De ‘PROEVERIJAGENDA en WEEKENDTIPS’ van Anne-Wies.NL staan weer online!  Elke vrijdagochtend een update met de leukste wijnproeverijen, festivals en andere culinaire evenementen! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt? Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

VISSCH foodfestival

Vissch 2019 op FBVan vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober wordt het hart van de Scheveningse visserij omgetoverd tot het gratis foodfestival VISSCH. Geniet van heerlijk bereide vis uit de Noordzee, met een lekker drankje en muziek. VISSCH vindt plaats op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag. Meer weten? Kijk op www.VISSCH.nl

Dutch Wine Sister meets African Wine Sisters

Chambone-Wijnstijl-logoAngélique Chamboné van Chamboné Wijnstijl (alias Dutch Wine Sister) komt op vrijdag 4 oktober een exclusieve Zuid Afrikaanse proeverij geven bij Zuster Margaux in Amersfoort. In deze proeverij proef je zeer unieke wijnen uit dit prachtige wijnland. De wijnen worden enkel door vrouwelijke wijnmaaksters gemaakt én van zeer diverse druivenrassen (zowel wit als rood). We gaan samen op zoek naar de vrouwelijke hand, de finesse, de elegantie en bovenal de klasse die iedere wijn in zich heeft.
Meer info en inschrijven: ga naar de website van Zuster Margaux

Wijnfestival Groningen

wijnfestival groningen logoVoor alle genieters van het goede leven! 😍 Met het Wijnfestival Groningen als (bijna ) hekkensluiter van het smulseizoen 🍷🍾Het wijnfestival van Groningen en omstreken, elk jaar aan het begin van oktober in de der Aa-kerk in centrum stad. 3 dagen vol wijnen, enthousiastelingen, lekker eten en genieten! Dit jaar vindt het Wijnfestival Groningen plaats van 4 t/m 6 oktober.
Check de website van dit festivalvoor alle info.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zaterdag 5 oktober kun je in Oisterwijk  en op zondag 6 oktober in Hilversum, Zevenbergen of Bloemendaal-Overveen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

‘As natural as it gets’, proeverij natuurwijn

maurer for anne-wiesZaterdag 5 oktober tussen 15 en 19 uur presenteert Go Good, importeur van Servische en Sloveense wijnen, in samenwerking met Bureau Wijn in Amsterdam-west enkele nieuwe wijnen van natuurwijnmaker Oszkar Maurer, bewaker van inheemse druivenrassen en ‘keizer van botrytis’. Licht accept op schilcontact – amber – orange wijnen en als welkomstdrank een Sloveense petnat orange. Ook op de proeftafel enkele rode en witte no-intervention wijnen. Kom langs, gratis entree!
Locatie: Bureau Wijn op de Admiraal de Ruijterweg 325 in Amsterdam.

Tapas & Vino, Rotterdam

Voor een heerlijke middag vol met tapas & vino moet je zaterdag 5 oktober bij Destino zijn. De Wijnwijven & Destino slaan de handen ineen en organiseren een proeverij waarbij de lekkerste combi’s voorbijkomen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstdrankje waarna we zes halve glazen wijn proeven met bij iedere wijnronde matchende tapas en pintxos van Destino. Wat kun je verwachten? Check deze FB pagina!

Najaarsproeverijen La Maison Blanche

La Maison Blanche logoHet was even spannend of alle proefflessen op tijd binnen zouden komen. Maar zoals het er nu uitziet gaat dat gebeuren. De laatsten worden deze week geladen en zullen dus tijdig hier zijn. Met trots kunnen wij u weer een fantastisch programma aanbieden van prachtige Bourgognes, nieuwe ontdekkingen uit Zuid Frankrijk en de nieuwe oogst van Yves Cuilleron. Ook zullen enige nieuwe Duitse pareltjes gepresenteerd worden, mooie wijnen uit de Noord-Rhône en feestelijk mousserend. De proeverijen vinden plaats op  op een locatie in Zaanstad en op zondag 6 en maandag 7 oktober bij La Maison Blanche in Bodegraven. Meer info en inschrijven: www.lamaisonblance-wijnen.nl

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 10 oktober bezoek je in naar keuze in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Utrecht, Nijmegen, Deventer, Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam of Enschede drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Noteer deze vast in je agenda:

Proeven tussen de Stellingen

Logo OkhuysenDe najaarseditie van Proeven tussen de Stellingen bij Wijnkoperij Okhuysen in Haarlem vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober. Laat u verrassen door een selectie van tweehonderd wijnen die we speciaal voor dit evenement openen. Maar liefst achttien bevlogen wijnmakers uit diverse streken en landen lichten hun wijnen toe en ook de vinologen van Okhuysen staan u graag te woord. U ontvangt 10% korting op uw bestelling en wie meer dan 36 flessen aanschaft, mag ook nog een greep doen in de ‘altijd prijs’ Tombola! Meer info en uw plekje reserveren: check de website van Wijnkoperij Okhuysen.

Rotterdam Food  Tour

inside rotterdam logoGa op 12 oktober of 9 november mee op Food tour en proef Rotterdam! De Inside Rotterdam Food tour neemt je mee op een culinaire stadswandeling door lokaal Rotterdam en is inclusief een rit met de spetterende watertaxi. In deze 4 uur durende tour word je begeleid door een leuke Insider gids die je meeneemt op ontdekkingsreis in het stadscentrum van Rotterdam. Je stopt bij verschillende culinaire ondernemers om lekkere hapjes te proeven. Daarnaast vertelt je gids je meer over de Highlights en de minder bekende plekken die Rotterdam eigen maken. Check deze website voor meer info en reserveren.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 13 oktober  kun je in Gouda of Leeuwarden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 13 oktober kun je BierSpijs Wandelen in Nijmegen!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers! We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!
Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

Gastronomie/Fine Food Professional 2019

Proefschrift Restaurants uitgelichtMaandag 14 oktober, RAI Amsterdam. Het uitgebreide programma van Gastronomie/Fine Food Professional telt weer diverse publiekstrekkers. Op dit moment staan genoteerd: Showcase ProefschriftRestaurants.nl, waarin genomineerde professionals op de beursvloer strijden om de eretitels in hun categorie: talentvol chef, talentvol sommelier, talentvol gastvrouw/gastheer, beste fromager. Daarop aansluitend de uitreiking van de ProefschriftRestaurants.nl Awards en nog veel meer.
Voor het laatste nieuws: houd de websitevan The Wine and Food Association in de gaten!

Proeverij Rioja wijnen voor professionals

logo_RiojaNamens de DOCa Rioja nodigen wij u graag uit voor een proeverij van Rioja wijnen op maandag 14 oktober in Hotel Casa in Amsterdam. Ruim 30 producenten uit deze prachtige Spaanse kwaliteitsregio presenteren u, hun wijnen. Enkele van hen zijn nog op zoek naar een importeur in Nederland. Programma: 11.30 – 12.30 uur: Masterclass Job de Swart MW, 13.00 – 18.00 uur: Doorlopende wijnproeverij. Deze proeverij is alleen toegankelijk voor handel, horeca en pers. Meer info: Melman Communicatie. Direct aanmelden kun je via deze link.

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 17 oktober bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Zwolle, Rotterdam, Amsterdam of Alphen aan den Rijn drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Wijn & Oesters dagtoer

wijntoer logo
Zaterdag 19 oktober
  In 2018 is Onze Wijngaard Brabantse Wal uitgeroepen tot Beste wijngaard Witte Wijnen van de Lage Landen. Hier krijgen we een rondleiding van de wijnmaker en proeven we 2 van zijn wijnen. In Yerseke wordt tijdens de 1 uur durende rondleiding alles verteld over deze bijzondere vissersplaats. Op een bijzondere locatie wordt de lunch geserveerd: vis bouillabaisse, met salade en broodjes. Na de lunch trekken we onze laarzen aan om op het drooggevallen slik van de Oosterschelde onze eigen oesters te rapen en te proeven. Onze 2e wijngaard is de Kleine Schorre waar we een rondleiding door de wijngaard en kelder krijgen. Afgesloten wordt met een wijnproeverij van 2 wijnen en bijpassende amuses.
Meer info en tickets kopen: check deze website

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 20 oktober  kun je in Amsterdam, Goes, Doetinchem en…. Antwerpen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 24 oktober bezoek je in naar keuze in Den Haag, Den Bosch, Rotterdam, Haarlem of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 27 oktober  kun je in Arnhem, Maastricht en Tilburg genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 31 oktober bezoek je in naar keuze in Den Haag, Groningen, Arnhem, Haarlem, Utrecht, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Heemstede, Goes, Doetinchem of Elburg drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Wijnkoperij Platenburg 125 jaar!

Platenburg ProeverijIn 2019 bestaat Wijnkoperij Platenburg 125 jaar. Dat maakt ons de oudste Wijnkoperij van Rotterdam. We willen ons jubileum graag met u vieren op zaterdag 2 november met De Allergrootste Platenburg Proeverij ooit. Meer dan tien wijnhuizen uit o.a. Italië, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Engeland en Rotterdamse bites op een unieke locatie: De Laurenskerk. Het is één van de oudste gebouwen van Rotterdam en ligt op een steenworp afstand van onze wijnkoperij. Tickets en meer info vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 3 november kun je in Leiden, Breda, Alkmaar en Enschede genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 7 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Haarlem, Leiden, Breda, Rotterdam of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

De fameuze Grandcruwijnen Wijnproeverij

Grandcruwijnen logoEén keer per jaar pakken we altijd groot uit en dat is dit jaar op 8 november 2019. Er zullen tijdens deze grote proeverij een groot aantal top wijnhuizen zelf aanwezig zodat u van de wijnmaker zelf uitleg kunt krijgen en de wijn kunt proeven. En natuurlijk: de najaarsproeverij is hét moment om je favoriete wijnen extra voordelig in te slaan met korting op gehele assortiment en extra korting op de proeverij-wijnen. De proeverij is voor onze gasten gratis maar inschrijven is verplicht en Vol is Vol. Klik hier voor een overzicht van de wijnhuizen die aanwezig zullen zijn in ons Wine Warehouse aan de Rijksstraatweg 24 te Dordrecht.Rolf & Corina Ketelaar en het gehele Grandcruwijnen team heten u van harte welkom.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 10 november kun je in Delft, Haarlem en Haren genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 10 november kun je BierSpijs Wandelen in Haarlem!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers! We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!
Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

Lekkere, luie zondagmiddag op Kasteel Daelenbroeck

Henk Hoogakker en GregAls de blaadjes van de bomen vallen, hebben jullie dan ook zin in warm, liefdevol en passend eten? Luisterend naar herfstige verhalen bij het haardvuur met een goed glas? Samen kunst in vele vormen beleven? Dit  zijn ook gedachten, die Greg Bodegom, de grote chef van Kasteel Daelenbroeck, zijn team en Henk Hoogakker binden. Door hen vorm gegeven in mooie plaatjes aan de muur, heerlijkheden op het bord en ontspannende verhalen voor en met jullie! Op zondag 10 november van 15.00 tot 19.00 uur heerlijk genieten en de fascinatie beleven van kunst, eten en mensen. Meer info vind je hier

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 14 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Leiden, Utrecht, Leeuwarden, Rotterdam of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Sotto logoTruffel & Super Tuscan Diner

Ieder jaar organiseren we zeer succesvol ons beroemde Truffel diner met een topwijnmaker uit een wijnstreek waarvan de wijnen natuurlijk naadloos aansluiten bij truffel. Dit jaar vindt deze unieke avond plaats op zaterdag 16 november en hebben we Tom Heidman van Renzo Marinai gevraagd om zijn wijnen te komen presenteren. Niet zomaar wijnen maar wijnen van topklasse die enkel en alleen in toprestaurants verkrijgbaar zijn: Chianti’s en Super Tuscans van zeer hoog niveau die jaar in jaar uit meerdere prijzen winnen. Ook de olijfolie van Renzo Marinai is uitgeroepen tot de beste uit Toscane. Uiteraard krijgt u deze ook te proeven. Op zaterdagavond 16 november vindt deze unieke en zeer gastronomische avond wederom plaats in Sotto Lounge. Meer info vind je hier 

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 17 november kun je in Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 21 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Zwolle, Rotterdam of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 24 november kun je in Den Haag, Oisterwijk, Rotterdam en Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & FoodExperience Gransjean Wijnen & Delicatessen

Gransjean Logo nieuwOp zondag 24 november organiseert Gransjean Wijnen & Delicatessen de najaarseditie van de Wine & Food Experience. In het  in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag zullen ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld onder begeleiding te proeven zijn tussen 14-18 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. Kaartverkoop start in de winkel vanaf 11 februari. Online kunt u hier al uw kaartje al bemachtigen. Voor meer informatie over dit evenement en reserveren voor het diner verwijzen we u naar onze website.

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 28 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Oisterwijk, Utrecht, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Heemstede, Wijk bij Duurstede of Goes of op vrijdag 29 november in Almelo drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

Fête du Champagne

Fete du Champagne winter logoHet Fêtste Champagne festival in Europa vindt plaat van 29 november tot en met 1 december in de omgetoverde Zuiveringshal in het Amsterdamse Westerpark. Omringd door zonnebloemen, lavendel, Franse chansons, (biologische) foie gras, confit de canard en natuurlijk Champagne, Crémants & Wijn. Dit is exact wat je kunt verwachten bij de wintereditie van Fête du Champagne. Klik hier voor meer info en het bestellen van tickets.

 

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 5 december bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Haarlem, Breda of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 8 december kun je in Nijmegen en Almelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 12 december bezoek je in naar keuze in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Utrecht, Middelburg, Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam of Enschede drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hier om te reserveren en te checken of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 5  januari  kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine Professional 2020

thewineandfood-logo WFADE professionale wijnbeurs van de Benelux aan het begin van ieder jaar. In 2020 van 13 t/m 15 januari. Ontdek hier bijzondere verrassingen voor uw assortiment of op uw (wijn)kaart. Diverse masterclasses en wijn-spijsproeverijen. Aandacht voor Oude Wereld met klassieke smaken maar uiteraard ook voor de Nieuwe Wereld. Ook minder bekende of herontdekte ‘upcoming wine producing countries’ komen uitgebreid aan bod.
Voor het laatste nieuws: houd de websitevan The Wine and Food Association in de gaten!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 9 februari kun je in Dordrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

❋❋❋❋❋

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!