Door de zachte winter kunnen we de Hollandse asperges eind maart al op ons bord hebben. Met botersaus, pittig gekruid, op de gril… de variaties zijn eindeloos, net als de wijnkeuzes. Welke wijn is lekker bij asperges? Alsacewijnen.nl komt met een leuke campagne: Pinot Blanc vs. Muscat: the battle!

Vaak drinken we een sappige Pinot Blanc bij de eerste Hollandse asperges. Pinot Blanc d’Alsace is immers dé aspergewijn, de trouwe metgezel van het witte goud. Toch? Nou, daar denken sommige Fransen heel anders over! Zij zweren bij Muscat d’Alsace. Een kruidig druifje met aromatische frisheid, die tegen alle soorten aspergebereidingen is opgewassen.

Team Pinot Blanc vs. Muscat

‘Oh non’, maar wie heeft er dan gelijk?! Drinken wij inderdaad al jaren de ‘verkeerde’ wijn bij asperges of zitten de Fransen er gewoon flink naast? Of misschien is er voor beide druiven wel wat te zeggen. Tijd om ze eens tegenover elkaar te zetten! Help jij ons met dit dilemma?

Test beide Alsace wijnen uit bij je asperges en laat in een reactie onder dit bericht weten of jij Team Pinot Blanc of Team Muscat bent!

asperge�ChezElles-ConseilVinsAlsace

foto: ChezElles-ConseilVinsAlsace

Over Alsace Wijnen

De zonnige wijnstreek staat bekend om zijn idyllische dorpjes, prachtige landschap en natuurlijk de vele wijnen die er worden gemaakt. De wijnhuizen zijn vaak klein en in het bezit van familie. Passie voor wijn wordt doorgegeven van generatie op generatie, soms al eeuwenlang! In de Alsace worden allerlei soorten wijn geproduceerd: wit, rosé, rood, mousserend, van strak droog tot aromatisch zoet. Door al deze verschillende kenmerken zijn Alsace wijnen gastronomisch breed inzetbaar; voor ieder gerecht én moment is er wel een ideale wijn te vinden.

Kijk voor meer informatie over de streek en over wijnen uit de Alsace op de volledig gerestylede www.alsacewijnen.nl.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!