Fotograaf en voormalig nieuwslezeres Sacha de Boer ontving gisteren de Prix Champagne 2018. De Prix Champagne is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Comité Champagne* in een beperkt aantal landen over de wereld.

Prix Champagne Nederland 

De Prix Champagne word traditioneel uitgereikt aan een persoon uit de creatieve, artistieke en/of culturele wereld die uitblinkt vanwege zijn of haar creativiteit, talent of persoonlijkheid. In Nederland werd de prijs voor het eerst uitgereikt in 2016 aan mode ontwerpster Elsien Gringhuis. De in Amsterdam geboren Sacha de Boer (1967) nam de Prix Champagne 2018 in ontvangst tijdens een officiële prijsuitreiking in De Hortus in Amsterdam.

Over Sacha de Boer 

Sacha studeerde communicatiewetenschappen en deel onder meer professionele ervaring op bij televisiezender AT5, Radio10, RTL en NOS waar ze vanaf 2003 het Acht Uur Journaal presenteerde. Al lang voor haar werk bij tv richtte De Boer zich op haar passie voor fotografie. In 2013 besloot zij zich voluit te richten op haar carrière als fotografe. In haar werk als fotografe concentreert Sacha zich hoofdzakelijk op drie verschillende domeinen: portretten, documentaires en eten.

“Ze deelt ook haar passie voor eten en gastronomie dankzij haar fotografisch talent”

Sacha maakte drie kookboeken met chef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest*** in Vaassen. De beslissing om de Prix Champagne Nederland 2018 uit te reiken aan Sacha de Boer wordt door Grégoire Van den Ostende, directeur van Bureau du Champagne Benelux en officiële vertegenwoordiger van het Comité Champagne in de Benelux als volgt toegelicht: “Sacha is een unieke persoonlijkheid die zich in haar leven en artistiek werk laat inspireren door de natuur en de authenticiteit van de mensen. Ze deelt ook haar passie voor eten en gastronomie dankzij haar fotografisch talent. Haar sterven naar excellentie en vastberadenheid om projecten de juiste rijpingstijd te gunnen zijn waarden die ook in de Champagnestreek hoog in het vaandel worden gedragen”.

Sacha de Boer Prix Champagne 2018 blij met bloemen en champagne

Dat Sacha de Boer ook van champagne houdt lees je in een eerder artikel op deze website. Over Women and Champagne: klik hier!

 

*Het Comité Champagne is de beroepsvereniging van Champagnehuizen en Champagneboeren uit de Franse Champagnestreek

Bron: persbericht

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De boeken van Sacha de Boer vind je hier 

Meer over CHAMPAGNE op deze website? Klik hier!