Een website als deze is superleuk om bij te houden! Want… wat valt er veel te beleven in de wereld van ‘Wine&Food’! Teveel om op te noemen! Heel blij ben ik dan ook met al die enthousiaste Wine&Food liefhebbers en die op ANNE-WIES.NL hun favoriete momentjes delen. Graag stel ik je vandaag aan een nieuwe gastschrijver, sommelier Teide Schepers, voor.

“Mijn naam is Teide Schepers en ik ben 21 jaar oud. De passie voor wijn is bij mij ontstaan op de hotelschool in Den Haag waar ik les kreeg van Simonette Lock, mijn wijndocent. De passie is gaan groeien en groeien waardoor ik uiteindelijk met wedstrijden ben mee gaan doen.

Wijnwedstrijden

Tijdens mijn schooltijd heb ik aan verschillende wijnwedstrijden meegedaan waaronder de Junior Sommelier Award voor Duitse wijnen en de Wijnacademie Wisseltrofee SDEN-2 en later SDEN-3. Bij alle wedstrijden eindigde ik op de eerste plaats en wist dat wijn echt mijn ding zou worden.

Registervinoloog

Doordat ik de SDEN-3 had gewonnen kreeg ik de vinologenopleiding cadeau. Deze heb ik als één van de jongsten afgelopen jaar afgerond en sta nu geregistreerd als registervinoloog. Aankomend seizoen ga ik bij Edwin Raben de opleiding fast-track ‘Van vinoloog naar WSET-3’ volgen om zo het verschil te bepalen.

Momenteel ben ik werkzaam bij Ciel Bleu Restaurant als één van de sommeliers. Hier ben ik begonnen tijdens mijn hotelschool met een stage en na mijn school ben ik hier full-time gaan werken.

Dom Pérignon

De wijn in het glas op de foto was  Dom Pérignon 1983. Er werd een diner georganiseerd door Moëthennessy waarbij een klein gezelschap wijnfanaten bij elkaar kon komen en daarmee ongeveer 9 à 12 wijnen kon proeven. Van de ‘normale’ cuvées van Dom Pérignon tot de meest spectaculaire P3. Daarbij mochten wij de service verzorgen. “

Binnenkort de eerste bijdrage van Teide op deze website.
Wil je dat niet missen? Schrijf je dan hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#teide