Rotterdam “center” en “downtown” worden steeds leuker! Na vorige week op een zeer positieve kennis te hebben gemaakt met restaurant Antichic (zie een eerder verslag op deze blog),vernemen wij via twitter dat bij het nieuwe grand café NRC in de bij ons om de hoek gelegen Witte de Withstraat vandaag het trio Eddy Nielson op treedt. En heel nieuwsgierig zijn we ook naar Het Eigendom.

Warmbloedig glas 

“Lekker warme jazz terwijl het guur is buiten” staat er in de aankondiging. NRC logoKlinkt lekker dus: reden om eens een kijkje te gaan nemen.  Als we binnenkomen is de zaak helemaal vol. Gelukkig is er nog een tafeltje vrij direct naast het trio, maar ongelukkigerwijs besluit het trio dat het tijd is voor een pauze. Wij drinken een glas rode Rioja. Een lekker warmbloedig glas op deze herfstachtige zondagmiddag.

Jongere ouderen. Of andersom… 

Eddy Nielsen

Eddy Nielsen

Ik kijk om mij heen. Een aparte gelegenheid, het NRCafe. Gezinnen met baby’s en jonge kinderen. Speentjes, lollies, lach-eens-naar-papa-voor-de-foto, naast jonge stelletjes die elkaar kennelijk net ontmoet hebben, vrienden die met elkaar afspreken en lekker van een kop thee of chocolademelk met slagroom genieten. Oudere jongeren die graag van een mooi glas wijn genieten. En jongere ouderen. Leuk, die diversiteit! Nadat het trio zijn optreden vervolgt met “Summertime” gaan wij een deurtje verder. Want de Witte de With heeft er nog een nieuwe zaak bij. En wij zijn benieuwd.

Witte de With, wijnbar het Eigendom

Een paar panden verder heeft een drietal weken geleden wijnbar Het Eigendom zijn deuren geopend. We komen binnen in een zeer sfeervolle entourage en sfeer.  witte de with pui Het Eigendom  Beetje jammer dat wij zelf onze plek naar de bar of tafel moeten zoeken en er geen kapstok blijkt te zijn voor onze jassen. Maar dat maakt de wijnkaart van Het Eigendom meer dan goed. Een groot en uitgelezen assortiment wijnen is bij Het Eigendom per glas te verkrijgen. Ik herken aan de wijnen de importeurs en naar mijn bescheiden mening heeft Het Eigendom hiermee een zeer goede keuze gedaan. Prachtig assortiment! Wij kiezen voor een glas wit: Dom. Jacques Girardin “Les Terrasses de Bievaux” 2008, Santenay. Per glas € 7,40, per fles € 37,00.
witte de with wijn en charcuterie Het Eigendom Alleszins redelijke prijzen rekent Het Eigendom voor deze volle, ronde, maar toch lekker mineralige wijn waarvan wij genieten met een goed samengesteld vleesplankje en Siciliaanse groene olijven. De amandelen die daarbij op de kaart van Het Eigendom worden aangeboden zijn niet voorradig, dus biedt Youri, de zeer aimabele en kundige sommelier van Het Eigendom, de olijven aan van het huis. Een mooie geste.
plankje Het Eigendom

Mooi plankje bij Het Eigendom

Mijn oog valt op het mooie plankje waarop Het Eigendom de chorizo, salami, bresaola, lomo en iberiocoham presenteert. Tijdens mijn bezoek aan Andalusia enige tijd geleden had ik deze prachtige houtsoort al ontwaard: olijfbomenhout, maar aldaar bijna onbetaalbaar. Wie schets mijn verbazing dat, bij navraag, deze prachtige planken “gewoon” te verkrijgen zijn bij Foodelicious aan de Rotterdamse Mariniersweg.
Na een oog te hebben geworpen op het (overigens ook op dat prachtige olijfbomenhout geserveerde) kaasplankje van Het Eigendom dat links en rechts naast ons wordt geserveerd weten wij het zeker: bij Het Eigendom komen wij graag nog eens terug!

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wijnbar