Pica Pica brengt unieke plekken in Rotterdam samen met een Parade: de Pica Pica Zomerparade. De ekster (Latijns: pica pica) is één van de intelligentste vogels en staat bekend om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten. Pica Pica wil bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten. 

Pica Pica verzamelt de mooiste plekken

Pica Pica heeft als doel het verzamelen van de meeste opvallende en nieuwste plekken in verschillende wijken van Rotterdam. Na de succesvolle debuut editie in de zomermaanden van 2016 en een geslaagde wintereditie in februari gaat Pica Pica door met het uitlichten van talenten. Instore optredens van Rotterdamse singer-songwriters en bands en exposities van lokale kunstenaars staan in de nieuwe zomereditie in de maanden juni, juli en augustus van 2017 op het programma.

Kunstenaars op de leukste hotspots

Rotterdamse kunstenaars worden samengebracht met lokale muzikanten op de leukste hotspots.
Pica Pica laat aan heel Nederland zien dat Rotterdam erg veel leuks heeft te bieden en een stad in ontwikkeling is waar opkomende initiatieven een kans krijgen. Met de Parade-route zullen mensen van buiten Rotterdam de stad ervaren als een local. De locaties waar de Pica Pica Zomerparade zich afspeelt zijn tof! Denk aan authentiek tapas-restaurant Destino, Uit je Eigen Stad, Westerkaatje, de Keilerwerf, Brouwerij Noordt en nog veel meer! Als je hier klikt zie je ze allemaal.

 

Lees hier meer over de data en optredens tijdens dit leuke evenement!