Bourgogne-liefhebbers zijn vaak niet zo dol op Bordeaux. En andersom geldt dat ook. Er zijn zelfs wijnmakers in Bordeaux die nog nooit in de Bourgogne zijn geweest. En andersom. Daar gaat Marius Jouw Wijnvriend iets aan doen. Hij brengt Bordeaux en Bourgogne samen. 

Grand Cru’s

Op zaterdag 26 november vindt in Den Haag een wel zeer bijzondere wijnproeverij plaats. In het sfeervolle Huis ten Haghe wordt een selectie wijnen uit prestigieuze appellaties uit de Bourgogne en Bordeaux geopend. Ruim 30 topwijnen staan die middag op de proeftafel, waaronder Grand Cru’s uit Chablis, Charmes-Chambertin, Pauillac, Margaux, etc. Denk aan Saint-Aubin “Murgers des Dents de Chien”, Puligny Montrachet 1er Cru “La Pucelle”, Vosne Romanée 1er Cru “Petits Monts”, Château Troplong Mondot, Château Langoa Barton en nog veel meer! Nieuwsgierig? Klik hier vast voor de gehele proeflijst. De proeverij wordt vakkundig begeleid door wijnspecialisten Marius van der Vliet en Jaap Korst (Marius Jouw Wijnvriend)

bourgognekistenmarius Bordeaux Bourgogne Proeverij

Diner Paulée

Na de proeverij is er de mogelijkheid deel te nemen aan een speciaal ‘Diner Paulée‘. Traditioneel was dat een lunch in de Bourgogne waarmee het einde van de oogst werd gevierd. Wijnmakers, keldermeesters en alle andere lieden die bij de oogst betrokken waren namen daaraan deel. Later werd dit fenomeen een wijnmakersdiner waarbij elke wijnmaker zijn mooiste fles meenam om indruk te maken op de overige gasten. Tijdens het Diner Paulée in Huis ten Haghe neemt dus ook iedere gast een fles uit zijn of haar kelder mee om te delen onder de tafelgenoten. Daarnaast worden natuurlijk ook de open flessen van de proeverij ingezet bij het speciaal voor deze avond samengestelde traditionele Franse diner.

huist-ten-haghe Bourgogne Bordeaux Proeverij

Inschrijving

Omdat plaatsen beperkt zijn is inschrijving noodzakelijk voor zowel de proeverij als het diner. Klik hier voor het inschrijfformulier voor de proeverij Bordeaux versus Bourgogne. Kijk op de website van Marius Jouw Wijnvriend voor het menu en het inschrijfformulier het Diner Paulée.

Dit wil je als wijnliefhebber meemaken! Wacht niet te lang met inschrijven, want vol = vol.