Eigenlijk wilde ik vanavond gewoon lekker eten. Geen foto’s, geen blogje.  Maar de avond was zo fijn dat ik het je niet wil onthouden. We waren bij Os en Peper in Zwolle.

Os en Peper, intiem en warm

Het  restaurant ligt in het centrum van Zwolle aan een klein straatje. De sfeer binnen is intiem en warm. Veel bruine tinten, kroonluchters, kaarsen. We nemen plaats en bestellen een glas mousserende rosé uit Luxemburg die ons zeer goed bevalt.  We kunnen  kiezen uit het verrassings- of weekmenu van de chef of a-la-card. Omdat we precies de gerechten op de kaart zien waar we op dat moment zin in hebben kiezen we voor het laatste.

Tonijn en eendenlever

Mijn lief kiest voor de ‘Yellowfin tonijn in “Os en Peper” specerijen gebakken met oosterse salade en kikkomansaus’ en ik voor de ‘Klassieke terrine van eendenlever met warm briochebrood en compôte’. Op onze vraag welke bijpassende wijnen per glas te bestellen zijn komt gastvrouw Aniek met een leuk voorstel dat ze ook goed onderbouwt. Kijk, daar houden wij van. Er wordt hier goed over de wijnen nagedacht. En dat zij kennis heeft proeven we. De Grüner Veltliner van Weingut Precht uit Oostenrijk smaakt perfect bij de tonijn en de Gewürztraminer van Domaine Bott Frêre uit de Elzas bij de eendenlever.

image

Yellowfin tonijn

image

Grüner Veltliner

image

Terrine van eendenlever

image

Gewürztraminer

Wijn bij de Rossini

Voor bij ons  hoofdgerecht, Tournedos Rossini (‘Ierse ossenhaasbiefstuk met gesmolten eendenlever, truffel en madeirajus’) zie ik meerdere bijpassende wijnen op de kaart. We hebben zin in een stevig glas rood. Ik twijfel tussen een Chileense blend van cabernet franc, cabernet sauvignon en syrah (Vina Tarapaca),  een Argentijnse Malbec Reserva (Alpamanta)  en een Californische Zinfandel (Brazin).  We vertrouwen op het advies van Aniek en dat was wederom heel goed. De Zinfandel wordt iets koel geserveerd waardoor hij fris en niet te alcoholisch overkomt. Door zijn vol-kruidige karakter met het spoortje zoet een perfecte combinatie met het rode vlees, de truffel en de warme eendenlever.

image

Tournedos Rossini

image

Zinfandel

Os en Peper: absolute aanrader! 

De dessertkaart ziet er aantrekkelijk uit maar wij besluiten het hierbij te laten. De rekening stelt ons niet teleur: prima prijs-kwaliteitsverhouding. Bij vertrek wordt ons een marshmellow van mint aangeboden. Verrassend lekker! We hadden een heerlijke avond dankzij de kookkunst van de chef, de uitstekende  wijnadviezen en de gastvrije bediening door Aniek, Ruben en Eline. Aanrader!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!