Proeverijagenda-Masterclasses 14 juni. En…

  • Proeverijagenda vrienden in tuin

Proeverijagenda-Masterclasses 14 juni. En…


Plannen maken voor bezoeken aan de leukste en lekkerste proeverijen en leerzame wijncursussen? Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je dit weekend en de komende dagen, weken en maanden erna kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?

Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

Bacchus Wijnfestival logo14-15-16 juni 2024. Het  3e weekend van juni vieren we feest met wijn, veel wijn. Kom  proosten, flaneren, dansen en sjansen in ons geliefde Amsterdamse Bos. Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar. De laatste editie was nogal uitverkocht. Een gewaarschuwd wijndrinker telt voor zwei. Check bacchuswijnfestival.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 16 juni kun je in Den Bosch en Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Excursie wijngaard de Deelgaarderberg

DEELGAARDERBERG_logoOp vaderdag zondag 16 juni organiseert de Limburgse wijngaard de Deelgaarderberg een open excursie van 15.00-17.00.  Zo krijgen ook individuele liefhebbers (of anderen die geen groep van 5 mensen bij elkaar krijgen) de mogelijkheid aan een excursie met proeverij deel te nemen.De kosten zijn 12,50 p.p. Op vrijdag 12 juli en woensdag 23 oktober zijn er ook nog twee open excursie dagen.
Adres: Deelgaarderstraat West 4, Maria-Hoop 6105 CK Maria-Hoop.
Aanmelden kan via: informatie@wijngaarddedeelgaarderberg.nl

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Wijnproeverij Roemenië in Amsterdam

Ia Via Vin christiaOp zaterdag 22 juni geeft Cristina Andriescu (Roemwijn.nl) een masterclass over en proeverij met wijnen uit Roemenië. De proeverij is onderdeel van het event ‘IA, VIA, VIN ‘ en vindt plaats bij IJland, Tt. Vasumweg 171, Amsterdam.
Let’s celebrate culture, tourism and business in a fantastic location with a Romanian BBQ. This event isn’t just for the Romanian community but for anyone interested in exploring Romania. Most workshops will be in English, making it accessible for everyone.🍷 Experience the rich legacy of Romanian wines at the Romanian event on June 22 in Amsterdam. Cristina will give an exclusive wine tasting masterclass from 12:30 – 14:00!  You’ll explore the craftsmanship behind Romania’s finest wines. With a heritage of over 6,000 years in winemaking, Romania is a key player in the global wine industry, ranked 6th in Europe and 13th worldwide. Don’t miss this opportunity to delve into our rich viticultural traditions.
Buy your tickets here.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 23 juni kun je in Groningen en Leeuwarden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Spectaculair wijnevent door de AWD

Logo Wijndocent.nl (1)De AWD (Associatie van Wijndocenten) is een groep van onafhankelijke en ervaren wijndocenten, verspreid over heel Nederland. De leden zijn geselecteerd op vakkundigheid, professionaliteit en hun passie voor het product. Dus als die iets gaan organiseren belooft het wat! We ontvangen je op zondag 23 juni om 10 uur in het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek waar de dag begint met een goede kop koffie. Naast het proeven van verschillende wijnen kun je tijdens 3 workshops je kennis vergroten.  Veel proeven en leren in een prachtige omgeving. Natuurlijk serveren een heerlijke wijngaardlunch begeleid met een mooie bubbel.
Rond 16:00 uur komt iedereen samen naar het hart van het Wijnbouwcentrum waar een overzichtsproeverij klaar staat van diverse wijndocenten en verbonden importeurs. Houd je van een beetje spanning? Dat kan in ons Wijn Casino. Dit gaat uiteraard gepaard met een goede borrelplank. Dus alle tijd om informeel in gesprek te gaan met alle wijnliefhebbers, de wijndocenten, wijnmakers en verbonden wijnimporteurs en te genieten van verschillende wijnen.
Rond 18:00 uur sluiten we de heerlijke wijndag af.
Inschrijven en meer info: wijndocent.nl

Zomerproeverij Granada Wijnen

GranandaWijnen_LogoOp zondag 23 juni a.s. organiseert Granada Wijnen weer haar halfjaarlijkse inloopproeverij in Utrecht. Er staan zo’n 35 Spannende Spaanse Speciaalwijnen open en er is weer een tafel met Kelderkoopjes (op=op). De nadruk bij deze Zomerproeverij ligt op witte wijn, maar er staat ook een mooie range rode wijnen open. Naast diverse oude bekenden introduceert Granada Wijnen ook een aantal nieuwe wijnen. Zo kun je o.a. een nieuwe witte Priorat van garnacha blanca en de bijzondere biodynamische Moratalla Angel Bobal proeven. Ook staat een nieuwe heerlijke fruitige rosé van bodega Barbadillo open, net als een jonge rode Barbadillo uit de sherrystreek. Inloop tussen 14.00-18.00. Entree: € 7,50
Reserveren op http://www.granadawijnen.nl

Nederlandse finale Copa Jerez

Copa Jerez afbeeldingNa de schriftelijke voorronde koken tijdens deze Nederlandse finale op 24 juni van 11-17 uur in de Peter Pan Kookstudio in Amsterdam drie teams van chef en sommelier hun beste drie-gangen menu bij sherry. De winnaars mogen vervolgens Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Spanje. Natuurlijk zal er een hoop sherry te proeven zijn terwijl de teams onder tijdsdruk hun menu’s presenteren aan de jury onder leiding van de voorzitter van het Gilde van Sommeliers Heleen Boom.
Alleen toegankelijk op uitnodiging, maar als je mailt naar info@copajerez.nlonder vermelding van “Anne-Wies”, dan zijn er twee plekjes beschikbaar voor de lezers van dit platform.
Meer info: https://copajerez.nl/

Riesling, Pinot & Co.

Riesling Pinot Co 2024Erg blij zijn we de 21ste editie van Riesling, Pinot & Co. aan te kondigen! Deze zal plaatsvinden op MAANDAG 24 JUNI 2024 in het Spoorwegmuseum van Utrecht. Tussen 13u30 en 17.30 uur stellen ca. 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse importeurs hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Veel domeinen zijn op zoek naar een importeur. Ontdek de betoverende wereld van Duitse wijn, waar traditie en innovatie samenkomen om prachtige smaakervaringen te creëren. Laat je betoveren door de finesse, de delicate aroma’s en de uitgebalanceerde smaken van Duitse wijn. Proef de rijke geschiedenis en het vakmanschap in elke slok. Ontdek de geheimen van Duitse wijn en laat je verrassen door de unieke en onvergetelijke ervaring die het biedt. Proost op de verrukkelijke wereld van Duitse wijn! Meer info en inschrijven via duitsewijn.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 30 juni kun je in Den Haag, Maastricht, Alkmaar en Sneek genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 juli kun je in Tilburg, Amsterdam en Zwolle genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Open dag Wijnhof Roozendael in Reuver

DEELGAARDERBERG_logoOp zondag 14 juli organiseert Wijngaard de Deelgaardenberg een open dag op Wijnhof Roozendael waar zij 2 hectare wijngaard beheren en hier een mooie Roozendaels wit (cuvée van solaris, merzling, johanitter en souvignier gris) en een Roozendaels rood (cuvée van regent, cabernet colonjes en dornfelder) maken. Tijdens deze dag zijn alle geïnteresseerden van harte welkom en zullen de adoptiehouders van de wijnstokken een gratis glas wijn ontvangen en hun fles(sen) geadopteerde wijn. Voor alle overige bezoekers is het mogelijk tegen een kleine vergoeding ook een glas te drinken.
Meer informatie: informatie@wijngaarddedeelgaarderberg.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 juli kun je in Rotterdam, Eindhoven en Deventergenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 juli kun je in Arnhem en Heemskerkgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 juli kun je in Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 augustus kun je in Den Bosch en Dordrechtgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 augustus kun je in Haarlem en Leidengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 augustus kun je in Groningen en Utrechtgenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoChapeau voor Chateau – Met een knipoog naar het landelijk bekende hoedjesfestival van weleer ‘Chapeau voor Buren’ kunt u op zondag 25 augustus 2024 nu voor de 11e keer in Buren kennis maken en genieten van een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en livemuziek op de jubileum editie van Chateau voor Buren. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. “Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren. Check burenstad.nl voor de laatste info over dit event.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 augustus kun je in Breda en Den Haaggenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Eerste Wijnfestival van de Lage Landen

Save the date! De datum staat vast!! Zondag 1 september. Het eerste Wijnfestival vd Lage Landen. Maak kennis en proef De beste Nederlandse en Belgische wijnen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.
🔜 Binnenkort meer informatie!

