-vers van de pers-

Bij Osteria Vicini in Rotterdam was ik voor het eerst tijdens een leuke fietstoer. Nu lees ik dat dit fijne restaurant ook in Arnhem is neergestreken. Vanaf 22 april kun je daar terecht voor een espresso aan de bar, genieten van een Aperol Spritz met een bruchetta of het op zijn Italiaans delen van antipasti met je vrienden. 

Rotterdamse Roots

De eerste Osteria Vicini verrees in Rotterdam, waar gasten al jarenlang de weg blind weten te vinden naar deze ontmoetingsplek in de wijk Kralingen. Vicini is onderdeel van Dudokgroep, een organisatie waar tal van horeca- en cateringbedrijven onder vallen. Toen naast Dudok in Arnhem een mooie horecalocatie vrijkwam, twijfelden de heren van de Dudok Groep en partner Remco Witberg niet lang over een tweede vestiging van de eenvoudige maar zeer smakelijke Italiaan, zij het wel een iets stoerdere versie. “In Rotterdam staan ook vis- en vleesgerechten op de kaart. Vicini Arnhem is wat vlotter, waar de lekkerste gerechten op een grote plank geserveerd worden om te delen met vrienden en geliefden.”

ViciniAntipasti

Verse antipasti

Bij Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait het dus om gemakkelijk en snel iets eten. Maar wél lekker! Het begint allemaal met de verse antipasti die aantrekkelijk gepresenteerd liggen. Daar bouw je als het ware je maaltijd omheen, compleet met verste pasta’s of knapperige stukken Pizza al Taglio (plaatpizza). Het idee voor een pizza van de plaat komt uit Rome, waar ene meneer Bonci bekend staat om zijn geweldige Pizza al Taglio, rijk belegd met de meest fantastische ingrediënten (en ja, de antipasti kunnen er ook op). Het voordeel is dat je als gast meerdere pizza’s kunt proeven. In Osteria Vicini zit ook een Mercato, waar je taart, pizza en andere Italiaanse lekkernijen kunt afhalen. Het hoge en lichte Italiaanse restaurant aan de Koningstraat opent op 22 april 2016.

ViciniPizza

Waar en wanneer

Locatie : Koningstraat 32, Arnhem
Openingstijden: Zondag t/m woensdag van 11:30 uur tot 24:00 uur.
Donderdag van 11:30 tot 1:00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 1:00 uur.
Donderdag t/m zaterdag is de keuken tot 23:00 uur geopend.

Vicini logo

 

Fotocredits: Eva Broekema

Links:
Facebook : www.facebook.com/viciniarnhem
De Dudok-zaken in Rotterdam: Dudok-fietstoer