La Vie en Rosé with Pays d’Oc IGP! Op 14 juni wordt in Amsterdam voor 10 dagen een pop- up wijnwinkel geopend die geheel ingericht wordt met 40 verschillende Pays d’Oc rosé wijnen.

Pays d'Oc rose compilatie

Het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégéé) is een officieel kwaliteitslabel en is de nummer 1 producent van rosé wijn uit Frankrijk. Er zijn 58 verschillende druivenrassen toegestaan waarvan 27 druivenrassen gebruikt mogen worden om rosé wijn van te maken. De Pays d’Oc IGP staat ook bekend om de vrijheid die gegeven wordt aan de wijnmakers, mits de kwaliteit van de wijn gewaarborgd blijft, met als resultaat interessante, uiteenlopende stijlen.

Rose titiaTer ere van dit mooie feit mocht Titia Boxma* voor Anne-Wies.NL al een pakketje met twee verschillende rosé wijnen ontvangen. Een wat rondere stijl rosé van de pinot gris druif van Domaine La Provenquière  en een fruitige rosé van 70% cabernet sauvignon, 20 % grenache en 10% syrah van Maison Ventenac.

Veloretti fiets en goodie bags

Met het mooie zomerweer is dit natuurlijk een echte feestwinkel om te bezoeken en je favoriete Pays d’Oc rosé wijn uit te zoeken! Elke bezoeker die een fles Pays d’Oc rosé koopt maakt kans een roze Veloretti fiets te winnen.Op zaterdag 17 juni kleurt de winkel extra roze en krijgen de eerste 25 klanten een leuke goodie bag mee. Tevens is er op die dag een speciale promotie van 4 flessen voor de prijs van 3.

Wijn-spijs advies

Ben je benieuwd geworden naar dit wijnkwaliteitslabel uit Zuid-Frankrijk, of ben je op zoek naar dé rosé wijn bij jouw gerecht? In de pop-up zijn elke dag adviseurs aanwezig die met alle liefde de perfecte combinatie adviseren. Een barbecue, picknick, aperitief of zelfs een gastronomisch diner? Er is een Pays d’Oc IGP rosé voor elke gelegenheid.

Wanneer: open van 14 t/m 25 juni van 13.00 tot 20.00 uur
Waar: Weesperstraat 103, 1018VN Amsterdam

Meer informatie: www.proefpaysdoc.nl of www.paysdocwines.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

*Titia Boxma is Registervinoloog®, wijndocent en dol op wijn/spijs! Zij verzorgt wijncursussen, proeverijen en workshops voor particulieren en horeca in Leiden en omgeving of op locatie: www.keytowine.nl. Lees hier de artikelen van Titia.

#Titia