Op zondag 25 september 2016 is het weer zover: je kunt de ‘beste wijnen van het jaar’ gaan proeven, want dan zijn de uitslagen bekend van het 28e Proefschrift Wijnconcours. Organisator van deze proeverij is The Wine & Food Association,  o.a. uitgever van het toonaangevende (inmiddels digitale) wijntijdschrift Proefschrift, de restaurant- en hotelgids Gault&Millau en organisator van het jaarlijks in januari gehouden wijn-event Wine Professional.

thewineandfood-logo

Hét moment om nieuwe wijnen te kiezen!

Na de rosé, mousserende en champagnewijnen die in het voorjaar al werden beoordeeld, is het nu de beurt voor rode, witte, zoete, champagne-en mousserende wijnen. Alle wijnen zijn door een vakkundige jury blind geproefd per prijsklasse, soort en/of herkomstgebied. Belangrijke criteria zijn typiciteit en een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Deze competitie is inmiddels de graadmeter van het actuele wijnaanbod in ons land. Voor horecaprofessionals, wijnkenners en andere liefhebbers biedt het concours ieder jaar weer de mogelijkheid de beste betaalbare wijnen die in Nederland en België geïmporteerd worden te komen proeven. Hét moment om nieuwe wijnen te kiezen voor het najaar/de feestdagen!

ps-sticker-goud-1

Gault&Millau en Grand Prix Saint-Hubert

Maar dat is niet de enige competitie: tijdens de Gault&Millau Showcase 2017 strijden jonge talenten om de titels Fromager van het Jaar, Talentvol Sommelier van het Jaar, en Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar. Wie de genomineerden zijn kun je onder meer zien op thewinesite.nl. Bovendien organiseert The Wine and Food Association voorafgaand aan het 28ste Proefschrift Wijnconcours de 32e editie van de Grand Prix Saint- Hubert, de oudste, lastigste, maar ook leukste proefwedstrijd in de Benelux. De eerste opzet is klaar, verrassende wijnen, klassiekers en uitdagende wijnen met de kwaliteit en typiciteit die een hoge score niet gemakkelijk, maar beslist mogelijk maakt.

proefglazengpsh

Waar: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Meer over dit event op de website van The Wine and Food Association 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!