Proeverijagenda-Masterclasses 15 december. En…

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 15 december. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Nu ook inclusief de leukste kerstmarkten đŸŽ„đŸ„šđŸŒ°đŸŽ en winter fairs ❄☃ đŸ§‡đŸ„‚. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

Winterfair Gouda

Winterfair GoudaOp vrijdag 15 december tijdens Gouda bij Kaarslicht en op zaterdag 16 december is er in de Goudse Sint-Jan een gezellige Winterfair. De Winterfair is er voor iedereen die zin heeft in een dag vol gezelligheid, sfeer en gastvrijheid, maar ook voor wie op zoek is naar inspiratie of verdieping. Jong en oud, groot en klein, iedereen is welkom! Bovendien steun je met jouw aankopen de goede doelen. Tijdens dit unieke evenement, dat inmiddels een begrip is in Gouda en (wijde) omgeving, bieden verschillende standhouders hun producten aan in de historische Sint-Janskerk. De kerk is deze twee dagen gratis toegankelijk. Een mooie gelegenheid om de prachtige Sint-Jan met de Goudse Glazen van binnen te bewonderen en tegelijkertijd te genieten van de gastvrijheid. Je kunt gezellig shoppen bij de diverse kramen en lekker eten en elkaar ontmoeten op het foodplein. Er zijn diverse muzikale optredens en op kaarsjesavond is er een concert. Er is ruimte voor bezinning in het stiltecentrum en de gebedsruimte en een mogelijkheid om het kerstverhaal op een bijzondere wijze te beleven. Daarmee is de Winterfair meer dan een kerstmarkt. We ontmoeten je graag! Meer info winterfairgouda.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 17 december kun je in Tilburg en Schiedam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Royal Christmas Fair, Den Haag

Kerstmarkt sterren pixabayIn het historisch centrum van Den Haag vindt t/m 23 december 2023 Neerlands mooiste kerstmarkt plaats. Aan het Lange Voorhout wordt de achtste editie van de Royal Christmas Fair nog feestelijker, sfeervoller en kleurrijker dan de voorgaande jaren. Gratis toegankelijk! De Royal Christmas Fair is dagelijks van 12.00 – 21.00 uur geopend. Op donderdag 7 december opent de Royal Christmas Fair haar deuren om 17:00 uur. Let op: Maandag 18 december is de Royal Christmas Fair gesloten. Met vele tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichtjes, sfeervolle vuurtjes, glĂŒhwein en een bijna dagelijks bezoek van de enige echte Kerstman spreekt deze 16-daagse kerstmarkt velen tot de verbeelding. Ook maakt de bijzondere programmering met kerstkoren, verhalenvertellers, kinderactiviteiten en muzikale optredens deze kerstmarkt een bezoek meer dan waard!
Meer info royalchristmasfair.nl 

Wijnproeven bij Op Joarum

Op Joarum logoOpen Wijngaard Dagen:

Locatie: Oostinidie 24, 9312TE, Nietap

WijnWinterWandeling en GlĂŒhwein party

Reestlandhoeve logoOp 29 december organiseert de Reestlandhoeve de WinterWijnWandeling en Reestlander GlĂŒhwein party. Je kunt ’s ochtends een mooie winterwandeling starten van 3, 7 of 10 km. De kosten bedragen €10,- p.p. incl. koffie/thee met koek bij ontvangst. Na afloop is er natuurlijk gelegenheid tot het drinken van glas Reestlander GlĂŒhwein of een glas Reestlander wijn, al dan niet met boerenplank of bitterbal. Een deel van de opbrengst van deze dag gaat naar de Reestlandhoeve Foundation, de stichting die zich inzet voor mantelzorgondersteuning van mensen met geheugenproblemen en het ondersteunen van de Zorghoeve. Op dit moment zijn zij bezig met de inzameling van geld ten behoeve van extra gereedschap voor in de klusschuur. Mocht je gereedschap willen doneren aan de Reestlandhoeve Foundation dan is dit ook mogelijk. Heb je geen zin in een wandeling maar wel in een glas Reestlander GlĂŒhwein en een bitterbal? Kom gezellig aan op 29 december en sluit het jaar met ons af.
Meer info: reestlandhoeve.nl

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebookv

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 januari kun je in Amsterdam, Zwolle, Arnhem en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 januari kun je in Rotterdam, Doetinchem en Maastricht  genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Introductie masterclass Italiaanse natuurwijn

Divino Natura logoWoensdag 17 januari: wat zijn natuurwijnen? En wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en Natuur(lijke) wijnen? Wellicht ben je al bekend met natuurwijnen, heb je al het een en ander geproefd en wil je graag beter begrijpen hoe ze worden gemaakt. Wat is er zo betoverend aan Natuurwijnen? Smaakt het anders, voelt het anders in je lijf? Dat kan, maar is niet altijd zo.
Wat leer je vandaag:
‱ Je ontdekt de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap
), gezondheids- en milieuvoordelen etc.
‱ Ik laat je verschillen proeven- ook een Oranje variant, een witte wijn met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn.
‱ Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je merkt het verschil tussen wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet.
(NB: het vervolg, de driedelige cursus NATUURWIJN, start op woensdag 21 januari)
Locatie: de Natuurwijnwinkel van Vleck wijnen Utrecht, Nachtegaalstraat 72. Meer info en aanmelden divinonatura.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 januari kun je in Nijmegen en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Witte Rioja vs Bourgogne, the battle

Workshop Frank SmuldersTijdens deze workshop op maandagavond 22 januari 2024 krijgen we een heuse battle van 2 wijngebieden: Rioja en Bourgogne. Master of Wine Frank Smulders fungeert deze avond als scheidsrechter. Hij selecteerde wijnen uit beide gebieden en zal de kenmerkende eigenschappen bespreken. Vervolgens gaan we volgens de wineflight methode een vergelijking maken. In welk team zit jij?
Deze workshop is op masterclass niveau. Van de deelnemers wordt wijnkennis verwacht minimaal op gevorderden niveau. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl

Presentatie Italiaanse wijnen

Italiaanse proeverij GhislaineOp maandag 22 januari komen ruim 11 producenten uit geheel Italië naar Amsterdam om hun wijnen te presenteren. De proeverij wordt georganiseerd door Melman Communications in opdracht van Italian Trade Connections bij de Veranda en is alleen toegankelijk voor de wijnhandel, horeca en pers.
Voorafgaand aan de proeverij is er een masterclass van de super kleine DOC Villamagna uit de Abruzzen. Inschrijven voor de proeverij kan door het invullen van dit inschrijfformulier. Meer info via Ghislaine Melman: M:06- 14789441v

Driedelige cursus NATUURWIJN

masterclass wijn in amforenWoensdagavonden 24 en 31 januari en 7 februari 2024: unieke driedelige cursus natuurwijn met lessen over wijn van oude stokken, oranjewijnen en wijnen in amforen. Je bent al natuurwijn-fan en/of werkt met natuurwijn en weet er al het een en ander van, zoals hoe het gemaakt wordt etc.
Je zou graag dieper willen  duiken? Dat kan! In deze unieke driedelige cursus natuurwijn waarbij we in 1 les focussen op wijn gemaakt van oude stokken, 1 les gaat over oranjewijn, het aandeel van Italië in de opkomst en populariteit ervan en les 3 gaat over wijnen gemaakt in amforen- al dan niet van terracotta. Voor de liefhebbers en nerds!!  Per avond proef je 6-8 natuurwijnen.
Locatie: de Natuurwijnwinkel van Vleck wijnen, Utrecht, Nachtegaalstraat 72.
Meer info en aanmelden divinonatura.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 januari kun je in Hoorn, Amersfoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 februari kun je in Heemskerk, Eindhoven en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 februari kun je in Apeldoorn en Den Haag genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Roemenië

Onbekend, onbemind? Als je genoeg hebt van steeds dezelfde wijnen en verlangt naar iets nieuws en spannends, dan is dit de perfecte kans voor jou. Ga op donderdagavond 15 februari 19:30-22:00 uur met ons mee op een onvergetelijke reis door de wijngaarden van Roemenië, waar eeuwenoude wijntradities samensmelten met moderne innovatie. Is Transsylvanië het nieuwe Toscane?

Tijdens deze workshop geeft Anne-Wies van Oosten DipWSET je door middel van een proeverij van Roemeense wijnen een unieke inkijk in de diversiteit aan terroirs en druivenrassen van RoemeniĂ«. Anne-Wies is RoemeniĂ«- expert en woont sinds enige jaren in dit wijnland. Zij schreef haar thesis voor Weinakademiker over ‘The development and future of Wine Tourism in Transylvania’.

We proeven via de Wineflight methode niet alleen een feestelijke sprankelende wijn, maar ook frisse en aromatische wijnen, fluweelzachte rode, en zelfs een trendy ‘orange-wine’. Wees verzekerd: elk proefje brengt je naar de glooiende heuvels en pittoreske landschappen van RoemeniĂ«. Van de spraakmakende wijngaarden van TranssylvaniĂ« tot de zonovergoten velden van Dealu Mare, je zult een schat aan smaken en verhalen ontdekken. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 februari kun je in Dordrecht, Winterswijk en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 februari kun je in Leeuwarden, Tilburg, Scheveningen en Oss genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Streetfood & Drinks

Flyer taco kar vierkant DEFDatum: donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart
Locatie: Zinc Wine&Dine Roermond.
We gaan op 29 februari en 1 maart bij Zinc Wine&Dine een klein wereldreisje maken om streetfood uit diverse landen te proeven. We serveren hierbij passende street drinks. Je leest het goed, dranken! Uiteraard zorgt Weinakademiker Cecile voor wijnen in het glas, maar laat je vooral verrassen welke passende drank-spijscombinaties we nog meer zullen serveren. Meer info en inschrijven via https://www.cecile.wine/wijnevents-shop/streetfood

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 maart kun je in Nijmegen en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijncursus Spaanse wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgLeer in drie zondagmiddagen 3, 17 en 24 maart 2024  (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC  ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.

Vini Bio

Vini Bio 11deOp maandag 4 maart 2024 organiseert Melman Communications, de 11e editie van ViniBio in het Van der Valk Hotel in Amsterdam.
ViniBio is de enige proeverij met louter biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen. Naast diverse Nederlandse importeurs laten ook verschillende producenten uit het buiteland hun bio wijnen proeven. In de masterclasses wordt dieper ingegaan op de thema’s mousserende wijnen en wijnen uit Corsica. Deze proeverij is alleen toegankelijk voor de wijnhandel, horeca en pers. Inschrijven kan via deze link. Voor meer info: Ghislaine Melman, M:06- 14789441

Wijn-Spijs proeverij witte wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 9 maart 2024 om 19:30-22:00/22:30 uur heeft Weinakademiker en Registervinoloog van het jaar 2020 Ed Carper een wijn-spijsproeverij met witte wijnen van de hele wereld gepland.

  • We gaan 8 witte wijnen van diverse plekken van de wereld proeven en 4 daarvan proeven we met een hapje erbij.
  • Per wijn het verhaal van het gebied waar deze wijn vandaan komt en de producent.
  • 3 PE punten in categorie B voor Vinologen.

Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).
Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: zaterdag 23 maart 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event FB 18-4-2024Datum: donderdag 18 april 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk.
Op donderdag 27 juni 2024 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen.
Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen. Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En
 er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet ComitĂ© Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebookv

Door |15 december 2023|Categorieën: Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant