De Gourmet Ladies gaan on tour. Elf dames van de inmiddels zeventien zijn er vandaag bij. Twee heren sluiten deze keer aan, maar dat zien we door de vingers. Plaats van handeling:  O&O Oriëntal Cuisine te Sint Willebrord, Brabant.

Meisjesbus naar O&O Oriëntal Cuisine

Het is een zonnige zondagmiddag als we met vijf ladies vanuit Rotterdam met de trein in Roosendaal arriveren. Een taxi brengt ons naar het restaurant. De stemming zit er direct al goed in, want ook onze chauffeur is een lady. Een echte ‘meisjesbus‘ dus. O&O Oriëntal Cuisine ligt aan een plein in een moderne wijk in het dorp. In het restaurant wachten we buiten op het achterterras op de rest van de ladies, die achter elkaar binnendruppelen. Van de straat af gezien verwacht je niet zo’n mooi, modern en in dit geval zonnig terras. Het is er heerlijk!

IMG_3484

Meisjesbus

IMG_3498

Het is goed vertoeven op het terras!

Amuses bij O&O Oriëntal Cuisine

Mooie amuses!

Eerst een proeverij rosé 

Na een mooi glas champagne en een paar heerlijke amuses is het tijd voor een serieuze proeverij. Mia Hamoen, importeur van de inmiddels befaamde rosé van Brad Pitt ten Angelina Jolie, de ‘Miraval‘ (provencewijnen.nl) laat ons haar nieuwe jaargangen rosé uit de Provence proeven. We beginnen met twee rosé’s van Domaine du Piqueroque. De eerste is een zeer aantrekkelijke, heerlijk fruitige rosé gemaakt van o.a.  de klassieke Provence druiven grenache en cinsault, voor de lichte kruidigheid aangevuld met wat syrah. De tweede rosé van hetzelfde huis is eveneens gemaakt van grenache, cinsault, syrah, maar bevat daarnaast ook een hoeveelheid cabernet sauvignon, wat hem net ietsje meer body en kruidigheid geeft. Dan volgt dé booming rosé van het afgelopen jaar: Miraval. En gezien de kwaliteit zal hij ook het komende zomerseizoen succesvol worden.

Proeverij Mia Hamoen rosé bij O&O Oriëntal Cuisine

Een mooie proeverij van rosé uit de Provence door Mia Hamoen.

Rosé met een oriëntaals oestertje

De laatste twee rosé’s proeven we bij de eerste gangen van het speciaal voor ons samengestelde menu. De Château Saint-Maur is een minerale wijn van mourvèdre, grenache, carignan en syrah met lekker fris wit fruit in de mond: perzik, abrikoos, lychees. De Clos de Capelune van hetzelfde huis is hun paradepaardje. Deze wijn van grenache, cinsault, mourvèdre en rolle (beter bekend als vermentino) heeft body en is tegelijk elegant en fris. Zeer gelimiteerde oplage! Wow-rosé! De oester met gember, knoflook, chili en limoen die hierbij wordt geserveerd is eveneens wow!.

Oesters en Rosé bij O&O Oriëntal Cuisine

O&O Oriëntal Cuisine, het diner

Zalm – Yuzu: Tartaar van Schotse zalm – Yuzu – Bonito Soya. Een geweldig gerechtje, qua presentatie én smaak! Hierbij drinken we de Miraval Blanc, een bloemige wijn met tonen van amandel, gemaakt van rolle en grenache blanc. Mooie combinatie!

Voorgerecht zalm tartaar en rosé bij O&O Oriëntal Cuisine

Coquille in de schelp: Gestoomd – glasnoedels – knoflook – lente-ui. Welke wijn hierbij te kiezen? De meningen zijn verdeeld dus er worden twee flessen besteld: een Albariño uit Rías Baixas en een Riesling Kabinett Feinherb uit de Pfalz. De meningen blijven verdeeld. Waar de ene kant van de tafel de Riesling prefereert bij het gerecht, kiest de andere kant duidelijk voor de Albariño. Leuk, wijn! En heerlijk, die coquille!

image

Dimsum: Iberico – scampi – waterkastanje – Thaise viskoek – suikerriet. Erbij een Saint Véran. Feestje! Ook bij het tussengerechtje: fris soepje.

image

Wilde Gamba: Singapore Chilisaus, met een Grüner Veltliner. Nomnomnom…

Wilde Gamba en Veltliner bij O&O Oriëntal Cuisine

Singapore Saté: Van de grill – ossenhaas – cashewnotensaus. Hierbij: Spätburgunder!

O&O Oriëntaals restaurant spätburgunder

 

Nieuw Zeelands Lam: Shimeiji & shiitake – pompoen – savooikool – chef Danny’s Balinese saus. Onze keuze hierbij is een Chianti Classico Isole e Olena. Weer een feestje, qua gerecht, wijn én de combinatie!

O&O Oriëntaals restaurant Isole e Olena

Kookkunsten en gastvrijheid bij O&O

Dit diner wordt door sommigen besloten met een koffietje, door anderen met een kaasplankje. Chef Danny en gastvrouw Helena Tsang schuiven nog even bij ons aan. Wij complimenteren hen met hun kookkunsten en gastvrijheid. Zij op hun beurt zijn oprecht geïnteresseerd in onze verhalen. Als we bij het weggaan vragen of zij een taxi willen bellen biedt Helena spontaan aan dat hun zoon en dochter ons naar het station zullen brengen. Over gastvrijheid gesproken! Wow!

image

Lieve Helena, familie en de hele crew van O&O: ontzettend bedankt voor een supermooie middag en avond!

O&O Oriëntaals restaurant lades

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Restaurant O&O Oriental Cuisine, Dorpsstraat 138, 4711 EL Sint Willebrord www.restaurantOenO.nl