Graham’s Port heeft zijn 2017 Late Bottled Vintage (LBV) gelanceerd in drie nieuwe felgekleurde tubes. Gepresenteerd in rood-oranje, diep paars en Graham’s groen, zijn de unieke tubes vervaardigd uit handgemaakt gemarmerd papier dat is ingekleurd met verf om prachtige patronen en texturen te bereiken. De voor- en achteretiketten van de fles zijn versierd met prachtig reliëfwerk, geïnspireerd op een combinatie van de smeedijzeren balkons van Porto en traditionele Portugese tegels (azulejos) om de sfeervolle straatjes van Porto op te roepen.

De tubes werden voor het eerst gepresenteerd in 2020 bij de LBV 2015, naar aanleiding van Graham’s tweehonderdjarig bestaan. Het creatief proces van de koker drukt de aandacht voor detail uit die nodig is om wijnen van consistente kwaliteit te produceren. De buizen in de kleuren dieprood, koningsblauw en oker zorgden voor een levendige kleur in de portcategorie en bleken ongelooflijk populair. De volumeverkoop van Graham’s LBV steeg wereldwijd met 16% in 2020 en met 19% in 2021.

Grahams LBV tubes 2017 met fles

Graham’s lanceert nu nieuwe edities voor de release van zijn 2017 LBV. Dit markeert het feit dat de wijn werd geproduceerd in een uitgeroepen Vintage Port jaar. 2017 was een jaar dat werd gekenmerkt door intense en geconcentreerde wijnen na een ongelooflijk warm en droog groeiseizoen. Zo goed was de kwaliteit, dat Graham’s besloot om een 2017 Vintage Port te bottelen. Selecte percelen van de vier Graham’s landgoederen werden geselecteerd om tot 6 jaar te rijpen in gekruide eiken vaten om een Late Bottled Vintage Port van dezelfde oogst te produceren. Met florale aroma’s en rijpe smaken van zwart fruit heeft de 2017 LBV een perfecte balans tussen complexiteit en elegantie. De wijn is gefilterd van zijn natuurlijke bezinksel voor het bottelen (in tegenstelling tot Vintage Port), wat betekent dat er geen noodzaak is om te decanteren voor het serveren. Hij combineert prachtig met desserts van pure chocolade of kaas.

Deze nieuwe levendige kleuren zullen de volgende LBV releases vergezellen tot Graham’s volgende klassieke Vintage Port verklaring. Dan zullen ze opnieuw edities van de buizen introduceren.

“We zijn erg trots op de ongelooflijk positieve respons op Graham’s 2015 Late Bottled Vintage Port in de afgelopen twee jaar. Wij geloven dat deze prachtige tubes levendigheid hebben gebracht in de portcategorie – aantrekkelijk voor zowel bestaande portdrinkers, als de nieuwe generatie die we hebben zien opkomen. Graham’s LBV’s zijn prachtige wijnen, en we zijn erg blij om zo’n groeiende belangstelling voor hen te zien.” – Vicky Symington, 5e generatie van de Symington familie en Graham’s Brand Marketing Manager
OVER GRAHAM’S
W & J Graham’s werd in 1820 in Porto opgericht. Graham’s staat wereldwijd bekend om de productie van uitstekende Vintage Ports, maar produceert ook een reeks van Aged Tawny Ports, Late Bottled Vintage, Reserve en Quinta dos Malvedos Vintage Ports. Graham’s groeiende succes in de 19e eeuw resulteerde in de aankoop van de beroemde Quinta dos Malvedos in de Alto Douro en in de bouw van de imposante Graham’s 1890 Lodge. De Graham’s Lodge kijkt uit over de stad Porto en herbergt meer dan 3.500 geroosterde eiken vaten, talrijke grote eiken vaten, een uitgebreide Vintage Port kelder en Vinum – een van Porto’s toonaangevende restaurants. Graham’s is eigendom van Symington Family Estates.
Meer informatie:
https://www.grahams-port.com
https://www.instagram.com/grahams_port/
http://www.facebook.com/grahams.port.wine
OVER SYMINGTON FAMILY ESTATES

De Symingtons van Schotse, Engelse en Portugese afkomst zijn al sinds 1882 portproducenten in Noord-Portugal. Al vijf generaties lang combineren zij hun passie voor het produceren van heerlijke wijnen en ports met een grote betrokkenheid bij het land en de mensen van de regio. Vandaag de dag werken er tien Symingtons in hun vier porthuizen: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s, evenals hun Douro wijnmerken – Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataíde, Altano en Prats & Symington(van Chryseia). In 2017 lanceerden ze een nieuwe onderneming, Quinta da Fonte Souto, in de Alto Alentejo.

Symington Family Estates is een vooraanstaande portproducent en de belangrijkste eigenaar van uitstekende wijngaarden in de Dourovallei, met 26 Quintas die 2.462 hectare beslaan en 1.114 ha wijngaard. Het familiebedrijf is stichtend lid van Primum Familiae Vini – een vereniging van 12 Europese wijnfamilies – en werd in 2020 verkozen tot 7e op de lijst van The World’s Most Admired Wine Brands door een panel van meer dan 200 internationale wijnexperts, georganiseerd door Drinks International.
Alle Symington wijngaarden worden duurzaam beheerd onder een minimum interventie certificering en 130 ha wordt biologisch geteeld – het grootste gebied van biologische wijngaard in het noorden van Portugal. De familie heeft aanzienlijk geïnvesteerd in R&D op het gebied van wijnbouw om zich aan te passen aan de klimaatverandering en heeft een ambitieus duurzaamheidsplan, met een reeks publieke doelen onder de vlag van Mission 2025. In 2019 werd het bedrijf een certified B Corporation – het eerste wijnbedrijf in Portugal dat deze stap nam – en sloot zich aan bij een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die worden gecontroleerd op de hoogste normen van sociale en milieuverantwoordelijkheid. Symington werd uitgeroepen tot Ethical Company of the Year in The Drinks Business 2019 Green Awards.

Meer informatie:
www.symington.com
www.instagram.com/symingtonfamilyestates
www.twitter.com/symingtonfamily

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!