Een nieuwe loot aan de zich snel uitbreidende ‘Concours Mondial de Bruxelles Selection’ competities: ‘Vranec Selection by CMB’. De CMB kondigde met trots de oprichting aan van deze nieuwe wedstrijd, exclusief gewijd aan Vranec-wijnen. De eerste editie van de ‘Vranec Selection by CMB’ zal plaatsvinden in Noord-Macedonië van 4 tot 8 december 2023.

Vranec

De Balkan, een regio in Zuidoost-Europa, beschikt over een rijke wijntraditie. Balkanwijnen staan ​​bekend om hun unieke karakter, dat voortvloeit uit de combinatie van diverse terroirs en traditionele wijnbereidingsmethoden. Tot de meest bekende wijnlanden in de regio behoren Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Montenegro, Servië en Noord-Macedonië. Elk van deze landen biedt een verscheidenheid aan inheemse druivenrassen, waaronder Vranec.

Weetje: Vranec vind je ook onder de naam Vranac en Vranc. Vranec wordt-ie onder meer in Noord-Macedonië genoemd, Vranac in Montenegro en Bosnië en Herzegovina en Vranc in Kosovo.

Vranec Vranac Vranc

Waarom de Vranec-druif?

“Deze nieuwe sessie is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van de CMB”, zegt Baudouin Havaux, voorzitter van het Concours Mondial de Bruxelles. “De CMB wil een trendsetter op de markt zijn, en de Balkan vertegenwoordigt een wijnbestemming met een rijke geschiedenis en aanzienlijke vooruitgang waar onze aanwezigheid tot nu toe beperkt was. Of u nu een wijnexpert bent of gewoon een nieuwsgierige liefhebber, de wijnwereld gelinkt aan Vranec verdient uw volledige aandacht! Het is geen toeval dat Balkanwijnen vaak worden bekroond op het Concours Mondial de Bruxelles.”

Lees het volledige persbericht op de website van het CMB

👉Onlangs bezocht Anne-Wies 6 Balkanlanden in 5 dagen. De verslagen hierover vind je onder deze link.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook