Er is iets meer ruimte maar het ‘stay at home’ en ‘en petit comité’ is helaas nog niet over en we hopen dat alles snel weer normaal wordt. Laten we proberen een beetje te genieten van de dingen die wél kunnen. Zoals deelnemen aan al die leuke online proeverijen en masterclasses 🍷💻👌!

Online wijncursus op Anne-Wies.NL

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Gratis online seminarserie Duitse wijnbouwregio’s

Logo Duits wijninstituutBij het Duitse Wijninstituut (DWI) kun je een heel jaar lang deelnemen aan een nieuwe gratis online seminarserie over de 13 wijnbouwregio’s van Duitsland. Elke eerste donderdag van de maand kunnen wijnliefhebbers veel nieuwe dingen ontdekken over de wijnregio’s vanuit een wijnbouw- en toeristisch perspectief. De interactieve reeks seminars begint op 4 maart om 19.00 uur met de Ahr en eindigt in maart 2022 met Württemberg. Tijdens de seminars van 60 tot 90 minuten presenteert Manuel Bretschi (hoofd opleiding en training van het DWI) een van de 13 Duitse wijnbouwregio’s en proeft hij samen met een wijnexpert (Romana Echensperger – Master of Wine, Janek Schumann – Master of Wine…..) een selectie typische wijnen van desbetreffende regio. Dit kan bijvoorbeeld een droge Silvaner uit Franken zijn of een Gutedel uit Baden. De bijbehorende wijnarrangementen kunnen vooraf door de seminariedeelnemers bij de deelnemende importeurs besteld worden. Meer info vind je op Duitswijn.nl 

Wijncursus SDEN 2 oline

Key to Wine TitiaHelaas is live wijnproeven op dit moment niet mogelijk. On line kun je echter ook uitstekend leren over de verschillende druivenrassen om daarna nog meer te genieten van wijn. In 5 lessen leer je herkennen wat je lekker vindt en kom je meer te weten over wat de betekenis is van de informatie op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod, evenals wijn en spijs combineren. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber. Tijdens de cursus proef je en bespreken we 15 wijnen uit de belangrijkste wijnlanden. De avonden vinden plaats op een vrijdagavond en kun je met zijn tweeën volgen. Omdat we per avond 3 flessen openen, kun je in het weekend nog lekker genieten van de rest van de wijnen en even goed naproeven!
Cursusdatea: 19 en 26 maart en 9,16 en 23 april
Tijd: van 20.00 tot 21.45 uur met mogelijk enige uitloop.
Meer info en inschrijven via de website van Key to Wine

Online wijntrainingen Birthe van Meegeren

Birthe van Meegeren LinkedinBirthe van Meegeren, Weinakademiker, Retail Wijnspecialist en Wijnvrouw van het Jaar 2019 geeft nu ook online wijntrainingen. Het zijn online-wijnpresentaties van 30 minuten.
Onderwerpen:
 • 17 maart: ins & outs van Bordeaux
 • 24 maart: ins & outs van Bourgogne
  We starten om 20:00 via Zoom. Ik sluit iedere keer af met goede wijntips over het desbetreffende onderwerp.
  De lessen zijn ook los te volgen! Meer info en inschrijven via de website van Birthe

Online proeverij Kroatië & Moldavië

Gezien de huidige maatregelen vinden wij van Prowines het erg belangrijk dat je thuis van een lekker wijntje kunt genieten. Na een aantal succesvolle online wijnproeverijen met enthousiaste deelnemers hebben wij besloten om de komende tijd nog een aantal online wijnproeverijen te organiseren. Op 12 maart is het thema: Kroatië & Moldavië

 • Je kan een wijnbox van 6 verschillende wijnen ophalen bij Prowines op locatie.
 • Vervolgens wordt er een groep aangemaakt via Zoom waarin op het afgesproken tijdstip Arno Aartsen en de deelnemers aanwezig zijn.
 • De kosten zijn €34,95. (alleen voor de wijnen, setje voor 2 personen)
 • Minimaal 10 personen per online wijn proeverij
 • Op de dag zelf zal je een link ontvangen om deel te nemen aan dit evenement
 • Meer info en aanmelden via de website van Prowines

