Hotel New York ken je vast wel. Dat bijzondere Rotterdamse hotel aan de Maas van waaruit vroeger duizenden landverhuizers vertrokken naar Noord Amerika. Maar weet je dat het souterrain van dat hotel óók een bijzonder leuke plek is? NY Basement is de naam.
Spannende cocktails en veel wijnen per glas
Het interieur is nostalgisch met betegelde vloeren, veel hout en gezellige hoekjes in de sfeer van het vooroorlogse Manhattan. Aan de bar kun je heerlijke cocktails en speciale biertjes drinken. Op de wijnkaart een uitgelezen assortiment mooie, betaalbare wijnen waarvan er veel ook per glas te bestellen zijn, evenals de (heerlijk frisse!) cava d’Arciac brut selecció en de champagne van Baron de Rothschild. Kijk, daar worden wij blij van….!
In een deel van het souterrein zijn de tafels mooi met linnen gedekt
NY Basement’s nieuwe menukaart
Om de nieuwe menukaart onder de aandacht te brengen nodigde NY Basement een aantal foodies uit om de proef op de som te nemen. Anne-Wies.NL was daarbij en ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast. We proefden heerlijke gerechtjes en dito wijnen. Ik laat ze hieronder de revue passeren.
We beginnen met een leuke cocktail: Delightful G and Tea.
“With this classy unusual gin punch you can make friends anywhere”.
Hij wordt aangeboden voor 6 personen, “so choose your company carefully!”
Nou, met ons gezelschap zit het wel goed vanavond.
Zeeduivel
Zachtgegaard en gebrand, gedroogde tomaat, yoghurt, krokante zuurdesem,
radijs, komkommer en vinaigrette van snijbonen
Wijn
Weinwurm’s Grüner Veltliner 2015
Weingut Weinwurm, Niederösterreich
Kabeljauw
Ravioli van gamba, bleekselderij, groene asperge en schaaldierensaus
Wijn
Vignealte Custoza 2016
Cantine Zeni, Bardolino, Italië
Kalfszwezerik
Met buikspek van de BBQ, Le Puy linzen, knolselderij en long pepper jus
Wijn
Hierbij wordt, heel gewaagd maar erg lekker, een cocktail geschonken in plaats van een wijn.
Gin, Lillet Blanc en Masticha, een destillaat gearomatiseerd met
de hars van de mastiekboom zijn de belangrijkste ingrediënten
Runderlende
Ocean beef van de BBQ met puree van gebakken uit, pommes fondant,
geroosterde jonge prei en jus van Taggiasche olijf
Wijn
Diemersdal Seven Generations Pinotage 2015
Diemersdal, Coastal Region, South Africa
Chocoladereep
Met een vulling van bloedsinaasappel, crumble en bloedsinaasappelsorbet
Wijn
Rivesaltes Solera Vin Doux Naturel
Domaine des Schistes, Rousillon, Frankrijk
Die chocoladereep is killing!
De sfeer is goed en de gerechtjes zijn stuk voor stuk heerlijk. Chef Edward de Ridder kan trots zijn! De wijnen zijn goed gekozen hoewel ik de Pinotage, bij dit gerechtje, iets teveel zuren vind hebben. Maar daar hebben mijn tafelgenoten geen last van gelukkig:-). Ik ben niet ‘van de toetjes‘ maar die chocoladereep is killing! Zeker samen met die Rivesaltes. Geweldige combi!
Kijk op de website van NYBasement voor alle adres- en reserveringsgegevens.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie