Op deze laatste dag in de serie over PORT deel ik graag een tip over een heel leuk Portugees restaurantje in Londen: Taberna do Mercado. Toevalligerwijs kwam ik daar in deze ‘Portugalweek’ terecht. 

Old Spitalfields Market: Taberna do Mercado

Taberna do Mercado bevindt zich in de Old Spitalfields Market. Deze ‘market’ in Oost-Londen vind je  trendy winkels, een markt met allerlei hebbedingetjes en leuke (vintage-)kleding, er vinden evenementen plaats en…er is véél te eten en drinken.  Taberno do Mercado is een van de aanraders. Het is een samenwerking tussen de Portugese topchef Nuno Mendes en Antonio Galapito, de chef die hier de heerlijkste authentieke Portugese gerechtjes bereidt. Ze zijn van het formaat ‘sharing dishes‘:  bedoeld om met elkaar te delen en daarvan te genieten zoals de Portugesen dat doen.

Interieur Taberna

Gezellige sfeer en dito bediening in Taberna do Mercado

Chef Antonio Galapito Taberna

Chef Antonio Galapito is bescheiden en werkt liever hard door:-)

Cod a Bras & DRINK ME branco

Wij kozen bij Taberna do Mercado voor een lichte lunch en deelden: ‘Radish and Kombu‘ (radijs met gedroogde zeewier) en het traditionele Portugese gerechtje ‘Cod a Bras‘, dat onder meer bestaat uit bacalhau (gedroogde kabeljauw), fijne aardappelrasp en eieren. Daarbij dronken we een heerlijk frisse wijn van Niepoort: de ‘DRINK ME‘ branco.

Cod a bras in Londen Taberna do Mercado

Cod a Bras bij Taberna do Mercado in Old Spitalfields Market

Pastel de Nata van Taberna do Mercado

Natuurlijk maken ze bij Taberna do Mercado ook hun eigen Pastel de Nata. Deze typisch Portugese gebakjes met een vulling van  vanilleroom worden ook wel Pastéis de Belém of Pastéis de Nota genoemd. Daar dronken we een heerlijk koffietje bij maar natuurlijk waren we ook nieuwsgierig naar de port! We probeerden er een klein glaasje geouderde witte port bij: Casa de Santa Eufêmia White Port 1973 en dat was een feestje! Een goed idee voor een bijzonder dessert. Links naar een recept voor de Pastel de Nata én de port vind je onder dit artikel.

Pastel en koffie Taberna

 

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over port lezen op deze website? Klik hier!

Klik hier voor de website van Taberna do Mercado
De Nederlandse versie van de DRINK ME is te koop via Horizon Wines
Een recept (met filmpje) van de Pastel de Nata is te zien op 24Kitchen

 

#portweetje