Er komen steeds meer leuke podcasts online. Ken jij de leclubsommeljjdepodcast al? Jan-Jaap Altenburg (@sommeljj) en Nadien de Visser (@leclubdesvins) raken niet uitgepraat over wijn en nemen dat gekeuvel op in een podcast.

Ze ‘keuvelen’ samen over wijngebieden, hun favoriete bubbels, de WSETdiploma opleiding die ze beiden volgen, Riedel wijnglaswerk en nog veel meer boeiende onderwerpen. Samen, maar ook met anderen. Zo praten ze met Diederik Beeker van het Betuws Wijndomein over hoe witte wijn wordt gemaakt en met Mirjam van de Veen over de opleiding tot Master of Wine.

leclubsommeljjdepodcast foto

Barre tijden voor ZZP’ers!

Jan-Jaap werkt in het dagelijks leven als sommelier bij restaurant Bentinck en Nadien is ZZP’er in de wijnbusiness. Restaurants hebben het in deze ‘corona-crisis’ niet makkelijk en ZZP’ers ook niet. Nadien en Jan-Jaap zijn deze podcast gestart uit liefde voor wijn. De podcasts worden inmiddels beluisterd door bijna 1000 wijnliefhebbers. Ze verdienen er niets mee, maar steken er veel tijd in en een beetje geld voor bijvoorbeeld microfoons. Tijd hebben ze op dit moment op zich genoeg maar geld voor goede microfoons helaas niet. De microfoons die ze hadden aangeschaft blijken van een niet al te beste kwaliteit en dat is voor de luisteraars minder prettig.

Daarom doen ze een oproepje: vind je  podcasts leuk en wil je hen steunen?
Dat kan (en al vanaf 1 euro!). Dan kunnen ze betere mics kopen. En eten.
Check: petje.af/leclubsommeljjdepodcast/

Ze zullen je enorm dankbaar zijn!!

Meer leuke podcasts over wijn? Check deze link

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️  voor onze wekelijkse nieuwsbrief!