Op donderdag 5 april is het aspergeseizoen 2018 officieel geopend. TV-kok, presentator, kookboekenschrijver en receptenbedenker Mathijs Vrieze gaf het startschot voor de kookchallenge #15minutesasperge’, de nieuwe campagne van het Aspergecentrum. Asperges, zó klaar, zó lekker! 

Asperge Ambassadeurs

Het was een opening van het aspergeseizoen ‘nieuwe stijl’. Het aspergecentrum koos dit jaar niet voor een spectaculaire boot- of bustocht of een bezoek aan een aspergekwekerij. Ook de officiële Asperge Ambassadeur is afgeschaft. De opening vond plaats in de Rotterdamse Markthal. “Jullie zijn allemaal Asperge Ambassadeurs”, aldus Marleen Stegeman, coördinator van het aspergecentrum tegen de aanwezigen. Daarna werd een toost uitgebracht op het nieuwe aspergeseizoen met een heerlijk glas wijn: de Aspergewijn van het Jaar van wijnimporteur Antoine van Esch, Tire Bouchon te Gouda. Intussen kookte chefkok Mario Roberti van Cucina Excellent drie overheerlijke (maar vooral ook snel en gemakkelijk te bereiden) aspergegerechtjes.

Asperges, zó klaar, zó lekker!

Want dat laatste is het idee achter achter de kookchallenge: lekker én snel koken met asperges. Mathijs Vrieze vertelde op amusante wijze over zijn kijk op het koken met asperges. En hoe hij dat leerde van zijn moeder. Hij sneed op zijn bord de kopjes van de asperges. Dacht dat zijn moeder dat vergeten was… Hoe werkt de #15minutesasperge kookchallenge? Foodbloggers- en vloggers worden uitgenodigd een aspergegerecht te bereiden dat binnen 15 minuten op tafel staat. “O.k., het schillen ervan tellen we niet mee”, aldus Mathijs. Je deelt dat recept via je sociale media kanalen met de hashtag #15minutesasperge en, uiteraard, de oproep aan je volgens en fans om op jouw recept te stemmen. Dat stemmen kunnen zij doen via de button op de website van het Aspergecentrum. Slechts 1 stem per persoon is toegestaan; we tellen alleen de individuele stemmen. Het lekkerste recept krijgt veel publiciteit via de fanbase van het Nederlands Aspergecentrum. De winnaar krijgt een rol in de Nationale Kick Off van 2019, naast veel gesponsorde publiciteit via de website en social media kanalen.

#15minutesasperge

Dag van de Asperge

Op vrijdag 11 mei wordt de Dag van de Asperge gevierd. Op deze dag worden op verschillende manieren consumenten bewust gemaakt van het gemak en variatie van de asperge. De bekendmaking van de winnaar van de ‘15-minutes-kookchallenge’ vindt eveneens op deze dag plaats.

LINKS:

Ga hier naar de website van het Aspergecentrum

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!