Zeven jaar geleden schafte Distilleerderij Rutte een reeks vaten aan, waar voorheen verschillende soorten sherry in hadden gelegen. Resultaat? Dit najaar brengt Rutte alweer de derde Sherry Cask Jenever uit, uit een serie van vier op Sherryvaten gerijpte Jenevers: de Rutte Oloroso Sherry Cask Jenever, 7 jaar limited edition

Net zoals de Oloroso variant, rijpten ook de vorige twee jenevers op sherryvaten: de eerste 5 jaar lang op Pedro Ximenez vaten en de tweede van vorig jaar, 6 jaar op Fino sherryvaten. Volgend najaar, 2021, lanceert Rutte de vierde en laatste in de serie – de 8 jaar gerijpte jenever op Cream Sherry vaten.

De nieuwe Oloroso Sherry Cask Jenever van dit jaar heeft maar liefst 7 jaar lang gerijpt in oude Oloroso Sherry vaten. Naast de lange rijping, die de jenever aromatisch en vol maakt, zorgt de vroegere aanwezigheid van sherry voor complexiteit, met een kruidig aroma en hints van walnoot en leer.  De Oloroso Sherry Cask Jenever is gemaakt op basis van 100% moutwijn. Daarnaast maakt Rutte gebruik van acht botanicals om deze jenever te kruiden waaronder,  jeneverbes, koriander en engelwortel, maar ook iriswortel en zoethout.

ARC DK Rutte Barrel Aged Jenever Oloroso Sherry Cask 700ml

De Nederlandse distilleerderij hecht al sinds de start in 1872, waarde aan traditie en vakmanschap, wat ook nu weer resulteert in een uiterst verfijnde jeneverreeks.

Houtgerijpte jenevers zoals deze, zijn ook interessant voor de whisky drinker.

“Ik wil iedere whiskyliefhebber uitnodigen om eens een product van eigen bodem te proberen. Een houtgerijpte jenever verschilt niet of nauwelijks van een whisky en er valt dus heel wat te ontdekken in ons eigen land. Rutte heeft verschillende houtgerijpte jenevers die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar deze serie op sherryvaten gerijpt is wel het summum”.
– Myriam Hendrickx, Rutte’s Master Distiller

Rutte Olorso Sherry Cask Jenever is een limited edition: er worden slechts 1100 flessen gebotteld. Wees er dus snel bij! Verkrijgbaar bij de vakslijter.

www.rutte.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!