Ja je leest het goed, geen proeverijen meer in de agenda tot het nieuwe jaar. Want iedereen is in de ban van de jaarwisseling.
Ben jij ook zo druk met de laatste voorbereidingen voor de jaarwisseling? Met het kiezen van een mooie wijn bij je dessert? De laatste boodschappen? De laatste heerlijke hapjes? En welke oliebollen je dit jaar gaat bakken? Als je dat allemaal achter de rug hebt, neem dan even tijd voor deze agenda. Want ja, er staan alweer allerlei leuke, interessante en heerlijke proeverijen, cursussen en masterclasses voor het nieuwe jaar 2025 in de agenda. Doe er je voordeel mee en voor nu alvast een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2025!
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 5 januari kun je in Amsterdam, Den Bosch en Arnhem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Drieluik Maremma
Dinsdag 7 januari 2025 presenteert Fred Nijhuis een drieluik over Maremma, met Vermentino, Morellio di Scansano en Montecucco als druivenrassen. We proeven waarom de Vermentino zich heeft ontwikkeld tot één van de meest populaire witte druivenrassen in Toscane. Morellino di Scansano
ooit uitgeroepen tot het beste alternatief voor Brunello, maar inmiddels alles behalve een kopie. Montecucco, niet alleen ‘vulkanische sangiovese’, maar ook boeiende rood en interessant rosé van kleinere en grote wijnhuizen; nu nog relatief onbekend, maar in vele opzichten erg interessant en daarom in opkomst. Plaats: Dorpshuis Tuil. Aanvang: 19.30. Einde: uiterlijk 22.00 uur. Deelnemers: minimaal 10, maximaal 14. Trouwe deelnemers en leden VVN, NWG en NGS krijgen 10% korting. Meer info en inschrijven via fred-nijhuis.nl
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 12 januari kun je in Haarlem, Rotterdam, Breda en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Wijnbrevet, Alphen aan den Rijn
Wine Professional 2025
Wine Professional vindt in 2025 plaats op 13-14-15 januari, zoals vanouds in de Amsterdamse RAI. Wine Professional wordt jaarlijks gedurende drie dagen bezocht door meer dan 10.000 professionele en ‘decision making’ bezoekers. Tot nu toe vonden er boeiende masterclasses plaats en was er een groot aanbod aan wijnen, champagnes, spirits, sherry’s en sakes naast heerlijkheden als oesters en kreeften, kaviaar, kazen, charcuterie en brood. Benieuwd wat er dit jaar op het programma staat? Houd de website van Wine Professional in de gaten.
Wijnoorkonde, Alphen aan den Rijn
Voor alle wijnliefhebbers organiseert Ton Wortelboer, Aanbevolen wijn- en gedistilleerd docent van de Wijnacademie, Bevoegd en ervaren docent Gastronomie en SVH Wijnmeester. Deze cursus die 5 avonden duurt en start op dinsdag 15 januari. Tijdens deze cursus wordt aandacht geschonken aan het proeven van diverse wijnen en thuis geraken in zeer veel wijngebieden. Deze avonden bestaan uit 1 uur theorie en 1,5 uur proeven waarbij veel aandacht wordt besteed aan de proeftechnische vaardigheden. U zult kennismaken met zo’n 48 -tal wijnen van zeer uiteenlopend karakter. Deze cursus kunt U afsluiten met het examen Niveau 2 [wijnoorkonde] Alle informatie daarover krijgt U tijdens deze cursus. Waar? Wijnbar & Zo, Alphen aan den Rijn. Meer info en aanmelden: procuwijs.nl
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 19 januari kun je in Nijmegen, Leiden, Den Haag en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Grote Proeverij Portugal
Zondag 19 januari gaat Procuwijs een bijzondere overzichtsproeverij organiseren. Onder andere met icoon wijnen zoals, Bucaco branco Reservado, Esporão private selection en Moscatel do Douro Favaios 1980. In 5 flights maken we een reis door Portugal. Uiteraard wordt elke flight smakelijk omlijst met een amuse van Ferry Nice Locatie is de Meerkoet, Meerkoetstraat 2, 2406HE Alphen aan den Rijn.
Aanvang 13.00 uur en de investering is € 59,50 per persoon. Meer info en reserveren via info@procuwijs.nl
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 26 januari kun je in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Wijnreis Chili-Argentinië
Unieke ontdekking van de wijnlanden aan weerszijden van de Andes. 1 februari 2025 – 11 februari 2025, 11 dagen. Deze fantastische reis is samengesteld door Frank Donker, Global Wine Consultant en docent Wijnacademie Chili & Argentinië en Klazien Vermeer van De Wijnschool. De focus in het programma ligt op zo veel mogelijk afwisseling en zowel verdieping als beleving: de prachtige wijngaarden; de indrukwekkende viñas en bodegas; de sneeuwtoppen van de Andes; het bruisende Buenos Aires!! Het doel is om een onvergetelijk en compleet beeld te geven van twee unieke wijnlanden Chili en Argentinië, gelegen ieder aan weerszijden van de Andes. Meer info en aanmelden via dewijnschool.nl.
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 2 februari kun je in Amersfoort, Leeuwarden, Zwolle en Deventer genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 9 februari kun je in Dordrecht en Alkmaar genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Cirò te Tuil
Op 12 februari 2025 organiseert Fred Nijhuis Cirò te Tuil. Veel historische vertellingen over de wijnen uit dit gebied, maar gelukkig ook een interessante toekomst, want de Cirò Classico Riserva staat op het punt om de felbegeerde DOCG status te krijgen. Om nader kennis te maken met de regio, de wijn én zijn druif, de Gaglioppo, gaan we in op alle bijzonderheden en proeven we een ruime selectie wijnen. Niet eerder konden zoveel wijnen uit de DOC(G) Cirò in Nederland worden geproefd. Een unieke gelegenheid dus om alles te leren over deze relatief onbekende en daardoor vaak onderschatte wijn. Plaats: Dorpshuis Tuil. Aanvang: 19.30. Einde: uiterlijk 22.00 uur. Deelnemers: minimaal 10, maximaal 14. Trouwe deelnemers en leden VVN, NWG en NGS krijgen 10% korting. Meer info en inschrijven via fred-nijhuis.nl
Basiscursus Wijnvignet, Gouda
Op een informele wijze kennis maken met wijn? Dat kan tijdens de basiscursus Wijnvignet door Ton Wortelboer, Aanbevolen wijn- en gedistilleerd docent van de Wijnacademie, Bevoegd en ervaren docent Gastronomie en SVH Wijnmeester. In deze SDEN 1 Wijnvignet cursus wordt aandacht geschonken aan het proeven van diverse wijnen en thuis geraken in de betekenissen van het wijnetiket. Deze avonden bestaan uit theorie en proeven waarbij veel aandacht wordt besteed aan de proef-technische vaardigheden. U zult kennismaken met zo’n 16 -tal wijnen van zeer uiteenlopend karakter. Laatste dagdeel een klein examen. Wanneer en waar? Op de donderdagavonden 13 en 20 februari bij Wijngro van Welie in Gouda. Meer info en inschrijven via procuwijn.nl
Een bruisende proeverij
Vrijdag 14 februari 2025: Een mooier Valentijnscadeau is er niet! Op diamantjes na, uiteraard. Van Crémant tot aan 4 exclusieve Champagnes.
Wij hebben 16 pareltjes verzameld en 3 verschillende ‘vin clairs’. 4 per flight en alweer een uitdaging voor Ferry Nice want die gaat per flight een smaakvol amuse maken. Waar: Lunchroom de Meerkoet, Meerkoetstraat 3, 2406 GA Alphen aan den Rijn.
Reserveren en meer info via procuwijn.nl of info@procuwijs.nl
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 16 februari kun je in Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Proeverij-Masterclasses Castilla-La Mancha
Don Quichot gaat op tournee! Het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje, Castilla-La Mancha, komt naar Amsterdam op 19 februari 2025. Dit evenement maakt deel uit van een Europa-tour ter promotie van de wijnen uit deze zeer gevarieerde Spaanse regio. Tijdens de proeverij zullen gerenommeerde wijnhuizen uit Castilla-La Mancha hun beste wijnen presenteren aan Nederlandse wijnprofessionals. Meer hierover lees je hier.
Wijn-spijsdiner Asian Style
WijnSpijs Wandeling
Op zondag 23 februari kun je in Haarlem en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!
Wijnoorkonde, Gouda
Voor alle wijnliefhebbers organiseert Ton Wortelboer, Aanbevolen wijn- en gedistilleerd docent van de Wijnacademie, Bevoegd en ervaren docent Gastronomie en SVH Wijnmeester. Deze cursus die 5 avonden duurt en start op donderdag 6 maart. Tijdens deze cursus wordt aandacht geschonken aan het proeven van diverse wijnen en thuis geraken in zeer veel wijngebieden. Deze avonden bestaan uit 1 uur theorie en 1,5 uur proeven waarbij veel aandacht wordt besteed aan de proef-technische vaardigheden. U zult kennismaken met zo’n 48 -tal wijnen van zeer uiteenlopend karakter. Deze cursus kunt U afsluiten met het examen Niveau 2 [wijnoorkonde] Alle informatie daarover krijgt U tijdens deze cursus. Waar? Wijngro van Welie te Gouda. Meer info en aanmelden: procuwijs.nl
Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle
Wijn-Spijs proeverij ‘Rondje BeNeLux’, Zaandam
Zaterdag 22 maart gaat Ed Carper, Carper Vinum, in Zaandam (op loopafstand van station Zaandam), een wijn-spijs proeverij ‘Rondje BeNeLux’ verzorgen. Wist je dat bijvoorbeeld België, qua wijngaarden, enorm aan het groeien is? Recent is het van 700 naar 1200 hectare gegaan. En omdat we natuurlijk in een ‘cool climate’ gebied zitten worden er ook steeds meer mooie mousserende wijnen gemaakt. We gaan door wijngebieden van Nederland, België en Luxemburg en van 8 van deze gebieden zullen we wijnen proeven waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het gebied waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. Ga hier naar toe voor meer info. NB Voor vinologen 3 punten in de B categorie.
Wine in Choc
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten!
Datum: donderdag 3 april 2025.
Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Meer info en inschrijven via cecile.wine.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie