De ‘PROEVERIJAGENDA en WEEKENDTIPS’ van Anne-Wies.NL staan weer online!  Elke vrijdagochtend een update met de leukste wijnproeverijen, festivals en andere culinaire evenementen! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt? Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Diner Reichsrat von Buhl, Den Haag

Marius Jouw Wijnvriend logoIn het kader van de Riesling Weeks organiseert Marius Jouw Wijnvriend samen met Café Bistro Jules op vrijdagavond 14 juni een bijzonder Wine Makers Dinner: een heerlijk viergangendiner begeleid door prachtige rieslingwijnen.
Richard Grosche – managing director van het prestigieuze Weingut Reichsrat von Buhl – schuift aan om de wijnen en het wijngoed te presenteren. Een niet te missen avond voor elke rieslingliefhebber!
Reserveren kan direct bij Café Bistro Jules – €60 p.p. (inclusief wijn)!
Check hier of er nog plek is!

Proeverij Savalan, Azerbeijan

Wijnhandel Peeters logoVrijdag 14 juni, Wijnhandel Peeters Rotterdam. De geschiedenis van gecultiveerde wijnbouw is terug te voeren tot zo’n 8000 jaar geleden in Georgië en Azerbeidzjan. Tijdens deze proeverij staan unieke ‘oude’ wijngebieden in de Kaukasus centraal. Onze eerste kennismaking met deze wijnen was indrukwekkend. Aspi Winery heeft met Savalan een moderne serie wijnen op de markt gebracht die toch ook recht doen aan de herkomst en de 8000-jarige wijnbouwtraditie. Deze avond komt Roma Samadov de prachtige wijnen van Savalan laten proeven en u kennis laten maken met de Azerbeidzjaanse keuken en cultuur.
Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden. Wel dient u, in verband met het beperkte aantal plaatsen, via email of via Facebook door te geven als u de proeverij bij wilt wonen. – email: info@wijnhandel-peeters.com

ORANGEVENT  met Simon Woolf

Amber revolutionOrange wine tasting & booksigning with Simon Woolf.
Op vrijdagavond 14 juni heeft Wijnhuis Amsterdam wel iets heel speciaals in de winkel! Van 18.00 – 20.00 uur kan je orange wijn proeven onder de deskundige leiding van Simon Woolf. De auteur van hét naslagwerk op het gebied van orangewijn: ‘Amber Revolution – how the world learned to love orange wine’. Simon zal ook uitleg geven over dit ‘wijnfenomeen’ dat al zo oud blijkt te zijn. Voor deze avond maakt Joe Rivera van Joe’s Kitchen een aantal hapjes die gaan passen bij de Orange wijnen. So…. be there!
Maximaal aantal proevers: 25/30. Kosten: geen. Meenemen: een eigen fles Orange wijn (facultatief 😉
Locatie: Wijnhuis.Amsterdam, Koninginneweg 255.
Meer hierover vind je hier.

Festival TREK, Enschede

TREK logo Van 14 t/m 16 juni. Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en viert deze zomer de zesde editie in de acht grootste en mooiste stadsparken van het land!  De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
Check de website van TREK voor meer info

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival logoHet populaire Bacchus Wijnfestival vindt in 2019 weer plaats in het Amsterdamse Bos. In twee weekenden (van7 t/m 9 juni en van 14 t/m 16 juni) presenteren  lokale wijnwinkels en wijnimporteurs met veel enthousiasme hun wijnen. Niet alleen aan wijn is gedacht. Combineer je wijn met een keur aan heerlijke gerechtjes. Mooie smaken op de proef, per fles, of per glas. Voor elke beurs iets moois! Doe mee met proeverijen, maak wijn spijs combinaties en geniet de hele dag lang.

Houd voor alle info en tickets de website van het Bacchus Wijnfestival in de gaten.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 16 juni kun je in Vlissingen of Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandelingen

BierSpijs Wandeling Op zondag 16 juni kun je BierSpijs Wandelen in Eindhoven en Haarlem!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

Big Green Egg’s Flavour Fair 2019

Big Green Egg Flavour fair 2019Hét foodevent voor de fanatieke EGG fans vindt plaats op zondag 16 juni in de tuinen van Kasteel Keukenhof, Lisse. Met de 13e Big Green Egg’s Flavour Fair gaan we terug naar onze roots. We gaan er een onvergetelijk event van maken voor de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn: de EGG fans. Mensen zoals jij. En die willen we dichtbij ons houden. Daarom is jullie feedback gehoord en is er een iets andere opzet met minder bezoekers. Dat betekent dus minder kaarten. Wil je niet ontbreken bij deze culinaire Evergreen? Zorg dat je er op tijd bij bent.
Meer info en tickets bestellen? Klik hier

Zomerproeverij La Bordelaise – Noordman – Brand

La Bordelaise logoHet is weer tijd voor zwoele zomerjurken, breedgerande zonnehoeden en fancy zonnebrillen! Zondag 16 juni organiseert La Bordelaise namelijk haar traditionele zomerproeverij. “Net zo als vorig jaar is de locatie, de romantische trouwtuin van Brasserie Park in Leiderdorp (voor de deur parkeren!). Verder hanteren we het gebruikelijke concept: we hebben een aantal wijnproducenten over de vloer, onze favo Leidse deli’s verzorgen lekkere hapjes en wij openen uiteraard een selectie frisse zomerwijnen die je instant doet watertanden. Vooraf registreren is niet nodig, komt allen!”
Check deze website voor meer info

TASTIN’ FRANCE Speciale editie

BusinessFrance logoMaandagmiddag 17 juni  2019  Speciale editie biologische wijnen uit Frankrijk. Uitsluitend voor wijn- en horecaprofessionals! Business France nodigt u voor een speciale editie van Tastin’France. Tijdens deze proeverij kunt u een vijftiental producenten van biologische en biodynamische wijnen ontmoeten en hun wijnen proeven. De meeste producenten komen uit de regio Occitanie (Languedoc, Roussillon en Rhône Dal)
> Wijnproeverij doorlopend 
> Presentaties van Monsieur Olivier Goue van Sudvinbio (medeorganisator van MillésimeBio) over de biologische wijnbouw in Frankrijk
> Overhandiging van de KVNW Wijnrank aan de Franse Ambassadeur, M. Philippe Lalliot, door KVNW voorzitter dhr. Peter van Houtert
Voor meer info en inschrijven klik je hier 

Wijn&Spijs met Max&Juuls

Max en JuulsMaandag 17 juni nemen Max & Juuls u bij Wijnspeciaalzaak Rootring Wijnen in Alkmaar mee op wijnavontuur. Zij laten u kennis maken met hun favoriete wijnen, onder begeleiding van een heerlijk 4-gangen menu van Chefkok Sam Piscaer.  Wie zijn Max en Juuls? Een tweeling, beiden vinoloog van de Wijnacademie. Beiden werkzaam in de wijnhandel. En….afgelopen week zijn zij als 3e geëindigd met het NK blindproeven! Wat kunt u verwachten? U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 57,50 per persoon.
Meer weten en een plekje reserveren? Check deze FB pagina

Noteer deze vast in je agenda:

Santé – Wijnfestival, Leiden🍷

Sante wijnfestival 2019Op zaterdag 22 juni vindt de 1ste editie van het SANTÉ – Wijnfestival plaats.
Midden in het centrum van Leiden zal Grand cafe de Burcht om getoverd worden tot een feestelijk wijnfestival. We nemen je mee in de wereld van rood, wit, rosé, bubbels, zoet, droog en alles er tussenin!
Met verschillende standhouders, 2 ruimtes, een groot buitenterras en meer dan 150 wijnen is Sante het nieuwe wijnfestijn van Leiden. Verwacht wijnen met een origineel verhaal, oude bekende in een nieuw jasje, mooie klassiekers en wijnen uit de nieuwe wereld. Zet 22 Juni in je agenda, regel oppas en haal je tickets!

Gin Festival Rotterdam

Gin Festival algemeenOp zaterdag 22 juni zal de Cruise Terminal Rotterdam voor de tweede keer worden omgebouwd tot Gin-Tempel. Honderden geweldige merken uit binnen- en buitenland komen hier samen om zich te presenteren. Uiteraard zijn er veeel merken uit Rotterdam en omgeving aanwezig, dit is natuurlijk zo’n beetje het kloppend hart van Nederland op het gebied van distilleren! Er kan worden geproefd, dat is bij de entreeprijs inbegrepen, geluisterd naar sprekers uit verschillende landen en er kan worden genoten van het geweldige uitzicht onder het genot van een ijskoude Gin-Tonic!
Check deze link voor meer info.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 23 juni kun je in Heemstede, Purmerend of Voorburg genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 23 juni kun je BierSpijs Wandelen in Utrecht en Heemstede!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

Zomerproeverij Granada Wijnen

granada-wijnenlogoZondagmiddag 23 juni a.s. organiseert Granada Wijnen van 14.00 tot circa 18.00 weer een overzichtsproeverij van hun verrassende wijnen. Het is een doorlopende proeverij van vele verrassende Zuid-Spaanse kwaliteitswijnen. Wijnen die anders dan anders zijn: “Nooit geweten dat er in Granada (Andalusie) zulke leuke, originele en spannende wijnen gemaakt worden.” (wijnjournalist Han Sjakes) O.a. de nieuwe jaargangen Cat wine, airén, vijiriega en verdejo zijn te proeven. En ook nu weer nieuwe wijnen, o.a. de superspeciale Garcia de la Jara, een rode wijn uit ‘de sherrydriehoek.’ Na afloop kun je desgewenst in een gezellige setting een lekker hapje eten bij de Branding! Locatie: Restaurant De Branding, Croeselaan 303, Utrecht (nabij Centraal Station, bushalte voor de deur).
Meer info en inschrijven doe je hier

Pop-up Shiraz winebar: Masters of Wine

Shiraz logoPop-Up Shiraz is vanaf 24 juni 2019 open in College Hotel Amsterdam, zij organiseren 25 Juni – 30 Juni hun eerste event: Masters of Wine. In samenwerking met Cees van Casteren, Frank Smulders en Job de Swart, de drie Masters of Wine van Nederland, organiseert SHIRAZ het Masters of Wine Event. De drie Masters of Wine gaan een boek schrijven met daarin 400 verschillende wijnen met de beste prijs/kwaliteit verhouding onder de € 25. Om dit boek te schrijven zullen de Masters of Wine ruim 4000 wijnen proeven die in deze periode s’avonds ook door jullie geproefd kunnen worden.​ Het event zal plaatsvinden in het College Hotel in de Rembrandt Ballroom met aanliggend terras.
Meer hierover lees je op de website van Shiraz

Sherry met Ernest Lefebvre

Wijncafe Lefebvre logoOp 28 juni 2019 organiseert het Utrechtse Wijncafé Lefebvre een proeverij met als onderwerp Sherry. Een versterkte wijn met een stoffig imago en een wijnbouw gebied dat de afgelopen decennia vele klappen op heeft moeten vangen. Maar er is licht aan de horizon! De jonge garde wijnmakers produceert weer kwaliteit van vaak heel oude Solera’s (Het systeem van vaten waar Sherry in rijpt), er worden prachtige niet versterkte wijnen gemaakt en de regering in Andalusië begint in te zien dat soepelere regels er aan kunnen bijdragen dat de Jerez regio er weer een van betekenis kan worden. Kom je met ons mee proeven wat de wijnen uit Jerez voor ons in petto hebben? Deze avond wordt gehost door Ernest Lefebvre, die het gebied een paar jaar geleden bezocht en aan den lijve ondervond wat voor een mooie toekomst Jerez in het vooruitzicht heeft.
Check de FB pagina van deze proeverij voor het laatste nieuws

RRROLLEND Food Festival, Leeuwarden

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 28 t/m 30 juni in Leeuwarden.
Check de website van RRRollend voor meer info.

Fète du Champagne, Amsterdam

Mousserende wijn champagne glazen uitgelicht28-30 juni in het Amsterdamse Amstelpark. Meer dan 100 champagnes, Franse sferen, chansons, acts, markt, petanque, bistro’s, sabreren en druiven stampen, DJ’s en live acts, natuurlijk BUBBELS en wijn en nog veel meer!

Tickets voor dit event koop je hier

Gin Festival Eindhoven

Gin Festival algemeenOp zaterdag 29 juni zal het eerste Gin Festival Eindhoven plaatsvinden! Laat de echte Brabantse woordgrappen maar komen, wij zorgen ervoor dat jullie die dag honderden gins, tonics, jenevers en nog veel meer kunnen proeven. Er zijn seminars, sprekers uit binnen- en buitenland, verschillende tastings, lekker eten, maar vooral de lekkerste gin-tonics om met je vrienden van te genieten!
Check de website van Gin Festival voor meer info

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 30 juni kun je in Den Bosch, Hengelo of Sneek genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 30 juni kun je BierSpijs Wandelen in Breda!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

Festival TREK, ’s Hertogenbosch

TREK logo Van 4 t/m 7 juli. Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en viert deze zomer de zesde editie in de acht grootste en mooiste stadsparken van het land!  De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
Check de website van TREK voor meer info

Nacht van de Wijn

nacht van de wijn logoOp zaterdag 6 juli 2019 is het zover, de eerste nationale Nacht van de Wijn. Dé nacht waar wij een ode brengen aan de wijnTijdens de Nacht van de Wijn is proeven, leren en beleven het motto. Je krijgt de kans om een wereldreis te maken langs verschillende druiven en leert deze kennen in al haar hoedanigheden.  Naast een feestelijke en gezellige bijeenkomst is het ook de plek om wat meer over wijn te weten te komen. Een groots plenair wijncollege zal plaatsvinden. Dit college wordt gesteund door het SDEN en samen met deze stichting is voor de Nacht van de Wijn een 0.5 diploma ontwikkelt! Het is dus ook mogelijk om een officieel certificaat mee naar huis te nemen na afloop en hiermee krijg je ook nog eens korting op je eerste échte SDEN examen. 

Kijk hier wat er nog meer allemaal te beleven is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 7 juli kun je in Den Haag, Dordrecht of Hoorn genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Festival TREK, Amsterdam

TREK logo Van 12 t/m 14 juli  Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en viert deze zomer de zesde editie in de acht grootste en mooiste stadsparken van het land!  De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
Check de website van TREK voor meer info

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 14 juli kun je in Oss of Bussum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

BierSpijs Wandelingen

BierSpijs Wandeling Op zondag 14 juli kun je BierSpijs Wandelen in Amsterdam en Enschede!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 21 juli kun je in Arnhem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

RRROLLEND Food Festival, Alkmaar

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 26 t/m 28 juli in Alkmaar
Check de website van RRRollend voor meer info.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 28 juli kun je in Rotterdam of Oosterhout genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus!
Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.

Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

RRROLLEND Food Festival, Arnhem

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 2 t/m 4 augustus in Arnhem
Check de website van RRRollend voor meer info.

Kannen & Kruiken, Amersfoort

Kannen en Kruiken logoTijdens het Kannen & Kruiken festival van 8 t/m 11 augustus 2019 scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Binnenkort meer op de websitevan Kannen & Kruiken

RRROLLEND Food Festival, Den Haag

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 9 t/m 11 augustus in Den Haag
Check de website van RRRollend voor meer info.

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 11 augustus kun je BierSpijs Wandelen in Den Bosch!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

RRROLLEND Food Festival, Gouda

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 11 t/m 16 augustus in Gouda
Check de website van RRRollend voor meer info.

RRROLLEND Food Festival, Leiden

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 24 t/m 25 augustus in Leiden
Check de website van RRRollend voor meer info.

Festival TREK, Den Haag

TREK logo Van 30 augustus t/m 1 september. Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en viert deze zomer de zesde editie in de acht grootste en mooiste stadsparken van het land!  De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
Check de website van TREK voor meer info

RRROLLEND Food Festival, Vught

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 30 augustus t/m 1 september in Vught
Check de website van RRRollend voor meer info.

Lange Tafel Proeverij 

Monique Breuer Serendipity bij Coenecoop uitgelichtLekker zomers weer, zonnetje en prachtige wijnen om te proeven en dan heerlijk neerstrijken aan de lange tafel. Proef, Ruik en Geniet. Kom naar de Lange Tafel Proeverij op zaterdag 31 augustus 2019! Graag nodigt wijnmaakster Monique Breuer jou en je vrienden op deze dag graag uit voor een unieke maar vooral gezellige en heerlijke lange tafel (wijn) proeverij . Er staan prachtige wijnen open, heerlijke zomerse wijnen tot licht rood voor de zwoele avonden. Keuze genoeg! Ook de Pinot Noir Serendipity van Monique Breuer staat open. De eerste uit de reeks van zes Pinot Noirs uit de hele wereld. Kom lekker genieten. En wil je thuis verder genieten van de wijnen, dan kun je ze bestellen en meteen meenemen.
Check deze website voor meer info en inschrijven

BierSpijs Wandeling

BierSpijs Wandeling Op zondag 15 september kun je BierSpijs Wandelen in Groningen!
Een wandeling voor de echte bierliefhebbers!
We hebben topzaken gevonden die je willen laten zien hoe goed ze zijn met bier & spijs. Ben je helemaal in de wolken wanneer er in een restaurant verschillende speciaalbiertjes op de tap te krijgen zijn? Deze is voor jou! Het welbekende recept: plezier, kennis, gezelligheid en inspiratie. Net als tijdens een WijnSpijs Wandeling, maar dan met bier!

Voor tickets en meer info ga je naar WijnSpijsWandeling 

RRROLLEND Food Festival, Rotterdam

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!
Van 27 t/m 29 september in Rotterdam
Check de website van RRRollend voor meer info.

Nederlandse Wijnfeesten, Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek 2019De Nederlandse Wijnfeesten 2018 hebben opnieuw hun faam waar gemaakt. Heerlijk weer, recordaantal standhouders en verschillende soorten kwaliteitswijnen zorgen in combi met duizenden bezoekers voor bijzondere sfeer en ambiance. Dank je wel allemaal!  Op 27, 28 en 29 september 2019 is Groesbeek weer heel graag trotse gastheer van de Nederlandse Wijnfeesten! Drie dagen lang proeven en beleven van alles wat met wijn te maken heeft is de basis voor de bijzondere sfeer tijdens dit evenement in Wijndorp Groesbeek. Geniet het leven. Laten we proosten!

Kijk op de website van de Nederlandse Wijnfeesten voor alle info

Gastronomie/Fine Food Professional 2019

Proefschrift Restaurants uitgelichtMaandag 14 oktober, RAI Amsterdam. Het uitgebreide programma van Gastronomie/Fine Food Professional telt weer diverse publiekstrekkers. Op dit moment staan genoteerd: Showcase ProefschriftRestaurants.nl, waarin genomineerde professionals op de beursvloer strijden om de eretitels in hun categorie: talentvol chef, talentvol sommelier, talentvol gastvrouw/gastheer, beste fromager. Daarop aansluitend de uitreiking van de ProefschriftRestaurants.nl Awards en nog veel meer.
Voor het laatste nieuws: houd de website van The Wine and Food Association in de gaten!

Wijn & Oesters dagtoer

wijntoer logo
Zaterdag 19 oktober
  In 2018 is Onze Wijngaard Brabantse Wal uitgeroepen tot Beste wijngaard Witte Wijnen van de Lage Landen. Hier krijgen we een rondleiding van de wijnmaker en proeven we 2 van zijn wijnen. In Yerseke wordt tijdens de 1 uur durende rondleiding alles verteld over deze bijzondere vissersplaats. Op een bijzondere locatie wordt de lunch geserveerd: vis bouillabaisse, met salade en broodjes. Na de lunch trekken we onze laarzen aan om op het drooggevallen slik van de Oosterschelde onze eigen oesters te rapen en te proeven. Onze 2e wijngaard is de Kleine Schorre waar we een rondleiding door de wijngaard en kelder krijgen. Afgesloten wordt met een wijnproeverij van 2 wijnen en bijpassende amuses.
Meer info en tickets kopen: check deze website

Wine Professional 2020

thewineandfood-logo WFADE professionale wijnbeurs van de Benelux aan het begin van ieder jaar. In 2020 van 13 t/m 15 januari. Ontdek hier bijzondere verrassingen voor uw assortiment of op uw (wijn)kaart. Diverse masterclasses en wijn-spijsproeverijen. Aandacht voor Oude Wereld met klassieke smaken maar uiteraard ook voor de Nieuwe Wereld. Ook minder bekende of herontdekte ‘upcoming wine producing countries’ komen uitgebreid aan bod.
Voor het laatste nieuws: houd de website van The Wine and Food Association in de gaten!

❋❋❋❋❋

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!