Op dinsdag  19 september organiseert het Wijntheater® de dertigste editie van het NK Oestersteken tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Wie wordt de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland?

Ken je wellicht een handige kok, visboer, oesterman of een oestergek?
Of ben je zelf een superheld met het openen van oesters?
Dan is hier je kans!

NK oestersteken, hoe en wat

De organisatie zoekt weer deelnemers voor deze feestelijke 30ste editie. Een tiental deelnemers  gaat 30  Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd openen.
Een driekoppige jury uit de culinaire wereld zal de wedstrijdborden met oesters gaan controleren op details en kwaliteit van het openmaken. Denk aan details als gruisvrij, of de oester is losgesneden en of de oester niet is stukgesneden.
Sommige deelnemers doen voor het eerst mee, anderen doen al jaren mee. De bedoeling van het NK oestersteken is dat we met elkaar de kwaliteit van het oester openen verhogen in Nederland.

En de winnaar…

De winnaar van het NK oestersteken 2023 krijgt niet alleen de prachtige handgemaakte oestertrofee maar ook een deelnameplek op het EK Oestersteken 2024.
De Nederlands kampioen van 2022 , Tom Verdouw van de Sea Salt Saloon heeft een flinke kluif aan het verdedigen van zijn titel.

Het is een spetterende show waar de oesters door de lucht schieten!
Kom op dinsdag 19 september om 16h00 naar het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam in Ahoy als je durft!

Meld jezelf of een ander aan via onderstaande link:
https://www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

NK oestersteken Barbara en Barend

 

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook