Niven Kunz van het met een Michelinster bekroonde restaurant NIVEN in Rijswijk heeft zijn eigen ‘NIVEN Foodbox’ gelanceerd.

Producten met een verhaal

“Alweer zo’n box”, denk ik dan direct. Maar deze box is, volgens de jongste sterrenchef van Nederland (slechts 34 jaar en al 10 jaar in het bezit van die ster!) anders. De chef, die ook onlangs een kookboek uitgaf waarin hij zijn voorkeur voor ‘koken met’ groenten niet onder stoelen of banken steekt is zichtbaar trots op zijn nieuwe project. De box bevat producten die hij zelf uitkoos. Producten waar hij dus voor de volle 100% achter kan staan. Mooie smaken, eerlijke, kleinschalig geproduceerde producten. En die wil hij graag wil delen, zodat iedereen daarvan kan genieten.

download (1)

De NIVEN Foodbox: Raspberry Gold (Niven’s eigen likeur), verjus, confituur, zeezout, snoepjes….

Chocolaad

Jammer dat ik niet van alle producten uit de box heb kunnen genieten (die paste kennelijk niet door de brievenbus), maar de reep chocolade (lees: Chocolaad) van VAN DER BURCH CHOCOLAAD uit Delft was zeer welkom. Een viertal jaren geleden had ik deze chocolade reeds ontdekt en in mijn winkel verkocht ik die met veel plezier. Topkwaliteit! En dan die packaging! Prachtig! Persoonlijk heb ik toen het bedrijf(je!) bezocht en was onder de indruk van de kwaliteit van de chocolade én de ambachtelijke manier van werken. Elke geweldige reep werd met de hand ingepakt. En nog steeds!

download

Prachtige verpakkingen om dito chocolade!

IMG_2254

Anne-Wies bezoekt VAN DER BURGH CHOCOLAAD (het streepje was niet afgesproken…)

IMG_0349

De speciaal voor NIVEN ontworpen reep én verpakking. Mooi!

De Niven Foodbox kun je bestellen op de website Nivenshop.nl. Als je je abonneert op de vier boxen die per jaar uitkomen geniet je bovendien van een driegangenlunch (inclusief wijn en water) voor twee personen in restaurant NIVEN.

Ik zeg: doen!