Wijnliefhebbers opgelet: heb jij altijd al gedroomd van persoonlijk advies tijdens het wijnshoppen? Met de Pays d’Oc IGP Shopping Safari wordt jouw droom werkelijkheid! Ga mee op tour langs de meest gerenommeerde wijnwinkels in Nederland en ontdek het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel Pays d’Oc IGP.

Shop, proef en ontdek tijdens één van de drie safari’s in Amsterdam, Utrecht of het Gooi de verrassende en diverse wijnen van het kwaliteitslabel. Verdiep je wijnkennis op een leuke manier terwijl niemand minder dan wijnexpert Harold Hamersma van De Grote Hamersma al je vragen over de wijnen en druivenrassen uit de Zuid-Franse regio beantwoordt. Wil jij hier bij zijn?

Unieke wijn en shop- ervaring

De Shopping Safari’s vinden plaats op 10, 11 en 24 november in de middag (exacte tijden worden later met de winnaars gedeeld). Op een centraal gelegen locatie word je ontvangen door Harold Hamersma van de Grote Hamersma die je een leuke introductie geeft over de dag en Pays d’Oc IGP. Daarna vertrek je op de fiets (dit wordt voor je geregeld) naar 3 verschillende gerenommeerde wijnwinkels om verschillende rosé, witte en rode wijnen te proeven van verschillende druivensoorten zoals Viognier, Grenache en Pinot Noir! Natuurlijk wordt er ook geshopt, je mag een shopper vullen met jouw 6 favoriete Pays d’Oc IGP wijnen!  Je sluit de dag af op een leuke locatie onder het genot van een hapje en een drankje.

Met maar liefst 58 toegestane druivenrassen biedt Pays d’Oc IGP een ongekende variatie aan wijn en in zowat elke Nederlandse wijnwinkel is wel een wijn met dit label te koop. Tijdens de safari is er genoeg ruimte om deze diversiteit zelf te ervaren en te proeven.

Geef je nu op

Wil je deelnemen aan deze unieke Shopping Safari? Registreer je vandaag nog via deze link. Beantwoord enkele korte vragen over Pays d’Oc IGP en geef aan in welke stad jij de Shopping Safari het liefst wilt beleven. Uit de deelnemers met de meeste juiste antwoorden op de quizvragen worden willekeurige winnaars gekozen.

Voor meer informatie kun je kijken op www.proefpaysdoc.nl

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijnkwaliteitslabel uit Zuid-Frankrijk en vertegenwoordigt zo’n 1.400 bedrijven en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc IGP label beslaat 50% van de wijngaarden in de Languedoc-Roussillon en is volume marktleider in export van Franse wijnen. In Nederland is 27% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Pays d’Oc IGP staat bekend door het toegestane aantal van 58 druivenrassen waar de wijnmakers mee mogen werken. Het DNA van Pays d’Oc IGP staat voor kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om een Pays d’Oc IGP wijn te pairen met elke stijl van eten. Tenslotte is Pays d’Oc IGP de marktleider in Frankrijk van de monocépage wijnen, oftewel wijnen met een enkele druivensoort. Voor meer informatie over Pays d’Oc IGP zie www.paysdoc-wines.com.

Lezen over een tof bezoek aan de wijnregio van de Pays d’Oc IGP wijnen? Kijk hier even rond!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook