Afgelopen week is de fameuze Platter’s South African Wine Guide 2022 uitgekomen. De Platter’s guide is dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen, ook wel de bijbel van wijn, wijnhuizen en wijngaarden van de Kaap genoemd.

Platter’s bevat beschrijvingen van meer dan 900 producenten uit de gevarieerde wijnregio’s van Zuid-Afrika en biedt ook de 100-puntequivalenten voor de bekende sterbeoordelingen, evenals nuttige informatie over reizen in deze prachtige wijngebieden. Om de lijst van de vijfsterren wijnen te bekijken ga je naar www.wineonaplatter.com

Een hoogtepunt van elke nieuwe editie is het trio prestigieuze ‘Winery of the Year’ awards, de hoogste onderscheidingen die door Platter’s worden uitgereikt.

Top Performing Winery of the Year

De Top Performing Winery of the Year gaat naar de wijnmakerij die de meeste vijf sterren behaalt na de jaarlijkse eindproeverij. Dit jaar is de waardige ontvanger Sadie Family Wines. Dit is de derde keer dat de in Swartland gevestigde onderneming Platter’s hoogste score behaalt.

Platter’s editor’s Award Winery of the year

De Platter’s editor’s Award Winery of the year gaat dit jaar gaat de prijs naar Cape Winemakers Guild lid Frans Smit en zijn collega’s bij Spier, die hebben gebouwd wat iedereen het erover eens is dat nodig is in Zuid-Afrika: een groter-volume producent met kwaliteit op zowel de premie en het volume uiteinden van de markt.

Newcomer Winery of the Year

De Newcomer Winery of the Year wordt uitgereikt aan de producent die dit jaar debuteert in Platter’s en de hoogste scores behaalt. De welverdiende winnaar van deze onderscheiding is Jolette Steyn’s The Vineyard Party, met een paar verfijnde kleine partij semillon wijnen, waarvan er een de maximale vijf-sterren rating van de gids heeft bereikt.

Platter’s 2022 South African Wine Guide
koop je makkelijk en snel
bij Amazon.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!