Proeverijagenda-Masterclasses 11 november. En…

Home/Divers, Proeverijagenda/Proeverijagenda-Masterclasses 11 november. En…
  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 11 november. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?  Geniet ervan! 

Proeverij en Masterclass Wines of Romania

Wines or Romania uitgelichtWil je wel eens iets anders dan de zoveelste Chardonnay of Merlot? In je winkel, restaurant of gewoon… eens proeven? Dan is dit een aanrader voor je: 10 Roemeense wijnbedrijven komen op woensdag 16 november naar Nederland om je kennis te laten maken met hun wijnen.
Voorafgaand spijkert Anne-Wies (DipWSET en Weinakademiker) je bij over Roemenië als wijnland tijdens een informatieve masterclass.Programma:
11.30 – 12.00 uur: welkom deelnemers masterclass met koffie/ thee & broodje
12.00 – 13.30 uur: masterclass Roemeense wijnen door Anne-Wies van Oosten DipWSET
13.30 – 18.00 uur: proeverij Roemeense wijnenDatum & Plaats & Tijd: Woensdag 16 november – Amstel Boathouse – Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam – https://amstelboathouse.nlMeer info en aanmelden? Klik hier

Proeverij topwijnen uit Zuid-Afrika

Kaaps-Wijnhuis-logo-zonder-lijng-e1522061378473Proef onze beste wijnen van 2022! Ben jij als wijnliefhebber op zoek naar een mooie en bijzondere fles wijn? Om extra van te genieten bij de komende lange en feestelijke avonden? Ontdek ze op deze bijsondere en feestelijke wijnproeverij op zaterdag 12 november van 15:00-17:30 in Eemnes.

  • Proeftafels met verrukkelijke topwijnen uit Zuid-Afrika. Proef ze 😊
  • Bekroond met Platter 5 sterren én wijnen die binnenkort tot de Beste 100 wijnen van 2022 bekroond gaan worden!
  • Ontdek als eerste onze Swerwer wijnen uit Swartland.
  • Feestelijke recepten én mooie aanbiedingen.

Bovendien kan je gratis deelnemen aan een Masterclass sessie (ca. 35 min.) die parallel aan de proeverij plaatsvindt. In de Masterclass proef je absolute TOP Bordeaux blends (alle 5**** sterren wijnen). Met primeur voor Nederland. ⭐️

Een ideale voorbereiding voor de Feestdagen, toch? Loop in wanneer je wilt. En geef je snel op voor de Masterclass want Vol=Vol. Geef het aan bij hokje ‘opmerkingen’ bij aankoop ticket. Meer info via kaapswijnhuis.nl

Masterclass Duitse Wijn met de wijnmakers

Mark van de wijn logoZondag 13 november 2022 organiseert markvandewijn in samenwerking met restaurant De Kas (Kamerlingh Onneslaan 3 in Amsterdam) een masterclass Duitse wijn. De 3 Duitse wijnmakers Martin Braun, Stefan Braunewell en Mathias Wolf geven een uitgebreide toelichting op hun wijnen. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen. Start is om 13:00 uur. Aansluitend, om 14:30 uur, is er een verrukkelijke late lunch. Prijs voor de middag (masterclass en lunch): EUR 80 pp., incl. wijn. Aanmelden per email: mark@markvandewijn.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 13 november kun je in Arnhem, Den Haag en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshops Italiaanse wijnen en gebieden 

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenVoor de tweede helft van 2022 heeft Fred Nijhuis weer de nodige workshops gepland, altijd voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers, minimaal 15 wijnen en zowel plat als bruisend water 😉. De workshops zijn altijd van 19.30 tot maximaal 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil. Op het programma staat op
dinsdag 15 november 2022: Vulkanische wijnen
Proef de energie van wijnen van een vulkanische bodem en ontdek het onderscheid tussen de zin en onzin over deze terroir.
NB Niet alleen Italiaanse wijnen!
06 december 2022: Piemonte Wine School Compilation
Een samenvatting van voorgaande sessies van de Piemonte Wine School met een keur aan wijnen van typische Piëmontese druivenrassen.
Meer info en inschrijven via frednijhuis.nl

Proeverij en Masterclass Wines of Romania

Wines or Romania uitgelichtWil je wel eens iets anders dan de zoveelste Chardonnay of Merlot? In je winkel, restaurant of gewoon… eens proeven? Dan is dit een aanrader voor je: 10 Roemeense wijnbedrijven komen op woensdag 16 november naar Nederland om je kennis te laten maken met hun wijnen.
Voorafgaand spijkert Anne-Wies (DipWSET en Weinakademiker) je bij over Roemenië als wijnland tijdens een informatieve masterclass.Programma:
11.30 – 12.00 uur: welkom deelnemers masterclass met koffie/ thee & broodje
12.00 – 13.30 uur: masterclass Roemeense wijnen door Anne-Wies van Oosten DipWSET
13.30 – 18.00 uur: proeverij Roemeense wijnenDatum & Plaats & Tijd: Woensdag 16 november – Amstel Boathouse – Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam – https://amstelboathouse.nlMeer info en aanmelden? Klik hier

Workshops bubbels, Amsterdam 

Wijninstituut logoBubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop schenkt wijndocent en bubbel liefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten. Na deze avond kent u de productiemethoden, weet u de verschillen in smaak te herkennen en benoemen, opent en schenkt u de wijnen op professionele wijze en kent u de basisprincipes van de vele wijn-spijsmogelijkheden die ‘mousserend’ te bieden heeft. Datum: donderdag 17 november 2022 (Adam Hogere Hotelschool), of donderdag 24 november 2022 (Rdam Somention)

Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

Workshop Kaas & Wijn Rotterdam

Wijninstituut logoVoor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij op 17 november een workshop Kaas & Wijn in Somention Rotterdam. Onze docent Rien van der Meulen neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port. Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

Wijnworkshops in Leiden

Titia wijncursus leiden uitgelichtTitia Boxma, registervinoloog en wijndocent van Key to Wine organiseert al vele jaren diverse leuke wijnevenementen in de mooie en gezellige wijnwinkel van Henri Bloem in Leiden, oftewel Kaaf ten Haaf. Titia verzorgt ook verschillende wijnworkshops. Bijzondere voorkennis is niet nodig, houden van wijn en spijs wel.

Zaterdag 19 november: Italiaanse wijnen
Zaterdag 26 november: Port
Alle avonden vinden plaats in de wijnwinkel van Henri Bloem in Leiden en duren van 19.45 tot 22.15 uur.
Meer info: Key to Wine: www.keytowine.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 20 november kun je in Groningen en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & Food Experience Najaarseditie Gransjean Wijnen en Delicatessen, Den Haag

Gransjean Logo nieuwWe mogen weer! Achter de schermen zijn we volop op zoek geweest naar nieuwe wijnen, mooie verhalen en prachtige andere producten. Op zondag 20 november organiseren wij de voorjaarseditie van onze Wine & Food Experience in het sfeervolle Carlton Ambassdor Hotel. Ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld en uit Nederland zullen hier onder begeleiding te proeven zijn tussen 13-17 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. We hebben een paar hele bijzondere gasten tijdens ons evenement.De kaartverkoop is inmiddels gestart. Online kunt u hieruw kaartje al bemachtigen. Na de proeverij is er een 4-gangen diner á € 37,50 in het restaurant van het Carlton Ambassador waar alle wijnen nog kunnen worden geproefd. Wilt u aansluiten bij het diner, dan graag pere-mailreserveren.

Workshops bubbels, Rotterdam 

Wijninstituut logoBubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop op donderdag 24 november schenkt wijndocent en bubbel liefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten. Na deze avond kent u de productiemethoden, weet u de verschillen in smaak te herkennen en benoemen, opent en schenkt u de wijnen op professionele wijze en kent u de basisprincipes van de vele wijn-spijsmogelijkheden die ‘mousserend’ te bieden heeft. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

Workshop Wijn-Spijs

Wijninstituut logoEen goede wijn&spijs combinatie maken is geen magie maar een wetenschap. Iedereen kan dat leren. Tijdens deze avond op 24 november worden de basisbeginselen van wijn&spijs uitgelegd door onze docent Ella Klatte. Theorie en praktijk wisselen elkaar prettig af. Wilt u in de wijnwinkel, of supermarkt de juiste keuze kunnen maken wat u gaat drinken bij een gerecht of diner dan is deze cursus op uw lijf geschreven. Leer hoe verassend of hoe fout een wijn&spijs combinatie kan zijn. Meer info en inschrijven via wijninstituut.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 27 november kun je in Delft en Almelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

Aperitivo Time 

flyer Aperitivo EscobarVind je net als Cecile aperitivo time het beste moment van de dag?
Kun je ook zo genieten van een heerlijk glas wijn met bijpassende hapjes? Dan is dit Italiaans wijn-spijsevent  echt iets voor jou.
Op donderdag 1 en vrijdag 2 december toveren we Escobar Roermond om tot een Italiaanse aperitivobar en blijven we qua food en drinks helemaal in Italiaanse sferen.
We serveren vijf bijzondere Italiaanse wijnen met daarbij 10 bijpassende hapjes.
Meer info en inschrijven via cecile.wijn

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 december kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Masterclass Oostenrijk & Wijn-Spijs diner

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 10 december 17:00-20:30/21:00u gaan we een 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗿𝗶𝗷𝗸 met 𝗪𝗶𝗷𝗻-𝘀𝗽𝗶𝗷𝘀 𝗱𝗶𝗻𝗲𝗿 doen. Net weer terug van Oostenrijk waar ik mijn Weinakademiker diploma in ontvangst heb mogen nemen en even omgereden om wat mooie Oostenrijkse wijnen mee te nemen die ik hier in Nederland niet kan krijgen. Wat gaan we doen?

  • Er is een Masterclass over 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝗿𝗶𝗷𝗸 𝗮𝗹𝘀 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗹𝗮𝗻𝗱.
  • Je kan van tevoren een filmpje kijken met uitleg over 𝗵𝗼𝗲 𝗷𝗲 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗲𝗳𝘁 en in vogelvlucht wat er belangrijk is bij het zoeken naar de 𝗷𝘂𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗽𝗮𝘀𝘀𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘄𝗶𝗷𝗻.
  • We hebben 𝟰 𝗴𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗿 𝗴𝗮𝗻𝗴 𝟮 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗲𝗻 (en de typische witte Grüner Veltliner en de blauwe Zweigelt zullen zeker niet ontbreken).
  • Na het laatste gerecht nog 𝗸𝗼𝗳𝗳𝗶𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗶𝗲𝘁𝘀 𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿𝘀.

Ed Carper, die deze avond verzorgt, heeft na het behalen van zijn diploma Register Vinoloog (en het behalen van de titel ‘Vinoloog van het jaar’ 2020) de gastronomie opleiding gedaan bij Peter Klosse en heeft in Oostenrijk de hoogste WSET kwalificatie (Diploma Course) behaald en daar bovenop de titel Weinakademiker waar hij afgelopen 22 oktober zijn diploma in ontvangst heeft mogen nemen tijdens de graduation ceremonie in kasteel Esterházy in Eisenstadt (Oostenrijk). Ga hier naar toe voor meer info en om te boeken

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 december kun je in Haarlem en Oosterhout genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 8 januari kun je in Amsterdam, Zwolle, Maastricht en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 15 januari kun je in Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 22 januari kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdagavond 26 januari proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wijn

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 29 januari kun je in Amersfoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

GRATIS online cursussen Sherry Academy

Sherry Academy uitgelichtDe splinternieuwe cursussen van de Sherry Academy zijn nu online te volgen. Jong en oud, particuliere wijnliefhebbers en professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich te laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnennaar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan, basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten.
Meer info vind je hier 

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Door |11 november 2022|Categorieën: Divers, Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant