Inspiratie voor de jaarwisseling. Deze hartige hapjes zijn makkelijke te bereiden, passen goed bij een feestelijk glas mousserende wijn. En….. deze hartige hapjes zijn ook lekker op nieuwjaarsdag, bij je nieuwjaarsborrel- of diner of bij een andere feestelijke gelegenheid!
Geitenkaas hapjes op little gem
Leg op een blaadje little gem een klein plakje verse geitenkaas en besprenkel met wat honing. Strooi er wat versgemalen peper en gebroken walnoten over. Garneer eventueel met eetbare bloemen. Dit is ook een lekker vegetarisch voorgerecht. Dan serveer je het op een bordje.
Spaans tapas hapje
Druppel wat olijfolie op een sneetje stokbrood. Leg daarop een plakje Spaanse rauwe ham (Iberico, Serrano of een andere hartige). Steek er met een prikkertje een blokje manchego-kaas bovenop en maak af met een druppel px-sherry of (als je dat niet in huis hebt) balsamico. Nog meer lekkere tapas hapjes? Kijk hier even rond!
Mozzarella hapje met mandarijn
Snijd een bol mozzarella in plakjes en een mandarijn in partjes. Drapeer die op een bord. Schenk er een klein beetje olijfolie over. Strooi er tot slot wat versgemalen peper en korianderzaadjes over. Garneer met tuinkers of een ander groen kruid. Ook dit kun je als heerlijk vegetarisch voorgerecht serveren!
Blini hapje met kaviaar
Een beetje decadent maar o zo lekker! Besmeer een blini met crème fraîche en drapeer er een grote lepel kaviaar op. Smullen!
Italiaanse bitterballen
Deze kosten iets meer tijd en moeite, maar ik wil ze je toch niet onthouden. Ze zijn namelijk lekker! Heb je nog een restje risotto in huis? Dan kun je dat ook gebruiken en zijn de bitterballen een stuk sneller klaar. Het recept vind je hier.
Hartige oliebollen met sambal
Oliebollen heb je vast al in huis op oudejaarsavond. Of maak je de pikante hartige nog waarvan ik het recept eerder deelde? Die zijn lekker!
Geniet van je oudejaarsavond!
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie