Voorafgaand aan het Concours Mondial de Bruxelles 2017 in Valladolid was een persreis georganiseerd. Deze culinaire trip vond plaats in de regio Castilla y León. Daarbij werden nu eens niet de grote wijngebieden Ribera del Duero en Rueda bezocht, maar lag de focus op de kleinere, vaak nog onbekende DO’s zoals Sierra de Salamanca, Arlanza, Arribes, Bierzo en Tierra de León.

Castilla y leon (wikipedia)

Castilla y Leon (wikipedia)

Interview Nieves Caballero

De komende dagen worden deze wijngebieden en hun wijnen op Anne-Wies.nl besproken. Vandaag de aftrap met een interview met Nieves Caballero, een bekend culinair journaliste uit Castilla y León. Het interview is in het Spaans, de vertaling onder de filmpjes.

“Goedemiddag, ik ben Nieves Caballero. Ik werk in het noorden van Castilla bij de regionale krant van Castilla y León. Ik schrijf daar over wijnen en gastronomie, koken. Een bezoek aan Castilla y Leon is de moeite waard, want het is een zeer diverse provincie en dus ook met veel verschillende wijnen. Er zijn verschillen in hoogtes, de terreinen, verschillende bereidingsmethodes. Dit alles geeft een ongelofelijke wijnrijkdom!”

Op mijn vraag welke gebieden van Castilla ze zou aanbevelen antwoordde ze:

“Ik zou alle gebieden aanbevelen! Te beginnen met Ribero del Duero want daar vind je altijd geweldige wijnen. Een ander aan te bevelen gebied is Rueda, bekend om zijn geweldige witte wijnen. En een gebied als Cigales, bekend om zijn rosé die ze hier ‘claretes’ noemen, Maar ik beveel ook graag de kleine, minder bekende gebieden van Castilla y León aan. Denk aan Sierra de Salamanca, Arlanza, Arribes, Bierzo, Tierra de León. En je hebt ook nog Valtiendas. Het is echt de moeite waard om die kleine productiegebieden te bezoeken. Daar waar men met veel passie wijnen maakt die uniek zijn in hun soort!”

Wil je niets missen over deze kleine, opkomende wijngebiedjes? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief! Dan lees je straks alles over Sierra de Salamanca, Bierzo, Arlanza en meer…

LINKS:

Meer over het Concours Mondial de Bruxelles in Valladolid lees je hier
De persreis vond plaats op uitnodiging van de Junta de Castilla Y Leόn en werd georganiseerd door Tierra de Sabor
Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#CMBpersreisValladolid