Online proeverij biologische wijnen

biowijnclub logoProef op 13 maart thuis 6 speciaal geselecteerde biologische wijnen, onder begeleiding van Eveline Scheren, oprichter van Biowijnclub. Ze vertelt je via Zoom waar je op kunt letten als je wijn proeft. Eveline deelt haar uitgebreide wijnkennis met je, zodat je na 1,5 – 2 uur echt meer weet over wijn!
De 6 flesjes van 375ml worden je toegestuurd, inclusief een of meer wijnaromawielen en proefformulieren. Je kunt meedoen met de proeverij op een van de vastgestelde data, samen met andere wijnliefhebbers. Er zullen maximaal 15 personen verdeeld over de verschillende huiskamers deelnemen, zodat er voldoende ruimte is voor vragen en eigen inbreng. Uiteraard vragen we alle deelnemers om de coronamaatregelen in acht te nemen. Meer info en inschrijven op biowijnclub.nl

Online masterclass proeverij Riesling Alsace

MijnWijnPlein logoIn deze online masterclass/proeverij (in het Engels) op zaterdag 13 maart over Riesling uit de Alsace nemen we je mee naar de wijngaarden van Eghuisheim en Scherwiller. Wijnmakers Christian Beyer (Domaine Emile Beyer) en Jean-Paul Schmitt (Domaine Jean-Paul Schmitt) geven je meer uitleg over hun domaine, wijngaarden wijnkelder en natuurlijk over hun wijnen. Ook krijg je achtergrond informatie over de verschillen van terroir van de beide domaine’s. In Eguisheim komt vooral zandsteen en jurassic terroir voor en in Scherwiller hebben we het veelal over graniet in het terroir. Je ontvangt een proefpakket met 8 x Riesling proefflesjes (100ml), genoeg voor 2 personen. Het proefpakket wordt uiterlijk op de morgen van de proeverij thuis bij je afgeleverd. Meer info en aanmelden op de website van MijnWijnplein

Online proeverij Giro d’Italia

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgWoensdagavond 17 maart 19:30 uur gaan we de online Giro d’Italia! doen met behulp van een zoom sessie. Vinoloog van het jaar Ed carper zal de sessie leiden.

 • Je krijgt van te voren 8 flesjes wijn van 50cl opgestuurd met tips welke gerechtjes erbij passen. Die kan je er zelf bij maken.
 • Je krijgt uitleg hoe je wijn proeft.
 • Je krijgt uitleg over hoe je nu een wijn bij een gerecht zoekt.
 • je krijgt uitleg over Italië als wijnland en over de gebieden waar we een wijn van proeven.
 • Meer info en inschrijven via de website Capervinum

Online Port wijnworkshop

Key to Wine TitiaWelk type port vind jij eigenlijk lekker? Daar gaan we het tijdens deze portproeverij op zaterdagavond 20 maart eens serieus over hebben. Na een inleiding over het Portgebied, de geschiedenis en de shippers volgt een rondleiding in de portsoorten van de eenvoudige ruby port tot en met de klassieke Vintage Port en alles wat er tussen zit. Want er is zoveel meer te vertellen over Port. Je ontvangt 7 verschillende kleine Portflesjes ( 100 ml ) van ons thuis  met proefformulieren en een Portaromawiel en s’avonds neem je deel aan een Zoombijeenkomst waarin alle Ports worden toegelicht en geproefd.
Meer info en inschrijven via de website van Key to Wine

Training proefvaardigheid niveau SDEN4

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4 of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk. Op woensdag 24 maart 2021 van 20:00-21:30 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en vul de quiz op de website in. Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. Het zijn wijnen van examenniveau. Wil je het later doen met je eigen proefgroep? Dat kan ook, de sessies neemt Ed op of maak met je proefgroep een afspraak voor een ander moment. Meer info en inschrijven via de website Capervinum

Een stersommelier aan je tafel!?

Kaaps-Wijnhuis-logo-zonder-lijng-e1522061378473Online wijnproeverij Oak Valley Zuid-Afrika met LIVE de sommeliers van sterrenrestaurant De Leuf. Wijn en spijs zijn horen bij elkaar. Maar hoe kies je de juiste wijn bij een gerecht? De gave van een sommelier die de perfecte match van wijn en gerecht voor je maakt is magisch. Maar je laten adviseren door een sommelier is precies wat nu niet kan.
Of toch wel?…. Als Kaaps Wijnhuis bieden we je samen met De Leuf  een unieke kans.
Laat je op 27 maart aan jouw eigen keukentafel inspireren en proef samen met de sommeliers van sterrenrestaurant De Leuf!
Via een live verbinding nemen maître Franc Michielsen en sommelier Michelle van de Bunt je mee in de wereld van wijn en spijs. Wat komt eerst, eten of wijn? Deze avond passen ze hun magie toe op de prachtige Oak Valley wijnen, pure magie uit cool climate Elgin. We nemen je bovendien mee naar de bergwijngaarden voor mooie wijnverhalen. Oak Valley met enorm trackrecord is bekend om haar elegante, smaakvolle wijnen met unieke fruitintensiteit. Zij passen uitstekend bij de tijd van het jaar. Meer weten over deze bijzondere proeverij? Kijk op KaapsWijnhuis.nl

Online Rondje Spanje

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdagavond 27 maart 19:30 uur gaan we een online rondje Spanje doen met behulp van een zoom sessie. Vinoloog van het jaar 2020 Ed carper zal de sessie leiden.

 • Je krijgt van te voren 8 flesjes wijn van 50ml opgestuurd met tips welke gerechtjes erbij passen. Die kan je er zelf bij maken.
 • Je krijgt uitleg hoe je wijn proeft.
 • Je krijgt uitleg over hoe je nu een wijn bij een gerecht zoekt.
 • je krijgt uitleg over Spanje als wijnland en over de gebieden waar we een wijn van proeven.

Inschrijven via de website van Carpervinum

Thema avond Hongarije

Horeca en wijn advies nlMiranda Beems , dé specialist in Nederland op het gebied van Hongaarse en Oost Europese wijnen, neemt u op 28 april 2021, 19.30-22.30 uur mee op reis door dit voor velen onbekende wijnland. Ze vertelt met enorme passie over de wijnstreken met hun bijzondere wijndruiven. Laat u verrassen door de diversiteit aan druivenrassen en proef wijnen die u versteld doen staan! Locatie : Plek (op het Zwitsal terrein), Vlijtseweg 128A, Apeldoorn (schuin achter Bierbrouwerij De Vlijt).
Meer info en inschrijven doe je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoN.a.v. de verlengde corona-maatregelen zijn ALLE WijnSpijs Wandelingen uitgesteld. Heb je al kaarten in bezit voor een wandeling die niet doorgaat?

Check dan deze websitevoor info over de nieuwe data en mogelijkheid tot restitutie.

 

‘Ontdek je smaak’ met korting!

WijnSpijs Academy Het zijn rare tijden voor culinaire liefhebbers. Maar niet getreurd, het WijnSpijs platform, bekend van de WijnSpijs Wandelingen, heeft een tof alternatief voor je: De digitale WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak“, inclusief 6 luxe wijnen die je thuisgestuurd krijgt. Na het volgen van deze cursus zal je nooit meer overwhelmed worden door het enorme wijnschap in de supermarkt, of door de uitgebreide wijnkaart in je favoriete restaurant! De WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak” is getest én goedgekeurd door Onno Kleyn en Harold Hamersma, dus waar wacht je nog op? Bij het bestellen van de cursus met deze unieke kortingscode: ” anne-wies-wijnspijs , krijg je 20 euro korting op je bestelling. Naast deze unieke korting ontvang je ook nog eens 6 heerlijke flessen wijn toegestuurd, die behandeld worden in de cursus. Check deze website voor meer. Veel proefplezier alvast 🍷

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).

Ga hier heen voor meer informatie of om te boeken.

Alto Adige Masterclass

Eline Groenendijk NY wensIn deze tijd waar we ons vertier thuis moeten maken én beleven biedt Rejoice Wijn in samenwerking met Eline Groenendijk, vinologe, een online Masterclass van Alto Adige aan . Je krijgt 6 wijnen ( 3x wit, 3 x rood), een pak Schuttelbrot en SudTiroler spek toegestuurd met achtergrond- informatie en verdere uitleg. Tevens krijg je na bestelling 2 links per mail met You Tube filmpjes toegestuurd waarmee je de wijnen samen met ons kunt proeven en vergelijken. Je krijgt totaal in meer dan 5 kwartier uitleg over het gebied, de wijnmakers en tips voor eet combinaties. Check deze linkvoor meer info en bestellen.

Online wijnproefsessie PM1 SDEN1+2 wanneer je maar wilt.

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgVinoloog van het jaar 2020 Ed Carper heeft voor u een filmpje opgenomen zodat u wanneer  de 8 wijnen (50ml flesjes) thuisgestuurd heeft gekregen of heeft opgehaald u helemaal zelf ermee aan de slag kunt. Deze proefmodule is een praktijkonderdeel voor de online wijncursussen beginners en basis niveau. Deze sessie bevat zowel de druivenrassen van SDEN1 als SDEN2 (Proef Module 1). Maar natuurlijk ook te doen zonder de theorie omdat je in het filmpje voldoende uitleg krijgt. U gaat het proefformulier invullen en krijg daarna steeds te zien hoe het had moeten worden ingevuld. De wijnen kunnen ook worden nabesteld! Ga hier heen voor meer informatie of om te boeken.

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online basiscursus wijn Wijnoorkonde, SDEN2)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen.  Er zijn 3 online proefmodules bij te boeken PM1PM2 en PM3 met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Of kom naar Zaandam voor een proefavond: boek direct proef wijn! Dan krijg je direct 20% korting op de cursusavond. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen. Klik hier om de introductieles te bekijken. Ga hier heen voor meer informatie of om te boeken.

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

Instagram Live Roemeense wijnen

Talk and Taste 2 def kopieElke dinsdagavond proeft Anne-Wies.NL in de serie ‘Talk and Taste Wine with… ‘ samen met Roemeense Wine Ambassador Diana Pavelescu online een Roemeense wijn via het instagram account van Diana: @diana_pavelescu.
Een Feteasca Alba, Pinot Noir, Terra Romana Milenium wit en rood, een rosé van Crama SERVE Ceptura uit Dealu Mare en een Aligoté en Cabernet Sauvignon-Feteasca van Caii de la Letea zijn de revue al gepasseerd, net als wijnen van DAVINO, Corcova en Crama Girboiu. Meer boeiende wijnen komen eraan.Kun je er niet bij zijn? Jammer! Maar de video’s zijn later terug te zien op het instagram account van Anne-Wies.NL: @annewiesnl

SDEN1 ONLINE WIJNCURSUS

Eline Groenendijk NY wensHeb je interesse in wijn en overweeg je een basiscursus wijn te gaan volgen? Dan is dit een leuke voor je! Weliswaar online maar daardoor ontspannen in eigen huis en op eigen tempo.
1 pakket is geschikt voor 2 personen. De cursus wordt gegeven door Eline Groenendijk Winelines . In 4 online lessen van 1 a 2 uur gaat ze je de basis van wijn bijbrengen. Wat zit er allemaal in je cursus box; 28 proefflesjes wijn á 100ml, cursusboekje, proefformulieren. Ook zorgen we er voor dat je naar afloop van de cursus nog in stijl kunt afsluiten! Meer info en inschrijven? Klik hier

The Big Hungarian Grape Quiz

Hungarianwines EU logoThe Big Hungarian Grape Quiz Are you a wine expert? Have you done some WSET courses? Do you work as a sommelier? It is time to check your knowledge of Hungarian grape varieties. If you ‘pass’, you will get an invitation to the Hungarian Wines August wine event! Go to the quiz here

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

WSET Diploma ZOOM sessions

Serhat Narsap FBSpeciaal voor WSET Diploma studenten! In 1,5 uur tijd per sessie leer je niet alleen inhoudelijk veel over het onderwerp, maar vooral en ook over de manier waarop de examencommissie je antwoorden verwacht. Want dat blijkt voor veel studenten een struikelblok te zijn.
“Serhat Narsap, DipWSET is offering WSET Diploma Students unique support lessons. Live and interactive session over Zoom. Fee Applies. Enquire and register SERHAT@SONVINO.COM, Whatsapp: +447950938939″

Online Wine Classes Blend and Bottled

Blend and bottled logoBen je inmiddels wel een beetje uitgekeken op Netflix? Zin om zowel je brein als zintuigen weer eens flink te prikkelen? Doe dan mee met de online wijnlessen van Claartje van den Boogaard en maak je tijd in thuisisolatie zo leuk én lucratief mogelijk! Op de dagen dat de lessen zijn gepland, nodigt zij je uit in haar online wijnstudio via Zoom. Elke les start met wat (easy-going:) theorie, zodat je er ook daadwerkelijk van wat opsteekt natuurlijk! Vervolgens proef je met elkaar twee wijnen volgens de proefmethode. Aan het einde van de les is er nog ruimte voor vragen. Meer info en inschrijven? Klik hier

Leren over Kaas en Wijn

Barbara en BettyBetty Koster (l’Amuse) en Barbara Verbeek (Wijntheater) zijn een superleuke samenwerking aangegaan. Ze hebben een masterbox samengesteld met negen verschillende kazen en drie verschillende wijnen. Door middel van verschillende leerzame en grappige filmpjes begeleiden deze specialisten u door deze unieke wijn en kaasproeverij. “Hoe heurt het en hoe heurt het niet”. Fabels en feiten worden besproken over o.a. het gebruik van het juiste kaasmes, serveertemperatuur en verschillende wijnglazen. Je kunt de box ophalen in IJmuiden, Amsterdam of Rotterdam of thuis laten bezorgen. Het is ook een leuk idee voor vaderdag! Bestellen en meer info? Klik hier

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

Le Vineur Online Wine Tastings

le vineur logoGelijk na de start van de intelligent lockdown in Nederland is Le Vineur begonnen met Online Wine Tastings. Iedere week vond er een nieuwe OWT plaats met iedere week andere wijnen en thema. De deelnemers kunnen deelnemen met hele flessen of wijn samples die in winetubes van 50ml zitten. Gaandeweg de weken zijn de online tastings uitgebreid met verschillende nieuwe concepten. We hebben bij onze online wijnproeverijen al mensen uit heel de Benelux, Duitsland en de UK mogen verwelkomen. Wij verwachten ook na het einde van de intelligent lockdown en het opengaan van de Horeca in Nederland en daarbuiten door te zullen gaan met deze wijnproeverijen. Dit is een trend die naar onze mening niet meer weg gaat en wellicht nog verder kan groeien met nieuwe concepten. Le Vineur zal in ieder geval bij de frontrunners zijn die nieuwe online wijnproeverij concepten zal blijven ontwikkelen! Check de website van Le Vineurvoor het complete programma.

AWSomm Online cursus en proeverij

Aukje Wouters, sommelier in het Amsterdamse Café De Klepel, is gestart met online wijncursussen mét proeverij voor beginners. Voor iedereen die wijn lekker en leuk vindt maar er stiekem te weinig van afweet om met zelfvertrouwen de wijnkaart in een restaurant aan te pakken is dit een mooie kans! Hoe werkt het?
Je meldt je aan voor een wijnles mét proeverij op een vaststaande datum en tijd. Je ontvangt op de lesdag, of 1 dag ervoor, een lespakket thuis. In het lespakket vind je zes flesjes à 60 ml proefwijnen (3 wit 3 rood) en een SDEN niveau 1 basis boekje “Ik weet wat van wijn”.  Uiteraard zorg ik ervoor dat de flesjes volgens de regels van het RIVM zijn afgevuld en gedesinfecteerd. Verder krijg je van mij een uitnodiging voor een online meeting. Op het vaststaande tijdstip bellen we in en gaan we van start. Meer info en aanmelden op awsomm.nl

Online proeverijen Barrel wijn 

Barrel wijn winkel logo fbDe online “introductie tot wijn” van Barrelwijn in Groningen met live proeverij door Martijn werd beoordeeld met een gemiddelde van 9,1!  Verder gaan we proeverijen verzorgen met landen, een druivenras of een type wijn als thema.
Alle proeverijen bestaan uit een film waarin Martijn je meer vertelt over het betreffende onderwerp (deze film kun je online bekijken voorafgaand aan de proeverij) en een live online proeverij via Zoom op vermelde datum en tijdstip. Voorkennis is niet nodig, en het is niet noodzakelijk om alle proeverijen gevolgd te hebben of eerst de “introductie”-proeverij te doen: je kunt dus ook alleen deelnemen aan de proeverij over het onderwerp dat je interessant vindt! Kijk voor meer info op de website van Barrel wijn

Online wijnproeverij Wijntjes met Esther

Wijntjes met Esther logoNiet de deur uit maar toch genieten van heerlijke wijn? En daarbij ook leren hoe je precies wijn proeft? Dat kan met een speciale ”Corona-proof” online wijnproeverij op afstand!Kies je voor zo’n digitale wijnproeverij dan krijg je een wijnbox met daarin:
– 2 heerlijke wijnen (1x rood, 1x wit) uit het assortiment van mijn eigen wijn webshop Wijn van Esther
– 2 aroma wielen (een handig hulpmiddel om geuren en smaken in wijn te herkennen)
– 2 wijn score kaarten voor het maken van proefnotities en het scoren van de wijnDaarnaast is deze wijnbox inclusief een live online wijnproeverij met mij (Esther) van 20 minuten!Na bestelling van de box neem ik contact met je op via whatsapp of email en prikken we een datum/tijd. De online proeverij vindt plaats via Whatsapp, Facetime, Zoom, Google Hangouts, Microsoft Teams of een ander programma als je dat liever wilt. Ik vertel je dan meer over de wijnen en leg je uit hoe je precies wijn proeft. Meer info en reserveren via wijntjesmetesther.nl

Thuisproeverij Bubbelsclub

Bubbelsclub logo-1Als je niet bij ons langs kunt komen voor een proeverij… dan regelen we dat graag anders. Namelijk een thuisproeverij en geheel volgens de richtlijnen van de RIVM kun je dit met een hele kleine groep mensen doen…. wat krijg je van ons: 3 mooie flessen champagne, 3 bubbelstoppen (zodat je de flessen eventueel op een ander moment kunt leegdrinken), uitleg en recepten bij de verschillende bubbels, zodat je thuis kunt genieten, mogelijkheid om te conference callen, mocht je toch nog meer informatie willen hebben. En mocht je bang zijn dat het toch net iets te veel wordt, we hebben ook een thuisproeverij met halve flesjes (375 ml). Meer hierover en de Thuisproeverij bestellen via deze website

Vignerons du Terroir

Vignerons du Terroir logoDeze unieke proeverij wordt ivm de corona-maatregelen verplaatst naar volgend voorjaar! Vignerons du Terroir is hét champagne evenement van het jaar. Tijdens deze eerste editie die op maandag 26 oktober zou plaatsvinden laten 5 importeurs hun mooiste vigneron champagnes proeven. Tijdens het evenement zullen er ook enkele wijnmakers uit Frankrijk aanwezig zijn, die alle vragen zullen beantwoorden. Deelnemende importeurs zijn Disdonc, Champagne Moutardier Nederland, l’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut en Le Vineur. Waar? Wijn- en Eetbar “MOST”, Brusselplein 191, Utrecht (Leidsche Rijn), 11:00-17:00 (professionals), 19:30-21:30 (consumenten). Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en bestellen van tickets.

Workshop Emilia-Romagna

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelCheck de website van Fred Nijhuis of, wanneer en welke workshops doorgang vinden. De workshops van Fred Nijhuis zijn volstrekt onafhankelijk, objectief, op SDEN-4+ niveau en zonder commerciële belangen t.a.v. de handel. Registervinologen altijd recht op 3 PE-punten per avond. Leden VVN, NWG, NGW en trouwe deelnemers hebben recht op 10% korting. Minimaal 15 zorgvuldig geselecteerde wijnen en voor minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers. Altijd op een donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil, centraal gelegen nabij kruising A2 en A15 (bij de brug van Zaltbommel). Meer info vind je hier

Riesling & Co. Utrecht

Riesling en co 2020. jpg

Om onzekerheid weg te nemen, zowel voor de standhouders als bezoekers, zal Riesling & Co. plaatsvinden op maandag 13 september 2021. Locatie blijft het Spoorwegmuseum in Utrecht. Na 15 edities in de Johan Cruijff ArenA verhuist Riesling & Co naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Met het Spoorwegmuseum hebben we een waardige nieuwe partner gevonden. De grote en authentieke ruimte voor de Masterclasses, het karaktervolle kader tussen historische treinstellen waar een 40-tal Duitse wijnproducenten en importeurs hun gamma voorstellen en bovendien centraal gelegen in Nederland: het Spoorwegmuseum voldoet aan alle vereisten om er een topeditie van te maken. We zijn dus meer dan trots deze nieuwe locatie aan te kondigen.Geen Riesling & Co. zonder masterclasses. En naar goede gewoonte zorgen we ook dit jaar weer voor boeiende thema’s van topsprekers. De plaatsen voor de masterclasses zijn gegeerd en gelimiteerd. Reserveer daarom alvast je plaats! Deelname hieraan is gratis en enkel vakpubliek is toegelaten. Er worden voor de masterclasses maximaal 2 personen per bedrijf toegelaten. Meer info en inschrijven doe je hier

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!