Het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje, Castilla-La Mancha, reist wederom door Europa om de nieuwe jaargang te presenteren. Op dinsdag 19 april strijken zij neer bij de Skylounge van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station.

17 wijnhuizen uit het midden van Spanje, waaronder Bodegas Campos Reales en Bodegas Santa Cruz, laten hun wijnen proeven aan de wijnprofessionals die Nederland rijk is. Daarnaast vinden er ook twee masterclasses onder leiding van Master of Wine Cees van Casteren plaats.

Proeverij voor wijnprofessionals      

Op 19 april vertoont Castilla-La Mancha bij de Skylounge van DoubleTree by Hilton nieuw gebottelde wijnen en oudere jaargangen die de regio te bieden heeft.  Ook wijnhuizen die momenteel op zoek zijn naar een Nederlandse importeur laten hun aanwinsten proeven. Wie zich verder wil verdiepen in de regio en haar veelzijdige wijnen, kan zich in de middag aanmelden voor één van de twee masterclasses van Cees van Casteren (MW). Voor specifieke vragen over Castilla-La Mancha kun je terecht bij een vertegenwoordiger uit de D.O. die hem bijstaat.

Maak kennis met de wijnmakers in de Skylounge van 13:00 tot 17:00 uur of volg de masterclasses onder leiding van Cees van Casteren (MW) die plaatsvinden van 13:30-14:30 uur en 15:30-16:30 uur. Reserveer je ticket via deze link.

Over Castilla-La Mancha   

Castilla-La Mancha is een wijnregio in het midden van Spanje. De wijnen van D.O. Castilla-La Mancha van zijn van hoge kwaliteit, gunstig geprijsd en de wijnstreek is het grootste wijnbouwgebied van Europa. Dit autonome gebied bestaat uit de vijf provincies Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo waarin de 9 D.O.’s zich bevinden met ieder zijn unieke stijl en karakter, maar ook 5 Vino de Pago’s, de hoogste classificatie toegekend aan individuele wijnproducten of wijngaarden.

De volgende wijnhuizen zijn aanwezig bij de proeverij:
Bodegas Alcardet
Bodegas Campos Reales
Bodegas Cano
Bodegas Dehesa del Carrascal
Finca El Refugio
Bodegas Gardel
Bodegas Matamangos
Bodegas Montalvo Wilmot
Bodegas Rodriguez de Vera
Bodegas Romero de Ávila Salcedo
Bodegas Santa Catalina
Bodegas Santa Cruz de Alpera
Bodegas Verum
Bodegas Viñedos El Soleado
Vinicola de Castilla
Bodegas Vinos Tomillar
Bodegas Winol

Voor meer informatie zie: www.lamanchawines.com

👉Op dezelfde dag en locatie: Proef Spanje!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!