Op donderdag 23 augustus a.s. kun je in de wijngaarden van Chateau Bon Baron in Dinant (België) genieten van heerlijke gerechtjes en mooie bijpassende wijnen voorafgegaan door een rondleiding door het wijnbedrijf. 

Rondleiding, proeverij en diner 

Voor dit evenement sloegen Jeanette en Piotr van Chateau Bon Baron, BIB Gourmand restaurant Flavours uit Weert en wijnimporteur Vinunique uit Sint-Michielsgestel de handen ineen. Wat gaat er allemaal gebeuren? Om 15.00 uur worden de gasten verwacht voor een rondleiding en wijnproeverij in de wijnmakerij, gevolgd door een uitgebreid diner met bijpassende wijnen midden in de wijngaard, aan de oevers van La Meuse. De wijnmakers zelf zijn aanwezig en vertellen over de geschiedenis en geven volop uitleg over het wijnmaken. Dat eigenaresse Jeanette dat vol verve doet heb ik onlangs zelf mogen ervaren. Aanrader!

Wat kunnen de gasten van het diner verwachten?

Ron Lemmens, chefkok en samen met zijn partner Lindsay Lemmens-Grein eigenaar van restaurant Flavours: “Tijdens het evenement verplaatsen wij ons restaurant eenmalig naar de wijngaard van Chateau Bon Baron om u daar culinair te laten genieten in een unieke ambiance. Wij serveren die avond een aantal van onze ”klassiekers” zoals onze bekende steak tartare met atjar van ui, bloemkool en passievrucht maar ook een heerlijk stukje kreeft van de Big Green Egg BBQ met tomaat, basilicum en parmezaanse kaas. Wat we voor de rest nog meer gaan serveren houden we nog even als verrassing maar het belooft een hele mooie dag/avond te gaan worden.”

Een plaats reserveren voor dit unieke evenement? Dat kan makkelijk en snel via deze pagina!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!