Grahamspirations – Port & Spice: een leuke uitnodiging viel op de mat:  Graham’s Port & Spices proeven samen met top-patissier Hidde de Brabander. 

In de uitnodiging: “Liefde op het eerste gezicht. Een gemeenschappelijke visie op smaak een kwaliteit, gedeelde waarden zoals respect voor de grondstoffen, creativiteit, het permanent nastreven van excellentie : Graham’s Port en Patissier Hidde De Brabander gaan samen op zoek naar nieuwe combinaties tussen porto en specerijen. Tijdens deze ochtendsessie gaan we samen op ontdekking naar het technisch bijzondere huwelijk tussen Graham’s ports en specerijen. Hidde zal dit benaderen vanuit verschillende invalshoeken.  Ed Carper zou er bij zijn voor Anne-Wies.NL.

Port en Chocolade: van off- naar online

De plannen werden echter gewijzigd. Deze laatste maand van het jaar is immers voor iedereen een drukke tijd. Hierdoor ontving de organisatie veel afzeggingen, echter iedereen wilde het event eigenlijk wel heel graag meemaken. Daarom werd besloten om het Grahamspirations – Port & Spice event niet fysiek te laten doorgaan maar rechtstreeks naar de geïnteresseerden toe te brengen. Aan de hand van korte reels werd de magie van Grahamspirations Port & Spice digitaal gedeeld. Ze werden gepresenteerd door niemand minder dan top-patissier Hidde De Brabander!

Graham's port naar online

En zo kreeg Ed Carper een pakketje thuisgestuurd met een klein formaat flesje Graham’s 10 Years Tawny Port samen met een plak chocolade met noten. Dus aan de slag en proeven maar.

Graham's port en chocolade foto Ed

De Graham’s 10 Years Tawny Port

De Port heeft een licht roodbruine kleur en geuren van dadels, vijgen, tabak, noten, wat karamel en zoethout. Rond en zoet met een krachtige branderigheid van de alcohol die zich lang in de mond laat gelden.

De Chocolade

De chocolade heeft een zachte vulling en de noten geven hem een byte die het in de mond wat strakker maakt.

Port en Chocolade

Tezamen vormen zij een mooi huwelijk. De smaken blijven mooi overeind: zowel de port als de chocolade blijven nog lang in de mond hangen.

Het is jammer dat ik niet meer combinaties heb kunnen proeven,
maar laat je inspireren door de reels in de video hieronder…

Meer over port op deze website? Kijk hier eens rond!

Over Graham’s Port

W & J Graham’s werd opgericht in Porto in 1820. Graham’s is wereldwijd vermaard voor zijn excellente Vintage Ports en produceert ook een gamma van Tawny Ports, Late Bottled Vintage, Reserve en Quinta dos Malvedos Vintage Ports. Het groeiende succes van Graham’s in de 19e eeuw resulteerde in de aankoop van de befaamde Quinta dos Malvedos in de Alto Douro en in de oprichting van de indrukwekkende Graham’s 1890 Lodge. Deze Lodge, met prachtig zicht op de stad Porto, huist meer dan 3500 oude eiken vaten, talrijke grote eiken vaten, een uitgebreide Vintage Port kelder en Vinum – een van Porto’s toonaangevende restaurants. Graham’s wordt beheerd door Symington Family Estates.

Graham's port logo

Graham’s port wordt in Nederland geïmporteerd door Verbunt Verlinden.

Verbunt Verlinden logo

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Registervinoloog Ed Carper was in 2020 ‘Vinoloog van het Jaar’, heeft WSET4 Diploma in de pocket en heeft ook zijn studie Weinakademiker afgerond. Met zijn wijnschool Carper Vinum geeft hij les en organiseert hij tal van proeverijen. Ed is ‘SDEN Register Wijndocent’ zodat hij aantoonbare vaardigheden heeft die je van een moderne wijndocent mag verwachten. Lees hier de artikelen van Ed.

#EdCarper