wijn Festijn Breda

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 23 & 24 juni vind je het Wijn Festijn in Breda. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Riesling, Pinot en Co.

Wines of Germany Duitse Wijn logoDe 20ste editie van Riesling, Pinot & Co. zal plaatsvinden op MAANDAG 26 JUNI 2023 in het Spoorwegmuseum van Utrecht. Riesling, Pinot & Co. is een niet te missen evenement voor elke professional die van Duitse wijn houdt. Meer dan 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse wijnhandelaren stellen hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Proef en ontdek hun Duits assortiment, waaronder het gamma van vele producenten die op zoek zijn naar een importeur. Het moment om de heersende trends in het Duitse wijnlandschap al proevend te ontdekken.
Meer info vind je op duitsewijn.nl

Het Wijn Festijn Nijmegen

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 30 juni en 1 juli  vind je het Wijn Festijn in Nijmegen. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Leiden

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 21 en 22 juli  vind je het Wijn Festijn in Leiden. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Maastricht

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 28, 29 en 30 juli  vind je het Wijn Festijn in Maastricht. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Den Haag

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 11, 12 en 13 augustus  vind je het Wijn Festijn in Den Haag. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Rotterdam

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 18 & 19 augustus vind je het Wijn Festijn in Rotterdam. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

CuliNESSE

Culinesse logo facebookOp 24-25-26 augustus 2023 kun je weer culinair genieten aan de Rotterdamse Zevenhuizer plas. CuliNESSE is een driedaags festival met een bomvolle muzikale, culinaire en culturele programmering. Je kunt genieten van de beste artiesten en de lekkerste gerechten van bekende restaurants uit de regio Rotterdam. CuliNESSE is een festival voor iedereen, alle leeftijden zijn welkom.
De line-up van CuliNESSE 2023 zal binnenkort bekend worden gemaakt via de CuliNESSE socials en op www.culinesse.nl dus houd die in de gaten!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoMaak op zondag 27 augustus 2023 kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daar buiten. In de prachtige ommuurde tuinen van het Marechausseemuseum (voormalig Weeshuis) van Oranjestad Buren treft u vele stands aan met een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en live muziek. Deze komende, alweer negende editie belooft, zoals elk jaar, alle voorgaande edities te overtreffen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. Op het culinairplein kunt u genieten van diverse (fris) dranken en lekkernijen. Culinair genieten in een sfeervolle setting met gezellige muziek. Het culinairplein vindt u in het midden van het festivalterrein.
Voor meer info: chateauvoorburen

Wijnspijsproeverij Lombardije

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 9 september 2023 om 19:30-22:00/22:30 uur gaan we een wijnspijsproeverij BLombardije verzorgen. Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper neemt je mee door Lombardije door middel van 8 wijnen waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het wijnhuis waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. 8 mooie wijnen van Lombardije waarvan 4 bijpassend gerechtje. Ed heeft hier echt mooie wijnen uitgezocht die er voor hem uitsprongen.  Uiteraard een mousserende Franciacorta, wijnen uit Oltrepò Pavese, Valtellina en Lugana. Van dat laatste gebied heb ik vrij recent nog een prachtige prijswinnende wijn gevonden. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam). Voor meer info en boeken: check carpervinum.nl

Perswijn: Le Tour de Champagne

Le-Tour-de-Champagne-Logo-zonder-rand-200Wij verwelkomen u graag op onze jaarlijkse PERSWIJN proeverij Le Tour de Champagne op maandag 9 oktober 2023 in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace in Amsterdam. Naast de topcuvées van grote, bekende merken kunt u ook kennis maken met de pareltjes van ‘kleine’ huizen van de nieuwe generatie producenten die zelf hun ‘eigen’ Champagne maakt. Dit jaar worden de seminars gegeven door Ronald de Groot (hoofdredacteur PERSWIJN) en Lars Daniëls MV (redacteur PERSWIJN).  Er zijn aparte seminars voor wijnprofessionals (niveau van topsommeliers) en voor consumenten. Tijdens het seminar leert u terroir van Champagne herkennen en proeft u de stijlverschillen van tophuizen.
11.00 – 13.00 uur: doorlopende proeverij voor horeca-professionals en pers
13.00 – 17.00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals
18.00 – 20.30 uur: doorlopende proeverij voor consumenten
Meer info betr. prijzen en tijdstippen seminars via perswijn.nl

Nacht van de Wijn

Nacht van de wijn logoDe Nacht van de Wijn vindt in 2023 op 13 en 14 oktober plaats. Het leukste wijnfestival van Nederland zorgt weer voor een heerlijk ontspannen avond waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van wijn. Ook wordt de populairste druif van Nederland 2023 bekend gemaakt. Natuurlijk kan jij ook dit jaar weer stemmen op jouw favoriete druif!
Houd nachtvandewijn.nlin de gaten voor het laatste nieuws.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

GRATIS online cursussen Sherry Academy

Sherry Academy uitgelichtDe splinternieuwe cursussen van de Sherry Academy zijn nu online te volgen. Jong en oud, particuliere wijnliefhebbers en professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich te laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnennaar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan, basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten.
Meer info vind je hier 

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Door |17 maart 2023|Categorieën: Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant