Tv-chef Ramon Brugman helpt de smaken van Nieuw-Zeeland onder de aandacht te brengen op een evenement dat door New Zealand Trade and Enterprise (NZTE) wordt gehouden in Zeeland. Het evenement vindt plaats op 5 april in Yerseke, waar gasten met een gids op oesterexpeditie gaan over de stranden van Zeeland.

Mānuka Health honing en Villa Maria Esk Valley wijnen

Daarna keren ze terug naar het Sint Anna B&B Petit Hotel, waar hun oestervangst wordt geopend en besprenkeld met een vinaigrette met Mānuka Health honing. Vervolgens kunnen ze genieten van de royale smaak van de Ōra King zalm met als afsluiter een verrukkelijk dessert met Mānuka Health honing, bereid door Tv-chef en Manuka Health ambassadeur Ramon Brugman. Elk gerecht gaat gepaard met een bijpassende selectie Nieuw-Zeelandse kwaliteitswijnen van Esk Valley van wijnmakerij Villa Maria Estate.

Het evenement is een van de eerste dat door New Zealand Trade and Enterprise (NZTE) wordt gehouden om het aanbod van dranken en voedingsmiddelen uit Nieuw-Zeeland in Nederland onder de aandacht te brengen. Ook is het gelijk een moment om kennis te maken met de ambassadeur van Nieuw-Zeeland in Nederland, H.Exc. Susannah Gordon.

Heerlijk en voedzaam eten

Mevrouw Gordon: ‘Na alle lockdowns tijdens de COVID-19-pandemie hopen we dat oesters rapen in de frisse lucht, en samen genieten van verse Nieuw-Zeelandse producten, ons allemaal weer samen zal brengen en ons de kans zal geven om de speciale relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland onder de aandacht te brengen. Vandaag de dag zijn meer dan 150.000 Nieuw-Zeelanders van Nederlandse afkomst en de relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland is gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en een sterk economisch en commercieel partnerschap. We kijken ernaar uit om onze allerbeste producten onder de aandacht te brengen bij deze speciale lunch in Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft een speciale band met het land en de zee. Deze relatie is gebaseerd op zorg, respect en het inzicht dat wanneer de natuur gedijt, wij allemaal gedijen. Als je dit combineert met onze weelderige, groene weiden, vruchtbare grond en koele, heldere wateren zijn de resultaten ongelooflijk: voortreffelijk, heerlijk en voedzaam eten uit een land waarop je kunt vertrouwen.’

Bron: persbericht

Meer info: nzte.govt.nz

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!Booking.com