Boekenpost! Ga je op vakantie deze zomer maar heb je nog geen vaste plannen? Dan kan dit boek je op weg helpen. Letterlijk en figuurlijk. Want met  ON A ROADTRIP ontdek je Zuid-Europa met je (huur)auto! 

ON A ROADTRIP: vrij en blij

Wat een leuk idee, en wat een leuk boek is dit! Want hoe leer je een land beter kennen dan als je zelf lekker rondrijdt in je eigen (huur)auto. Met een vliegtuig ben je snel in het ‘zonnige zuiden’. Maar dan… op één plek je vakantie doorbrengen? Veel leuker is het toch om lekker ‘on a road trip’ te gaan via een leuke route waar pittoreske dorpjes worden afgewisseld door bijzondere bezienswaardigheden en spannende logeeradresjes? Waar ‘geheime’ tuinen zijn, authentieke restaurantjes en… wijnproeverijen!

Zes routes door Zuid-Europa

In ON A ROADTRIP worden 6 routes beschreven. De route in Portugal loopt van Lissabon via de nog ongerepte westkust van de Algarve tot even voorbij Faro. In Spanje reis je door Andalusië en op Kreta en Sicilië voert de roadtrip je een rondje over het betreffende eiland. In Kroatië volg je de kustlijn maar worden ook de Plitivice meren aangedaan. Tijdens de route door Frankrijk&Italië bezoek je niet alleen de bekende badplaatsen Nice en Saint Tropez, maar wordt ook Grasse aangedaan voordat je de Italiaanse grens bereikt. Daar volg je de kust om bij Savona het ‘land van de wijnen’ in te rijden: Barolo, Bra, Alba….

ON A ROADTRIP in etappes 

Elke route is onderverdeeld in 3 of 4 etappes. Elke etappe kun je in één dag afleggen, maar je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt. Dagje langer ergens blijven? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Zoek een leuk hotelletje (tips vind je in ON A ROAD TRIP!) en geniet van de plek. Een deel van de etappe minder interessant? Lekker doorrijden dan.

On a roadtrip door Zuid-Europa route Kroatie

 

Huurauto tips

Voor als je nog nooit met een huurauto op pad bent gegaan geeft het boek interessante tips. Waar kun je het beste huren, hoe zit dat met de verzekering en waar moet je op letten voordat je een contract tekent. Bijvoorbeeld wat is inbegrepen in de huurprijs en wat niet. Daarnaast vind je in ON A ROADTRIP tips hoe je kunt besparen op een huurauto en handige weetjes zoals waar je op moet letten als je met een huurauto de grens over gaat. En bij elk land de specifiek voor dat land geldende extra (verkeers)regels.

Eten en drinken ON A ROADTRIP

Verder is ON A ROADTRIP doorspekt met foto’s en véél tips waardoor je direct in de sfeer van de betreffende roadtrip komt. Van een heerlijk visrestaurantje in Ramatuelle tot een Marsala proeverij op Sicilië. Van overnachten in een Parador in Sevilla tot een olijfgaard bezoeken op Kreta. Van oesters eten een een wijnproeverij bezoeken in Kroatië tot die heerlijke Pastel de Nata in Portugal. En in Italië rondrijden door Bra, het hoofdkwartier van de Slow Food organisatie,  en de wijngaarden van Barolo…..heerlijk!

On a roadtrip door Zuid-Europa, Italie

 

En ook nog dit… 

Niet alleen Wine&Food tips vind je in dit boek. Bij elke etappe worden tips gegeven voor overnachtingsadresjes en bijzondere restaurants maar ook musea, kerken en andere bezienswaardigheden passeren de revue. En ben je de auto even zat? Dan geniet je van één van de mountainbike- of wandelroutes dit het boek geeft of je pakt een surfles mee op een idyllisch strandje.

Kortom: ON A ROADTRIP is een aanrader van de bovenste plank! (En niet alleen met een huurauto!)

Je koopt dit superleuke boek (€ 19,99) makkelijk en snel bij Bol.com 

On a roadtrip Bol.Com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!