Op donderdag 3 december opent de pop-up wijnboutique van Pays d’Oc zijn deuren op de Herenstraat 12 in hartje Amsterdam. Vaak zie je op een fles wijn de naam van de druif prominent vermeld. Van Chardonnay tot Sauvignon Blanc en van Merlot tot Cabernet Franc. Het Zuid-Franse kwaliteitslabel Pays d’Oc IGP is leider in druivenrassen en wil dit in december laten proeven. Wijnliefhebbers zijn de hele maand december van harte welkom in deze winkel die is gefocust op druivenrassen. 

Pays d’Oc Wijn-Spijs advies

De verwachting is dat het aantal decemberdiners dat thuis wordt gehouden enorm zal groeien ten opzichte van voorgaande jaren. Een bezoek aan de Pays d’Oc pop-up wijnboutique is dé manier om de perfecte wijn-spijs combinatie op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Er is een spannend wijnaanbod aanwezig met prijzen van €4,50 tot €75 per fles. Wijnprominenten als wijnschrijfster Barbara Verbeek en Winebar of the Year-winnaar Julian Cleton zijn in de winkel aanwezig voor uitgebreid wijnadvies.

Als extraatje ontvang je bij aankoop van twee flessen wijn een fantastische poster met alle druivenrassen uitgebeeld als getekend personage. Welk personage past het beste bij jou, oftewel: welke druif ben jij?

Druivenrassen

De Pays d’Oc wijnboutique heeft een speciale selectie van 50 wijnen. Niet minder dan 35 van deze wijnen zijn gemaakt van een enkel druivenras (de zogeheten mono-cépage wijnen), maar er zijn ook speciale blends. Naast wijn kan men in de winkel terecht voor wijnglazen uit The Experts’ Collection van Royal Leerdam en andere aanverwante artikelen.

Kom je langs?

De wijnboutique van Pays d’Oc is gevestigd in het historische centrum van Amsterdam, op de Herenstraat 12, tussen de Keizersgracht en Herengracht. De winkel wordt op 3 december om 12.00 geopend. Van dinsdag t/m vrijdag is de store van 12.00 tot 19.00 uur geopend, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00. Kom langs en ervaar de schoonheid en finesse van Pays d’Oc IGP wijnen.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en  vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. In Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Pays d’Oc IGP staat bekend door het toegestane aantal van 58 druivenrassen waar de wijnmakers mee mogen werken. Het DNA van Pays d’Oc IGP staat voor kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te pairen met elke stijl van eten. Tenslotte is Pays d’Oc IGP de marktleider van de monocépage wijnen, oftewel wijnen met een enkele druivensoort.

Voor meer informatie over Pays d’Oc IGP zie www.paysdoc-wines.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!