Het ‘Nederlands kampioenschap blindproeven’ beleeft in 2019 haar tweede editie onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT. Dit werd onlangs bevestigd door Fred Nijhuis, eigenaar van Nijhuis Consultancy & Services (NCS), verantwoordelijk voor de organisatie van dit nieuwe fenomeen op de Nederlandse wijnagenda.

Premium partner

Le Vin en direct uit Delden, zal tot en met 2023 als premium partner van het evenement optreden en tevens de hoofdprijs voor haar rekening nemen. Het NK blindproeven wordt met ingang van 2019 gepresenteerd onder de naam CONCOURS LE VIN EN DIRECT, met Nijhuis Consultancy & Services als exclusieve organisator en ‘de strijd om de Nijhuis wisseltrofee’, als aanvullende titel. Le Vin en direct is importeur van enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld en verzorgt o.a. de exclusieve distributie in Nederland van Franz Hirtzberger, Georges Vernay, Romano Dal Forno, Masseto, Pingus, Vega Sicilia en Domaine de la Romanée-Conti. Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct, vierde dit jaar het 25-jarig bestaan van het door hem opgerichte bedrijf met een reeks uiterst exclusieve proeverijen. De meerjarige samenwerking met NCS toont aan dat Le Vin en direct ook de komende jaren zeer actief zal blijven op het gebied van evenementen die bijdragen aan de toename van wijnkennis, -ervaring en -beleving in Nederland.

Supporting partners

Kontakt der KontinentenConferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is eveneens een nieuwe- en minstens zo belangrijke- partner. Als toplocatie staat zij garant voor de ambiance én service die volledig aansluiten op de essentie van het NK. René Giel, directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, is minstens zo enthousiast, zeker gezien de overeenkomsten van de niet-commerciële doelstellingen van het NK blindproeven en de ideologie achter deze bijzondere ontmoetingsplaats. Door meerjarige afspraken met de partners krijgt het NK blindproeven de komende jaren een vaste plaats én moment op de Nederlandse proefagenda: telkens op de laatste zondag van mei. Fotostudio Ingrid Driessen heeft wederom haar medewerking aan het NK bevestigd en zal tijdens de volgende edities de fotoreportages voor haar rekening nemen. Daarnaast borgen ook diverse andere partners de continuïteit van toekomstige edities.

Essentie NK

De 2e editie van NK blindproeven vindt plaats op zondag 26 mei 2019 en zal worden omlijst met verschillende aanvullende activiteiten. Nijhuis benadrukt dat het NK niet alleen een uiterst sportieve krachtmeting met een bijzondere mix van plezier, kennis en kunde is. Het is tevens de officiële selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Frankrijk, een initiatief van het gerenommeerde wijnmagazine La Revue du vin de France (RVF). NCS en haar partners stellen professionele én particuliere wijnkenners uit Nederland in staat om zich via het NK te kwalificeren voor deelname aan het WK in Frankrijk, dat op 11 en 12 oktober 2019 zal plaatsvinden in Château de Chambord, één van de mooiste en grootste kastelen in Frankrijk.

Inschrijven NK blindproeven

Het NK blindproeven is een uitdaging voor alle wijnliefhebbers, – kenners, – importeurs, -handelaren, – schrijvers, – bloggers, – journalisten, vinologen en sommeliers! Het NK blindproeven is dé nieuwe klassieker op de Nederlandse wijnagenda. Het NK is een sportieve, uitdagende competitie voor teams van 4 proevers. Inschrijving is mogelijk via de site www.fred-nijhuis.nl, waar ook het wedstrijdreglement en aanvullende informatie te vinden is.

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!