Daar is-ie weer, de wekelijkse PROEVERIJAGENDA met tal van leuke wijnproeverijen, wijnfestivals en masterclasses. En.. heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? Geniet ervan! 

Winkelproeverij Duitse wijnen

Logo VAn DruivenDuitse, rode cool-climate wijnen: Er valt nog een hoop te ontdekken. 🇩🇪
Op zaterdag 2 oktober organiseert Wijnhuis Van Druiven een winkelproeverij Duitse wijnen. We proeven acht rode wijnen uit diverse Duitse streken. En dan een keer niet alleen de Spätburgunders, maar ook Shiraz, Cabernet Sauvignon en Lemberger.
Niels en Oscar vertellen jullie alles over de herkomst van dit moois. En waarom we fan zijn.
Wil je samen komen en drinkt de ander liever wit? Dan trekken we voor deze keer ook iets moois wit open.
De proeverij is gratis. Fijn als je even mailt dat je komt: info@wijnhuisvandruiven.nl.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 oktober kun je in Den Bosch, Goes en Antwerpen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Pinot Proeverij – rood en wit

Marco WinterbergVan 1 t/m 17 oktober vinden de door het Informatiebureau voor Duitse Wijn georganiseerde Riesling&Pinot Weeks plaats. Dit om deze voor Duitsland zo belangrijke druivenrassen onder de aandacht te brengen. Hier draagt Winterberg Wijnen graag een steentje aan bij in de vorm van een proeverij met louter witte en rode Burgundersoorten: Auxerrois, Chardonnay, Weiss- en Grauburgunder, Spät- en Frühburgunder. In totaal presenteren we ca. 30 wijnen.
Graag nodigen we je op zondag 3 oktober uit en ontvangen je dan in onze bedrijfsruimte: Ambachtsring 23D te Heemskerk. We hanteren twee tijdsloten: van 11.30 tot 13.30 uur en van 15.00 tot 17.30 uur en je krijgt een zitplaats toegewezen. De kosten voor deze proeverij bedragen € 20, maar vervallen bij een bestelling van
€ 200 (of meer). Interesse? Check of je je voor deze bijzondere proeverij nog kunt aanmelden: info@winterbergwijnen.nl

Spaanse wijnproeverij en sfeervol diner

Los Suenos de lo Capitan logoHet is alweer bijna 2 jaar geleden dat wij onze laatste jaarlijkse feestdagenproeverij hebben gehouden.  Eindelijk kunnen en mogen we weer wat organiseren, wat hebben we er naar uitgekeken!
ZATERDAG 9 OKTOBER 2021 PROEVERIJ MET AANSLUITEND WIJN-SPIJSDINER IN RESTAURANT BOVEN DE RIVIEREN TE SLEEUWIJK
De proeverij zal in 2 tijdsblokken worden gehouden. U kunt hiervoor een tafel reserveren waaraan maximaal 4 personen kunnen plaatsnemen, dus neem uw huisgenoten, familie of vrienden mee. Per tijdsblok hebben we plaats voor ongeveer 20 personen.
Meer info en inschrijven? Klik hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zaterdag 9 oktober kun je in Oisterwijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 10 oktober kun je in Leiden, Nijmegen en Sneek genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Spaanse Garagewijnen en topgerechten 

Los Suenos de lo Capitan logoHet huiskamerrestaurant van Peter Batelaan aan de Haagweg 171 in Rijswijk leent zich uitstekend voor een geweldig diner met de excentrieke wijnen van de volledig ecologisch en traditioneel werkende Boutique Bodega Garagewine uit het Spaanse Toledo (importeur: Los Sueños de lo Capitan. Op zondagmiddag 10 oktober zal er een assortimentsproeverij van deze wijnen zijn, waarbij u zich kunt laten verwennen met de mooie bijpassende gerechten van Peter. Peter Batelaan is vinoloog en chefkok en heeft zijn sporen al jaren verdiend in de horeca. Hij zal u verrassen met zijn gerechten op topniveau in zijn prachtige huiskamerrestaurant. Reserveren is noodzakelijk en uitsluitend rechtstreeks bij Peter via tel: 06-34003224 of peterbatelaan@kpnmail.nl.

Vignerons du Terroir

Vignerons du Terroir logoVorig jaar moest de unieke Vignerons du Terroir proeverij helaas gecanceld worden door de maatregelen iv.m. het Corona-virus, maar een nieuwe datum is gepland! Maandag 11 oktober 2021 vindt Vignerons du Terroir alsnog plaats bij wijnbar Most in Utrecht. Vignerons du Terroir is hét champagne evenement van het jaar. Tijdens deze eerste editie laten 5 importeurs hun mooiste vigneron champagnes proeven. Tijdens het evenement zullen er ook enkele wijnmakers uit Frankrijk aanwezig zijn, die alle vragen zullen beantwoorden. Deelnemende importeurs zijn Disdonc, Champagne Moutardier Nederland, l’Atelier du Champagne, De Wijntherapeut en Le Vineur. Waar? Wijn- en Eetbar “MOST”, Brusselplein 191, Utrecht (Leidsche Rijn).
Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en bestellen van tickets.

Nacht van de Wijn

Nacht van de wijn logoOp 16 oktober 2021 is het eindelijk weer zo ver: De Nacht van de Wijn in de Central Studios in Utrecht. De tweede editie van het leukste wijnfestival van Nederland zorgt weer voor een heerlijk ontspannen avond waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van wijn. Ook wordt de populairste druif van Nederland 2021 bekend gemaakt. Natuurlijk kan jij ook dit jaar weer stemmen op jouw favoriete druif! Meer weten over de Nacht van de Wijn en het bestellen van tickets? Klik hier.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 17 oktober kun je in Doetinchem, Gouda en Maastricht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Cursus SommelierOorkonde SDEN 2 – Wijn & Spijs cursus

logo-anywineVan wijnkennis naar sommelier op SDEN2 niveau. Tijdens deze cursus die start op 18 oktober 2021 ga je in 5 lessen van 3 uur leren hoe je de theorie over wijn in de praktijk zou kunnen toepassen. Hoe behandel je wijn? Hoe kun je wijn combineren met gerechten en waarop moet je dan letten? Verder leer je over gastheerschap, het samenstellen van een wijnarrangement en het geven van wijnadvies. Wijnkennis wordt dus omgezet in sommeliervaardigheden. Er is een grote vraag naar sommelierkennis in de horeca en wijnhandel. Haal daarom nu een erkend diploma! Meer info en inschrijven bij Anywine

Tastin’ France

BusinessFrance logoBusiness France nodigt wijn professionals uit voor een nieuwe editie van TASTIN’ FRANCE op dinsdag 19 oktober. Tijdens deze proeverij kunt u kennis maken met een veertigtal Franse producenten uit de belangrijkste Franse wijngebieden waarvan de meeste uit de Loire.

Om de drukte in de zaal te beperken kunt u een tijdslot kiezen:
13.30-15.30 & 16.00-18.00
Uiteraard zorgen we voor een Coronaproof evenement (indien nodig sturen we u het protocol)
Meer info op deze website

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 24 oktober kun je in Amsterdam, Enkhuizen, Haarlem en Leeuwarden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

The Art Of Drinks

The Art of Drinks logoOp 30 oktober kun je kennismaken met het nieuwe drankenplatform The Art Of Drinks. Hier zal een ongekend grote hoeveelheid wijn, bier en drank worden gepresenteerd en jij kan alles proeven! Ontmoet wijnmakers, bierbrouwers en sterkstokers. Leer van sommeliers, bartenders en chefs. Word geïnspireerd door de nieuwste trends in drankenland en proef bijzondere foodpairings. Dit event is er voor alle liefhebbers van de mooiste wijnen, bieren en dranken en voor iedereen die hier graag meer over wil leren.
Meer info vind je op The Art Of Drinks

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 31 oktober kun je in Delft, Haren, Breda en Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hierwelke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Vinhalla Wijnfestival 2021

Grapedistrict logoDit jaar organiseert Grapedistrict op 4-5-6 november in de gigantische Kromhouthal in Amsterdam Noord, hét grootste wijnfestival van Nederland: VINHALLA. Hier wil je echt bij zijn, dit wordt een paradijs voor de wijnliefhebber. Drie dagen lang met een fantastisch restaurant, allemaal toffe barretjes om te eten en vele wijnen om te ontdekken. Natuurlijk zullen veel van onze wijnboeren er zijn om je zelf over hun wijnen te vertellen. Meer info vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 november kun je in Enschede, Heemskerk en Mechelen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 november kun je in Tilburg, Den Haag en Arnhem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Champagnediner SOTTO Lounges

Sotto logoWat is jouw Champagne stijl & smaak? Op woensdagavond 17 november proeven we minimaal 12 Champagnes van 4 verschillende Champagnehuizen en chef Wilco van den Baarkookt er 4 prachtige gerechten bij. Bij ieder gerecht proeven we dus meerdere Champagnes. Voorafgaand is er een korte introductie van de 4 Champagnehuizen en tussendoor word je uiteraard bijgepraat over wat er in je glas zit. Erik van Duijn als importeur en Eline Groenendijk als Champagneambassadeur en -kenner zijn erbij om je van alle informatie te voorzien. Locatie: SOTTO Wijnkelders & Proeflounge, Stationsstraat 4 Ermelo (15 autominuten van Amersfoort, bij Harderwijk). Parkeren: op onze eigen parkeerplaats grenzend aan Branderskamp, aanbellen bij de voordeur op wijnkoperij Agneau/Sotto Lounge, daarna met de trap of lift naar beneden naar onze prachtige lounge. Unieke eenmalige ALL-IN Prijs 95,- per persoon.
Reserveren: Bel of mail naar Wilco van den Baar: wilco@uwchefkokthuis.nl of 0643443145

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 november kun je in Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

PERSWIJN Le Tour de Champagne

Champagne glazen uitgelichtTijdens PERSWIJN Le Tour de Champagne in de Sint-Olofskapel op maandag 22 november kunt u zelf komen proeven waarom Champagne blijft fascineren. Naast de topcuvées van grote, bekende merken als Krug, Pol Roger, Louis Roederer en vele andere, kunt u ook kennis maken met de pareltjes van ‘kleine’ huizen van de nieuwe generatie producenten die zelf hun ‘eigen’ Champagne maakt. Volgens ons de mooiste proeverij van het jaar met meer dan 250 verschillende Champagnes. Laat u verrassen.
Meer info en inschrijven op de website van Perswijn

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 november kun je in Dordrecht, Groningen, Almelo of Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag  5 december kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Gratis online seminarserie Duitse wijnbouwregio’s

Logo Duits wijninstituutBij het Duitse Wijninstituut (DWI) kun je een heel jaar lang deelnemen aan een nieuwe gratis online seminarserie over de 13 wijnbouwregio’s van Duitsland. Elke eerste donderdag van de maand kunnen wijnliefhebbers veel nieuwe dingen ontdekken over de wijnregio’s vanuit een wijnbouw- en toeristisch perspectief. De interactieve reeks seminars is begonnen op 4 maart om 19.00 uur met de Ahr en eindigt in maart 2022 met Württemberg. Tijdens de seminars van 60 tot 90 minuten presenteert Manuel Bretschi (hoofd opleiding en training van het DWI) een van de 13 Duitse wijnbouwregio’s en proeft hij samen met een wijnexpert (Romana Echensperger – Master of Wine, Janek Schumann – Master of Wine…..) een selectie typische wijnen van desbetreffende regio. Dit kan bijvoorbeeld een droge Silvaner uit Franken zijn of een Gutedel uit Baden. De bijbehorende wijnarrangementen kunnen vooraf door de seminariedeelnemers bij de deelnemende importeurs besteld worden. Meer info vind je op Duitswijn.nl 

Online wijncursus op Anne-Wies.NL

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).

Ga hier heen voor meer informatie of om te boeken.

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

The Big Hungarian Grape Quiz

Hungarianwines EU logoThe Big Hungarian Grape Quiz Are you a wine expert? Have you done some WSET courses? Do you work as a sommelier? It is time to check your knowledge of Hungarian grape varieties. If you ‘pass’, you will get an invitation to the Hungarian Wines August wine event! Go to the quiz here

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

WSET Diploma ZOOM sessions

Serhat Narsap FBSpeciaal voor WSET Diploma studenten! In 1,5 uur tijd per sessie leer je niet alleen inhoudelijk veel over het onderwerp, maar vooral en ook over de manier waarop de examencommissie je antwoorden verwacht. Want dat blijkt voor veel studenten een struikelblok te zijn.
“Serhat Narsap, DipWSET is offering WSET Diploma Students unique support lessons. Live and interactive session over Zoom. Fee Applies. Enquire and register SERHAT@SONVINO.COM, Whatsapp: +447950938939″

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!