Orange Wine Revolution

Home/Agendapuntjes, Divers, Persberichten/Orange Wine Revolution
  • Orange Wine Revolution uitgelich.jpg

Orange Wine Revolution

Orange wines zijn hot en trendy. Op wijnkaarten van restaurants rukken ze langzaam  op. Tijdens Gastronomie/Fine Food Professional is er veel aandacht voor deze ‘orange wijnen’ onder de noemer de Orange Wine Revolution. Maar ook consumenten kunnen ermee kennismaken!

Voorproefje voor consumenten

De Orange Wine Revolution  wordt door The Wine & Food Assocation samen met Marijana Siljeg van Delicroatia en I Feel Slovenia georganiseerd. De Orange Wine Revolution op Gastronomie/Fine Food is uitsluitend voor professionals te bezoeken. Op zondag 4 november echter wordt alvast een voorproefje gegeven waarbij ook consumenten tussen 15.00-18.00 uur van harte welkom zijn in restaurant de Pollevie van chef Martin Berkelmans in ‘s-Hertogenbosch.

Orange wines: unieke geuren en smaken

Orange wine klinkt misschien als een rare moderne uitvinding, maar het is eigenlijk een van de oudste en meest traditionele manieren van wijn maken. Witte druiven worden behandeld alsof het blauwe zijn: de schillen doen mee. Het is een zeer natuurlijke werkwijze, waar geen toevoegingen of procédés aan te pas komen die gebruikelijk zijn bij moderne wijnproductie. Orange wijnen staan in het midden: ze bezitten de levendigheid en energie van witte wijnen, maar ook de body en complexiteit van rode wijnen. Wereldwijd krijgt orange wine dit jaar veel aandacht, met evenementen in onder meer New York, Wenen, Adelaide en Londen.

Chefs en lokale producten 

Er komen niet alleen producenten van orange wijnen maar ook chefs uit verschillende Europese landen die werken met lokale, authentieke producten. De beroemde chefs Bledar Kola van slowfood restaurant Mullixhiu in Tirana, Albanië en Janez Bretovz van restaurant JB in Ljubljana, Slovenië komen op 5 november koken bij orange wijnen op Gastronomie/Fine Food. Je kunt hun combinaties zelf komen proeven. Kola werkte voorheen bij o.a. Pied a Terre, Noma, Le Gavroche en Faviken). Authentieke, lokale producten kun je proeven op o.a. de stand van DeliCroatia en Karti Tartufi. Verder zijn er gedurende de hele dag diverse overzichtsproeverijen van bijvoorbeeld Albanese wijnen en andere landen op het Orange Wine Revolution Theater. Maar u kunt natuurlijk ook zelf met de producenten, hun passies, regio’s en hun achtergrondverhalen kennismaken. 

De volgende producenten zijn aanwezig op maandag 5 november:

Wijn

  • Wines of Albania (Albanië)
  • Premium Estates of Austria (Oostenrijk)
  • Chateau Khashmi (Georgië)
  • Fattoria la Maliosa (Italië)
  • Vino Graben (Slovenië)
  • Gravner (Italië)
  • Joan de la Casa Viticultor (Spanje)
  • KRIŽ Winery (Kroatië)
  • Miklus (Italië)
  • Nine Oaks Estate (Georgië)
  • Weingut Ploder-Rosenberg (Oostenrijk)
  • Josko Rencel (Slovenië)
  • Franco Terpin (Italië)

Food

  • Karti Tartufi (truffels uit Slovenië)
  • OPG Chiavalon (olijfolie uit Kroatië)
  • Sublima, Hrovat & Zmazek d.n.o. (pompoenolie uit Slovenië)

Consumentenproeverij Orange Wine Revolution:

Zondag 4 november. Locatie: restaurant Pollevie, Hofvijver 2B in ‘s-Hertogenbosch, 15.00-18.00 uur.
Meer informatie en aanmelding via 073-518 4646 of www.pollevie.nl

Orange Wine Revolution voor professionals:

Maandag 5 november. Locatie: Elicium, RAI Amsterdam, Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam – 12.00-21.00 uur. Registreren kun je je hier.

Bron: persbericht

Meer over Orange Wines op deze website? Check deze link!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Geef een reactie