Hey! Leuk dat je hier langskomt! Dat betekent dat je, net als ik, een wijnliefhebber bent. En van lekker eten houdt, van wijn-spijs combineren, van reizen en van alles wat daarmee samenhangt. Maar misschien wil je ook weten wie er achter deze website zit, en wat ik zoal doe. Of wil je met me samenwerken? Snuffel lekker rond en neem gerust contact met me op.

Santé,
Anne-Wies

1
  • Marimar uitgelicht

Marimar Estate blijft verrassen

28 maart 2024|

Een uitnodiging viel op de mat voor een lunch met de wijnen van Marimar Estate bij restaurant Coulisse * in Amsterdam. Marimar Torres, 4e generatie van de bekende Spaanse wijnmakersfamilie Torres, kwam over uit Sonoma [...]

  • Christmann weingut uitgelicht

Weingut A. Christmann – Tanzende Eleganz

27 maart 2024|

Glooiende heuvels, wijngaarden, palmen en olijven. Slingerende weggetjes, slaperige dorpjes en pastel gekleurde huizen. Hermen Jansen* bezoekt voor Anne-Wies.NL tijdens een door het Informatiebureau voor Duitse Wijn georganiseerde persreis diverse wijnhuizen in de Pfalz. Deze [...]

  • Eastern Bunny cocktail paashaas

Cocktail voor Pasen: de Eastern Bunny Cocktail

26 maart 2024|

Stel je voor: een verrukkelijke paas-cocktail verstopt in een chocolade paashaas, klaar om ontdekt te worden tijdens de Paasdagen. Ontdek hoe je deze Eastern Bunny Cocktail zelf kunt maken en verras je gasten (en jezelf) [...]

  • Barbera Monferrato Piemonte uitgelicht

Ed Carper ontdekt de nuances van Barbera

25 maart 2024|

In het Amsterdamse hotel CASA vond een interessante proeverij plaats met wijnen uit de Piëmontese wijnregio Monferrato. De organisatie was in handen van Melman Communications voor Vini del Piemonte en het Consorzio Barbera d’Asti e [...]

  • Nederlandse wijninfo uitgelicht

Opnieuw recordoogst voor Nederlandse wijnboeren 

24 maart 2024|

De Nederlandse wijnboeren hebben, ondanks de natte zomer in 2023, opnieuw een recordhoeveelheid druiven geoogst. Dat blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In totaal is er afgelopen wijnjaar 12.774 hectoliter [...]

  • UGCB uitgelicht 2

Proeverij Union des Grands Crus de Bordeaux

23 maart 2024|

Op maandag 04 maart 2024 vond voor de 11e keer de Union des Grands Crus de Bordeaux (UGCB) proeverij plaats. De organisatie was in handen van Perswijn met medewerking van de gerenommeerde wijnhandelaren Okhuysen en [...]

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 22 maart. En…

22 maart 2024|

Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. En... heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?  Vini Amici, [...]

  • Bestuurswisselingen VVN uitgelicht

Bestuurswisselingen Verenigde Vinologen Nederland.

21 maart 2024|

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zondag 17 maart jl. heeft Cees van Casteren MW het voorzitterschap van de Verenigde Vinologen Nederland overgedragen aan Joep Speet MV. Na 12 jaar was de maximale termijn bereikt en [...]

  • Caatkookt Advocaat zelf maken

Bijna Pasen: maak zelf je advocaat

20 maart 2024|

Bijna Pasen! Dat betekent eieren: van chocolade of echte. En natuurlijk alles met eieren erbij en erdoor. Zoals ADVOCAAT! Daar kun je veel kanten mee uit. Enne... je maakt het natuurlijk lekker zelf met dit [...]

  • De Monnik Kameryck uitgelicht

Masterclasses en golfclinics tijdens de Monnik Wine Experience

19 maart 2024|

Maandag 4 maart 2024 organiseerde De Monnik Dranken hun jaarlijkse proeverij voor professionals, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart. Samen met ruim 40 wijnproducenten, zowel nieuwe als vertrouwde, presenteerde [...]

Elke vrijdagochtend het laatste WIJN-FOOD-TRAVEL nieuws in je postbus?
Meld je hieronder aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!