SAN FRANCISCO — Als gevolg van een lang groeiseizoen en late oogst genieten de wijnmakers uit Californië van een uitzonderlijk goede oogst. Een uitbundige regenachtige winterperiode heeft de bodem gerevitaliseerd en zorgde voor een gezonde start van de groeiperiode.

Koelere temperaturen in het voorjaar en zomer lieten de druiven langzaam en gestaag rijpen. Dit resulteerde in een langere hangtijd. De oogst in Californië begon laat, tot wel vier weken later dan normaal in sommige streken. Veel druivensoorten rijpten tegelijk waardoor de druiven binnen een zeer korte tijd geoogst dienden te worden. Sommige wijnboeren waren zelf tot eind november nog in de wijngaard te vinden. Veel wijnboeren voorspellen dat de 2023 jaargang als één van de beste in de boeken komt: intens van smaak, met levendige zuren en een fantastische balans.

 

Oogstbericht Californië wijn compilatie

 

Californië produceert ongeveer 80% van de wijn uit de Verenigde Staten, en is daarmee de vierde grootste wijnproducent ter wereld. Meer dan 80% van de wijn uit Californië is duurzaam geproduceerd en meer dan de helft van de 250.000ha wijngaarden zijn geproduceerd onder één van de duurzame certificeringen uit Californië, w.o. Certified California Sustainable Winegrowing, Organic CCOF (biologisch), Biodynamisch, Regenerative (ROC), Lodi Rules, Napa Green en SIP Certified.

Het uitgebreide (Engelstalige) oogstrapport vind je hier.

Bron: californiawines.com

Foto truck: ©Randy Caparoso
Uitgelichte foto: ©Chad Kirkland
Overige foto’s: ©californiawines.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of  Facebook