Jermain de Rozario heeft op 23 juli 2020 de deuren geopend van zijn nieuwe restaurant De Rozario. Het restaurant verhuisde van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond. De nieuwe locatie biedt de 36-jarige chef-ondernemer en zijn partner Virginia Rhoe meer (keuken)ruimte, een terras, een tuin en mogelijkheden om op culinair gebied verder te groeien.  

Na vier jaar aan de Steenweg gevestigd te zijn, heeft Jermain de Rozario het gelijknamige restaurant verhuisd naar de 18e-eeuwse Villa Prinzen aan de Markt 213 in Helmond. Het nieuwe restaurant biedt plaats aan maximaal 64 gasten en beschikt over een terras, binnentuin en private-dining-ruimte. Een groot openbaar parkeerterrein ligt voor de deur.

Gefaseerd groeien

Jermain de Rozario: “Met een keuken die drie keer zo groot is kunnen we hier laten zien wat we kunnen en kunnen we op meerdere fronten doorgroeien. Dat gaan we gefaseerd doen. Zo nemen we de binnentuin en de private-dining-ruimte volgend jaar pas in gebruik. De komende maanden gaan we met het team rustig wennen aan de nieuwe locatie en nemen we maximaal 30 gasten aan. Vanaf september wordt de brigade uitgebreid en kunnen we nog meer laten zien.”

Jermain de Rozario keuken

Onconventioneel

Op culinair gebied gaat de chef met zijn Aziatische wereldkeuken door op de ingeslagen weg. Jermain de Rozario: “We hadden al een tijd al geen brood en boter meer op tafel, maar een Aziatisch alternatief. Vis en vlees spelen niet altijd meer de hoofdrol omdat ik ook heel graag met groente wil verrassen. Waar we aan de Steenweg geen tafellinnen hadden, is een deel van de tafels nu wel voorzien van een tafelkleed. Service en beleving krijgen nog meer verdieping, we nemen de gast mee naar een andere wereld en we doen het af en toe wat onconventioneler dan in topzaken gebruikelijk is.”

De Rozario gerechten

Modern interieur met Aziatische invloeden

Het restaurant is gevestigd op de begane grond en is 200 m2 groot, waarvan de open keuken 35 m2 beslaat. Jermain de Rozario: “Het interieur is te omschrijven als modern met Aziatische invloeden, met een knipoog naar mijn kookstijl. Een deel van de tafels is rond en de stoelen zijn met een zachte stof bekleed. Natuurlijke elementen zijn te zien in de houten vloer, houten afscheidingen, de lampen en de planten, die deels aan het plafond hangen. Het interieur is een beetje chique, maar ook warm en toegankelijk.

De Rozario interieur Markt Helmond (2)

Steegaa Interior uit Helmond en Ellen de Fockert uit Eindhoven tekenden voor het interieurontwerp, waarbij Steegaa veel interieurstukken op maat maakte en Ellen de styling voor haar rekening nam. Beide partijen hebben hierin geweldig samengewerkt. Oogenlust uit Eersel integreerde de planten en bloemen in het geheel. Het resultaat is prachtig en past helemaal in de setting van de 18e-eeuwse villa.”

Team de Rozario

In de keuken kreeg Jermain de Rozario, naast Bob Keijser, versterking van Matthew Bijster, die na twee jaar weer op het oude nest terugkeerde. Samen met Martijn Bax vormt hij het team van sous-chefs. Beiden werkten eerder bij topzaken. Aan de voorkant werkt Baue Albers van der Linden als maître-sommelier en Alphons Kerstholt als sommelier. Beiden werkten al bij De Rozario op de oude locatie. Daarnaast is Virginia Rhoe regelmatig in het restaurant werkzaam als gastvrouw.

Nieuwe bestemming locatie Steenweg

Vanaf september organiseert De Rozario op maandagen diners waarbij telkens een andere jonge kok als gastchef kookt. Op 7 september is dat Cas Pikaar van restaurant Doyy in Eindhoven. Van de oude locatie op de Steenweg wordt geen afscheid genomen. Jermain de Rozario: ”Daar komt tegen het einde van 2020 een laagdrempelige horecazaak waar extra aandacht is voor het opleiden van de jonge generatie. Meer informatie daarover maken we later dit jaar bekend.”

Koffie met bijzondere patisserie

Restaurant De Rozario is geopend van donderdag tot en met maandag voor lunch en diner. Op zaterdag is het restaurant alleen voor diner geopend. Jermain de Rozario: “’s Middags kan men op het terras en binnen ook terecht voor een drankje met een hapje en een kopje koffie. Daarbij serveren we bijzondere patisserie in De Rozario-stijl.”

Over Jermain De Rozario

Jermain de Rozario (1984) startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement in Helmond verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij restaurant De Lindehof in Nuenen.
In mei 2016 opende hij samen met zijn partner Virginia Rhoe restaurant De Rozario aan de Steenweg in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster. In juli 2020 verhuisde het restaurant naar de Markt in Helmond.

In 2017 werd Jermain door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Restaurant De Rozario is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland, de vereniging van jonge restaurateurs in het topsegment.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!