Giro d’Italia – Zaandam

Ed CarperWe gaan weer de Giro d’Italia doen! En nu weer met compleet nieuwe wijnen die we nog niet eerder hebben gehad bij eerdere edities.  We gaan op vrijdagavond 6 september 8 Italiaanse wijnen proeven van verschillende wijngebieden waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Dus niet te zwaar tafelen van tevoren! Wil je een gezellige avond beleven en ook nog wat opsteken over deze wijngebieden van Italië dan is dit wat voor jou! Voor Vinologen: 3 PE punten in categorie B. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Klik hier voor meer informatie.

4e Montforter Wijnfeest

DEELGAARDERBERG_logoOp zaterdag 7 september vindt op en rond kasteel Montfort de vierde editie van ’t Montforter Wijnfeest plaats. Op deze historische locatie kan de hele middag en avond genoten worden van een gevarieerd programma en uiteraard heerlijke wijnen uit enkele Midden-Limburgse wijngaarden, waaronder de eigen kasteeltuin. Dit jaarlijks terugkerende event wordt dit keer met nog meer life muziek omringd. Inloop v.a. 14.30 om 15.00 is er een officiële gedeelte met onthulling van….en het in het zonnetje zetten van onze vrijwilligers. Ook wordt er tijdens dit feest samen met de adoptiehouders een glas federweisser geheven en kunnen de adoptiehouders ook hun fles(sen) wijn mee naar huis nemen. U kunt tijdens het wijn-casinospel u wijnkennis testen en voor de kinderen is er van alles te knutselen en er zijn leuke oude spelen in het kasteel. En of dit nog niet genoeg is zijn er ook diverse keren een rondleiding door de wijngaard maar ook door het kasteel mogelijk. Dit wilt u toch zeker niet missen! Meer info vind je hier.

Jubileum-event Wijnacademie

De Wijnacademie bestaat 50 jaar en dat willen we graag groots vieren! Op zondag 8 september organiseren wij daarom in samenwerking met de Verenigde Vinologen Nederland een jubileum-event in het concertgebouw de PHIL in Haarlem. De PHIL heeft een prachtige grote foyer waar verschillende wijnimporteurs en landenbureaus hun wijnen presenteren. Daarnaast is er een uitgebreid programma aan sprekers in de verschillende zalen en zijn er bijzondere proeverijen van Château Giscours en Cape Winemakers Guild. Niemand minder dan Jancis Robinson MW is aanwezig met een “Terugblik op 50 jaar wijngeschiedenis” en Robert Joseph kijkt samen met ons in “De kristallen bol van de wijn”. Het jubileumevent duurt van 11:00 – 17:30 uur en vindt plaats bij de PHIL in Haarlem. U kunt tickets bestellen via deze link.

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam logoDe top-horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt er weer aan! Dit jaar van 23-25 september en zoals elk jaar in Ahoy Rotterdam. Gastvrijheid, beleving en kwaliteit staan centraal op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Het gastronomische platform heeft zich tijdens vorige edities bewezen als een hoogstaand evenement voor ambitieuze horecaprofessionals. Het biedt een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector, en heeft daarnaast een compleet aanbod van food en non-food producten en diensten. Beursbezoekers kunnen genieten van 500 exposanten, diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.
Meer info en aanmelden via gastvrijrotterdam.nl

Wijnfestival Groningen

wijnfestival groningen logoOp vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 vindt de 8e editie van het Wijnfestival Groningen plaats. Beleef een geweldig wijnweekend met fantastische wijnen, smakelijke hapjes, en vooral, gezelligheid! Hét leukste wijnfestival van het noorden! Ben je een liefhebber van wijn? Of van lekker eten en gezelligheid? Dan zit je goed bij het wijnfestival in de Akerk! Met meer dan 250 verschillende wijnen en meer dan 20 verschillende stands is er voor ieder wat wils. Kaasplankjes en charcuterie, maar ook een lekkere maaltijd vind je in een gezellig aangeklede kerk. En ook dit jaar: livemuziek!
Meer info en tickets: wijnfestival-groningen.nl 

Wine in Choc! 

Wine in Choc! event FB 3-10-2024Datum: donderdag 3 oktober 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine (en dan link https://www.cecile.wine/wijnevents-shop/wine-in-choc)

Wijnroulettespel

Ed CarperDonderdag 10 oktober 2024 om 19:30 uur. Een gezellige manier kennis te maken met wijn. We gaan een wijn “blind” proeven in een zwart glas, je krijgt fiches aangereikt en hiermee kan je inzetten op de verschillende velden zoals kleur, land, streek, aroma. De spellen zijn makkelijk, leuk en leerzaam voor iedereen en worden uiteraard begeleid door de altijd enthousiaste Ed Carper. We gaan 8 wijnen proeven, wie aan het einde van de flight wijnen de meeste fiches heeft…. is de winnaar en krijgt een leuke fles wijn mee naar huis. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam op loopafstand van station Zaandam. Ga hier naar toe voor meer info.

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: 12 oktober 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Wijn-spijsproeverij “Australië”

Ed CarperZaterdag 26 oktober 2024 om 19:30 uur.
Ed is op wijnreis geweest naar Australië. Tijd om daar meer over te vertellen.
Aan de hand van de wijnreis verteld Ed over de wijngebieden in Australië. 8 typische Australische wijnen worden geproefd waarvan 4 met een bijpassend gerechtje.
Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te Zaandam, op loopafstand van station Zaandam.
NB: Voor vinologen 3 punten in de B categorie. Ga hier naar toe voor meer info.

Winterse wilde wijn-spijslunch

Flyer Wild wijn tekst vierkant defDatum: zondag 3 november 12.00-17.00 uur. Locatie: Zinc Wine & Dine Roermond.
Ben je Wild met, door, van, voor of bij Wijn? Wij gaan het testen bij onze winterse wijn-spijslunch op zondag 3 november. Weinakademiker Cecile schenkt deze middag zes wijnen, passend bij het seizoen. Het team van Zinc Wine & Dine kookt er vijf bijpassende wildgerechten bij en zorgt zo voor een heerlijke winterse wijn-spijsbeleving.
Meer info en reserveren via deze LINK

Wijncursus Spaanse wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgLeer in drie zondagmiddagen 6, 10 en 24 november 2024  (13:30-16:30 uur) alles over de verschillende wijnen van Spanje. Een verdiepende cursus over de mooie diversiteit van de Spaanse wijnen. Elke middag worden 8 wijnen geproefd.
De eerste les gaat over Spanje als wijnland en over de noordelijk-westelijke wijnregio’s (groen Spanje en Rioja e.d.). De tweede les gaat over meer het noord-oostelijke deel en een stuk midden. De derde les over de zuidelijke regio’s.
Voor Vinologen zijn er totaal 9 punten in categorie B voor de 3 bijeenkomsten. Waar? Bij CarperVinum, Botenmakersstraat 111, 1506 TC  ZAANDAM en op loopafstand van station Zaandam.
Klik hier voor meer informatie.

Grote Jubileum Wine & Food Experience

Gransjean Logo nieuwAfgelopen 1 januari was het exact 10 jaar geleden dat Jochem van der Loos het stokje overnam van Anne-Wies van Oosten om Gransjean Wijnen & Delicatessen te bestieren op de Haagse Bankastraat. Met het team zijn we iedereen enorm dankbaar voor jullie loyale aandacht en bezoek aan onze winkel.
De wijnproeverij in het Carlton Ambassador Hotel is ondertussen The Wine & Food Experience geworden en dit gaan we op zondag 17 november grootser dan ooit aanpakken. We zijn achter de schermen al begonnen met de voorbereidingen en het wordt een heuse meet & greet met ambachtelijke producenten, proeverijen van de mooiste delicatessen en de heerlijkste wijnen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, socials en onze website .

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Door |14 juni 2024|Categorieën: Wijnagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant