Heel langzaam mogen en kunnen we weer meer. Deze PROEVERIJAGENDA is dan ook flink aangevuld met tal van leuke wijnproeverijen, wijnfestivals, masterclasses en meer. Geniet ervan! 

Clubhouse WIJN room: ROSÉ!

Clubhouse room roseElke vrijdag aan het eind van de middag hosten Ghislaine Melman en Anne-Wies.NL op Clubhouse een room over wijn: Wine o’clock, met elke week een ander onderwerp.
Vrijdag 11 juni van 16:30-17:30 gaat het allemaal over ROSÉ! Wat zijn de trends? Who’s hot and who’s not? Is rosé meer dan een ‘swimmingpool wine’? Deze episode #14 doen we helemaal in het Engels want speciale gasten zijn de in de Provence woonachtige rosé specialist Elizabeth Gabay MW en de Italiaanse Marketeer Pierpaolo Penco. Stel al je vragen en praat gezellig mee vrijdag!
Wil je weten hoe Clubhouse werkt? Check dan dit artikel op Anne-Wies.NL
Meer info over de room op vrijdag? Of wil je zelf eens als gast deelnemen?
Neem contact op met Anne-Wies of Ghislaine 

Wijncursus Wijnvignet SDEN 1 op 14 & 21 juni

sden 1 kampen anywineWijncursus Wijnvignet; een eerste kennismaking met wijn! Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? Dan is deze wijncursus ideaal.
In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt.
Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven.
Data Kampen: van 19.30 – 22.15 uur
– Maandag 14 en 21 juni (facultatief les 3: Wijn & Spijs op di. 29 juni à 80,- euro)
Prijs: 130,00 euro, inclusief cursusboekje, examen en diploma.
Het examen vindt plaats op de 2e cursusavond.
Locatie Kampen: Proeflokaal AnyWine | Burg. van Engelenweg 124 | 8271 AV IJsselmuiden.
Met de auto: gratis parkeren nabij cursuslocatie.
Met de trein: 15 min. lopen vanaf station Kampen.
Meer info en inschrijven via Anywine.nl

Workshop Brunello

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenDinsdag 15 juni. Misschien wel de beroemdste en meest bejubelde Italiaanse wijn. We gaan in op zijn geschiedenis, de sangiovese en zijn terroir, de vinificatie en de oogstjaren en proeven een forse selectie wijnen. Uniek in Nederland! Leer en proef alles over een van de belangrijkste Italiaanse wijnen. Een ruime selectie wijnen en alle informatie over de geschiedenis, terroir, de sangiovese, de vinificatie en de oogstjaren.  Vele wijnen, maximaal 14 deelnemers.
Meer info en inschrijven: Fred-Nijhuis.nl

Thema avond Hongarije

Miranda Hungary proeverijMiranda Beems , dé specialist in Nederland op het gebied van Hongaarse en Oost Europese wijnen, neemt u op 16 juni 2021, 19.30-22.30 uur mee op reis door dit voor velen onbekende wijnland. Ze vertelt met enorme passie over de wijnstreken met hun bijzondere wijndruiven. Laat u verrassen door de diversiteit aan druivenrassen en proef wijnen die u versteld doen staan! Locatie : Plek (op het Zwitsal terrein), Vlijtseweg 128A, Apeldoorn (schuin achter Bierbrouwerij De Vlijt).
Meer info en inschrijven doe je hier

Ontdek Chenin Blanc

De mooiste zomerse wijnen ontdekken? Met live verhalen van de wijnmaker? 🤩
Ga 19 juni om 17.00 uur met Kaaps Wijnhuis mee naar Zuid-Afrika tijdens de online wijnproeverij ONTDEK CHENIN BLANC. Deze veelzijdige druif uit dit wijnland staat aan de wereldtop. Ontdek het zelf en doe mee!
Laat je lekker verrassen 😀👉https://online.wijnproeverij.cheninblanc.kaapswijnhuis.nl

Wijn & Spijs cursusavond di. 29 juni

wijn en spijs cursus anywine (002)Deze wijncursus is een ontdekkingstocht in de boeiende wereld van wijnen en gerechten.
Het is geen standaardcursus met veel theorie, maar richt zich juist op de praktijk.
Uiteraard komen diverse toepasbare “wijn & spijs theorieën” aan bod!
Maar zelf ervaren en veel proeven is het uitgangspunt.
We beginnen deze avond op tijd, maar……je hoeft niet te eten van te voren.
Voor wijnliefhebbers, hobbykoks en professionals die hun smaak
en uitdrukkingsvaardigheid op het gebied van wijn willen vergroten.
Data: dinsdag 29 juni. Aanvang: 19.00 uur, maaltijd vervangend. Prijs: 85 euro. Locatie: Proeflokaal AnyWine | Burg. van Engelenweg 124 | 8271 AV IJsselmuiden.
Met de auto: gratis parkeren nabij cursuslocatie.
Met de trein: 10-15 min. lopen vanaf station Kampen.
Meer info en aanmelden via Anywine.nl

Houdoe Asperges

Tire Bouchon logo FBZondag 20 juni is de laatste zondag van het aspergeseizoen. Wij gaan nog één keer genieten van dit “Witte Goud”. In de tuin van restaurant Akkeroord: een 6 gangen amuse diner met natuurlijk de asperge en de winnende Aspergewijn 2021 in de hoofdrol, de SILVANER&RIESLING van WEINGUT CH. W. BERNHARD uit Rheinhessen/Duitsland. 
Reserveer nu want we kunnen maar beperkt aantal mensen een plaats bieden.
Meer info vind je hier 

Soave, de geografische eenheden

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenWorksop door Fred Nijhuis op dinsdag 29 juni.
In 2020 heeft het Consorzio een aantal geografische eenheden (cru’s) officieel vastgesteld. Ze benadrukken de specifieke kenmerken van de verschillende wijngaarden en de wijnen behoren tot de beste uit de DOP.
We proeven er veel en bespreken alle relevante gegevens.
Meer info en inschrijven? Fred-Nijhuis.nl

 

De wijnagenda van Angelique

Foto Angelique wijnproeven kopieDe wijnagenda van Angelique is weer aangevuld met een aantal leuke online wijn & spijs masterclasses waarmee ik jullie hoop te inspireren. We moeten er immers met zijn allen samen het beste van zien te maken. Laten we dus kijken naar wat wel kan. We kunnen niet echt op reis, maar we kunnen wel virtueel afreizen naar een aantal interessante wijnlanden met mooie wijnen en die samen proeven.
  • Woensdag 30 juni Online Masterclass Wijn & Spijs Witte Wijnen uit Duitsland met als onderwerp Duitsland
Tijdens de wijn & spijs masterclass ontdek je waar je op moet letten als je wijn & spijs met elkaar gaat combineren. We gaan de theorie meteen toepassen door verschillende wijn & spijs combinaties te proeven en deze samen te bespreken. Van te voren krijg je de wijnen toegestuurd, met tips welke gerechten bij deze wijnen passen. Deze kan je er zelf bij maken.
Neem contact op met Angelique voor meer info en inschrijven: angelique.meulendijks@gmail.com

Fête du Champagne

Fete du champagneNa een drooglegging van ruim anderhalf jaar is het dan eindelijk zo ver, we kunnen weer gezamenlijk naar buiten. Op donderdag 1 juli t/m zondag 4 juli wordt het Rembrandtpark wederom omgetoverd tot het Franse sprookje. Van een potje Petanque, het sabreren van je Champagne tot live muziek. Deze Fête du Champagne editie heeft als thema L’été de l’amour. Vier samen de liefde en verdwaal in alles wat met champagne, crémant en wijn te maken heeft.🍾 Op maandag 7 juni om 11.00 uur start de kaartverkoop. Om dit te vieren kost een ticket slechts een tientje (ex. service kosten).Daarbij krijg je een coupe glas en een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume. Het coupe glas mag mee naar huis genomen worden. Mocht het festival onverhoopt niet door kunnen gaan vanwege corona restricties krijg je je geld terug.
Inschrijven doe je hier 

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 juli kun je in Rotterdam, Haarlem, Bussum en  Woerden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 juli kun je in Doetinchem, Hengelo en Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 juli kun je in Dordecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25  juli kun je in Maarssen en Mechelen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Leiden

wijn festijn logoOp 30 en 31 juli 2021  vindt Het Wijn Festijn plaats in Leiden! Het Ambachtsplein zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee!
Meer info en bestellen van tickets? Klik hier

Masterclass Champagne

Wijnhuis Van Druiven logoDuitsland is sinds eeuwen een van de landen met de hoogste consumptie van mousserende wijnen zoals Champagne en Sekt. Begin 19de eeuw vertrokken vele Duitsers naar de Champagnestreek om zich de techniek die bekend staat als de “Methode Champenoise” eigen te maken. Sommigen, bijvoorbeeld Bollinger, Piper-Heidsieck, Mumm, Krug, zijn er gebleven, anderen gingen weer terug, zoals Schloss Vaux. Leer in deze Masterclass op zaterdag 31 juli van alles over de “champagne” uit Duitsland, in samenwerking met Zuster Margaux en Importeur Winesom.
Meer info en inschrijven: Wijnhuis Van Druiven

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 1 augustus kun je in Oldenzaal en Zeist genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 8 augustus kun je in Veghel, Amsterdam en Bergengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Den Haag

wijn festijn logoOp 13,14 en 15 augustus reist het mooiste wijn festival van Nederland naar het Lange Voorhout in Den Haag! Het Lange Voorhout zal worden omgetoverd tot een gezellig wijnfestival, waar meer dan 100 verschillende wijnen in de spotlight staan gecombineerd met meer bourgondisch genieten zoals kaasplankjes, charcuterie, vega gerechten en veel meer lekkers! En dat alles onder het genot van muziek, een potje Jeu de Boules en hoop gezelligheid.
Meer info vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 15 augustus kun je in Winterswijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 22 augustus kun je in Hellevoetsluis, Apeldoorn, Breda, Almere en Oosterhout genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 29 augustus kun je in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Purmerend genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshops Alto-Piemonte

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenDinsdag 31 augustus door Fred Nijhuis. De streek in het noorden van Piemonte die ten grondslag ligt aan het huidige succes van wijnen uit de zuidelijk gelegen Langhe (o.a. Barolo en Barbaresco) maar lange tijd werd ‘vergeten’.
We gaan dieper in op-  en proeven wijnen uit DOP’s zoals Fara, Ghemme, Carema, Gattinara, Bramaterra en Caluso, Boca, Colline Novaresi, Coste della Sesia en Sizzano.
Meer info of inschrijven? Fred-Nijhuis.nl

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 5 september kun je in Delft, Deventer, Wijk bij Duurstede, Hilversum en Scheveningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 12 september kun je in Zwolle, Middelburg, Hoorn, Zoetermeer en Eindhoven genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Riesling, Pinot & Co. Utrecht

Riesling Pinot en CoSchrijf je nu in voor Riesling, Pinot & Co. op maandag 13 september 2021 in het Spoorwegmuseum van Utrecht en ontdek het gamma van 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse importeurs! Riesling, Pinot & Co. is een niet te missen evenement is voor elke professional die van Duitse wijn houdt. Maar liefst 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse wijnhandelaren stellen hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Proef en ontdek hun Duits assortiment, waaronder het gamma van vele producenten die op zoek zijn naar een importeur. Het moment om de heersende trends in het Duitse wijnlandschap al proevend te ontdekken.
Schrijf je hier in 

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 19 september kun je in Breda, Wageningen, Alkmaar en Helmond genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Vignerons du Terroir

Vignerons du Terroir logoVorig jaar moest de unieke Vignerons du Terroir proeverij helaas gecanceld worden door de maatregelen iv.m. het Corona-virus, maar een nieuwe datum is gepland! Maandag 11 oktober 2021 vindt Vignerons du Terroir alsnog plaats bij wijnbar Most in Utrecht. Vignerons du Terroir is hét champagne evenement van het jaar. Tijdens deze eerste editie laten 5 importeurs hun mooiste vigneron champagnes proeven. Tijdens het evenement zullen er ook enkele wijnmakers uit Frankrijk aanwezig zijn, die alle vragen zullen beantwoorden. Deelnemende importeurs zijn Disdonc, Champagne Moutardier Nederland, l’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut en Le Vineur. Waar? Wijn- en Eetbar “MOST”, Brusselplein 191, Utrecht (Leidsche Rijn).
Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en bestellen van tickets.

Restaurant-wandelen, het leukste ‘corona-proof’ uitje!

restaurant wandeling logoTrek je wandelschoenen maar aan! Want ieder weekend presenteren we de leukste culinaire wandelingen. Terwijl je loopt door de mooiste straatjes van jouw stad, geniet je van HEERLIJKe take away gerechten van geselecteerde top- en sterrenrestaurants.

  • Je wandelt langs de culinairste pareltjes en krijgt overal een take away gerechtje.
  • Je kunt de wandeling beginnen vanaf 12:00 uur. Je bepaalt zelf hoe laat je wandelt, fietst, stept, skeelert, skateboardt of hink-stap-springt, maar zorg natuurlijk wel dat je voor 18:00 bij de laatste stop bent geweest. Wij raden je daarom aan niet later te beginnen dan 15:30.
  • De route en volgorde van de restaurants mag je zelf uitstippelen. Dit kan Google Maps natuurlijk ook voor je doen. De adressen van alle deelnemers vind je op www.restaurantwandeling.nl als je klikt op de stad naar keuze.
  • Je bent vrij om de datum en tijd te bepalen van de take away route.
  • Een bijpassend drankje bij de take away locaties? Dit kun je bij de meeste routes optioneel aanvinken bij het bestellen van de tickets.

Zo heb jij én een HEERLIJK uitstapje én support je jouw favoriete lokale restaurants!

Gratis online seminarserie Duitse wijnbouwregio’s

Logo Duits wijninstituutBij het Duitse Wijninstituut (DWI) kun je een heel jaar lang deelnemen aan een nieuwe gratis online seminarserie over de 13 wijnbouwregio’s van Duitsland. Elke eerste donderdag van de maand kunnen wijnliefhebbers veel nieuwe dingen ontdekken over de wijnregio’s vanuit een wijnbouw- en toeristisch perspectief. De interactieve reeks seminars is begonnen op 4 maart om 19.00 uur met de Ahr en eindigt in maart 2022 met Württemberg. Tijdens de seminars van 60 tot 90 minuten presenteert Manuel Bretschi (hoofd opleiding en training van het DWI) een van de 13 Duitse wijnbouwregio’s en proeft hij samen met een wijnexpert (Romana Echensperger – Master of Wine, Janek Schumann – Master of Wine…..) een selectie typische wijnen van desbetreffende regio. Dit kan bijvoorbeeld een droge Silvaner uit Franken zijn of een Gutedel uit Baden. De bijbehorende wijnarrangementen kunnen vooraf door de seminariedeelnemers bij de deelnemende importeurs besteld worden. Meer info vind je op Duitswijn.nl 

Online wijncursus op Anne-Wies.NL

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoN.a.v. de verlengde corona-maatregelen zijn ALLE WijnSpijs Wandelingen uitgesteld. Heb je al kaarten in bezit voor een wandeling die niet doorgaat?

Check dan deze website voor info over de nieuwe data en mogelijkheid tot restitutie.

 

‘Ontdek je smaak’ met korting!

WijnSpijs Academy Het zijn rare tijden voor culinaire liefhebbers. Maar niet getreurd, het WijnSpijs platform, bekend van de WijnSpijs Wandelingen, heeft een tof alternatief voor je: De digitale WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak“, inclusief 6 luxe wijnen die je thuisgestuurd krijgt. Na het volgen van deze cursus zal je nooit meer overwhelmed worden door het enorme wijnschap in de supermarkt, of door de uitgebreide wijnkaart in je favoriete restaurant! De WijnSpijs Academy cursus “Ontdek je Smaak” is getest én goedgekeurd door Onno Kleyn en Harold Hamersma, dus waar wacht je nog op? Bij het bestellen van de cursus met deze unieke kortingscode: ” anne-wies-wijnspijs , krijg je 20 euro korting op je bestelling. Naast deze unieke korting ontvang je ook nog eens 6 heerlijke flessen wijn toegestuurd, die behandeld worden in de cursus. Check deze website voor meer. Veel proefplezier alvast 🍷

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).

Ga hier heen voor meer informatie of om te boeken.

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

Instagram Live Roemeense wijnen

Talk and Taste 2 def kopieElke dinsdagavond proeft Anne-Wies.NL in de serie ‘Talk and Taste Wine with… ‘ samen met Roemeense Wine Ambassador Diana Pavelescu online een Roemeense wijn via het instagram account van Diana: @diana_pavelescu.
Een Feteasca Alba, Pinot Noir, Terra Romana Milenium wit en rood, een rosé van Crama SERVE Ceptura uit Dealu Mare en een Aligoté en Cabernet Sauvignon-Feteasca van Caii de la Letea zijn de revue al gepasseerd, net als wijnen van DAVINO, Corcova en Crama Girboiu. Meer boeiende wijnen komen eraan.Kun je er niet bij zijn? Jammer! Maar de video’s zijn later terug te zien op het instagram account van Anne-Wies.NL: @annewiesnl

The Big Hungarian Grape Quiz

Hungarianwines EU logoThe Big Hungarian Grape Quiz Are you a wine expert? Have you done some WSET courses? Do you work as a sommelier? It is time to check your knowledge of Hungarian grape varieties. If you ‘pass’, you will get an invitation to the Hungarian Wines August wine event! Go to the quiz here

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

WSET Diploma ZOOM sessions

Serhat Narsap FBSpeciaal voor WSET Diploma studenten! In 1,5 uur tijd per sessie leer je niet alleen inhoudelijk veel over het onderwerp, maar vooral en ook over de manier waarop de examencommissie je antwoorden verwacht. Want dat blijkt voor veel studenten een struikelblok te zijn.
“Serhat Narsap, DipWSET is offering WSET Diploma Students unique support lessons. Live and interactive session over Zoom. Fee Applies. Enquire and register SERHAT@SONVINO.COM, Whatsapp: +447950938939″

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

💃🍷🍴Meer weten over de WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!