Als wijnprofessional en/of serieuze wijnliefhebber is een wijnstudiereis dé manier om je kennis bij te houden en te upgraden. Een wijngebied en de wijnen die er geproduceerd worden gaan pas leven als je er geweest bent, als je meerdere wijnmakers gesproken hebt en meerdere wijnbedrijven en wijngaarden hebt ervaren.

Leren, ontdekken en inspiratie opdoen

Klein, groot, top, bijna top, conventioneel, bio, biodynamisch; ieder bedrijf en iedere wijnmaker heeft zijn/haar eigen inzicht en manier van werken in alle stappen die mogelijk zijn. Dit is de reden waarom Claudia van Dongen van Wijnadviesbureau Claudia van Dongen zelf al vele jaren zo’n drie maanden per jaar reist en ook wijnstudiereizen aanbiedt: om te leren, te ontdekken, inspiratie op te doen, de wijnmarkt bij te houden, trends en ontwikkelingen te signaleren, veel te proeven en vooral ook om veel mensen te spreken.

Wijnstudiereis Claudia van Dongen man in wijngaard

Wat doe je op een wijnstudiereis van Claudia van Dongen

Tijdens de wijnstudiereizen die Claudia organiseert wil zij andere professionals hierin meenemen. De reizen zijn meer dan bezoekjes afleggen. Elke wijnstudiereis begint met een inleiding in het gebied, er worden minimaal 3 wijnhuizen per dag bezocht (uitgebreid bezoek winery en wijngaarden en uitgebreide proeverij). Er is veel ruimte voor uitleg en om vragen te stellen. Vaak vindt de lunch plaats bij een van de huizen waarbij er extra gelegenheid is om de wijnmaker/eigenaar uitgebreid te spreken. Overnacht wordt er midden in een regio, vaak in kleine hotels of huizen die geheel tot de beschikking staan van de wijnreizigers en als afsluiting van een week is er een (blinde) overzichtsproeverij van de bezochte wijnhuizen. Al met al zijn het zeer intensieve weken die veel inspiratie geven!

Wijnstudiereis Claudia van Dongen glazen inschenken

 Wijnstudiereizen in de planning

Dit najaar staan er wijnstudiereizen naar Campania en Duitsland (Saar, Nahe, Rheinhessen) op het programma (beide volgeboekt) en voor 2019 staan Noord-Oost Spanje (Somontano, Costers de Segre, Penedès, Priorat, Monsant) en Languedoc (Limoux, Corbieres, La Clape, Terrasses de Larzac, Pic-Saint-Loup, Montpeyroux). Beide gave regio’s waar veel ontwikkelingen plaatsvinden. Voor de wijnstudiereis naar Spanje of de Languedoc in 2019 kun je je nog inschrijven. Wees er snel bij want ze zijn populair! 

Voor meer info: zie www.wijnpassie.nl of stuur een email naar info@wijnpassie.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!