Onder het motto: ‘Een betere focus leidt tot betere prestaties’ verhuist het Rotterdamse FG Restaurant van de Lloydstraat naar de Hofbogen. Het nieuwe FG Restaurant opent op 9 augustus zijn deuren pal naast het andere restaurant van Francois Geurds: FG Food Labs. Zowel voor de lunch als het diner kun je er terecht.

Natuurlijke materialen

De eerste kiekjes van het interieur zijn in de media al te bewonderen. Het ziet er prachtig uit. Veel natuurlijke materialen, comfortabele draaibare stoelen, een zeer geavanceerde espressomachine en zelfs een omgekeerde tuin? Verder is er in het nieuwe restaurant een private dining area en kun  je gebruik maken van valet parking. Ook aan de hygiëne is veel aandacht besteed. Zo is de keuken volledig naadloos, waardoor bacteriën geen schijn van kans hebben.

FGGarden

Ultraluxe bar

Er is een ultraluxe bar met 8 zitplaatsen. Daar eet je Kobe beef ofwel Wagyu A5 uit het vuistje of een lik vrijwel ongezouten kaviaar van de witte Siberische steur. Aan deze bar drink je een millésimé blanc de blancs of een huisgemaakte cocktail op basis van eigengestookte gin of whisky van The Glenlivet.

BarFGII

FG Bistro en FG Food Labs

*Medio september gaat aan de Lloydstraat, op het adres van het voormalige FG Restaurant, de FG Bistro van start. FG Bistro probeert zich te meten aan het niveau van Bib Gourmand. Een driegangenmenu eet je al voor circa 35 euro. De menukaart in FG Bistro ademt Parijs: steak tartare, escargots, entrecote, boeuf bourguignon, tarte tatin. De dagelijkse leiding bij FG Bistro komt in handen van een professionele keukenchef en Gilles Faelens, een vinoloog met Frans bloed.
FG Food Labs draait intussen gewoon lekker door met dagelijks de mogelijkheid te lunchen of dineren.

FGBistro

 

Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik kan niet wachten :-)!

 

Foto’s komen van de FB pagina’s van de betreffende restaurants

*Update 2019: inmiddels bevindt zich in het pand waar FG Bistro was gevestigd Restaurant Goud

Mijn blog over mijn diner bij FG Food Labs lees je op Anne-Wies.NL

Mijn blog over de 4 x 10 sterrentour met bezoek aan FG Restaurant

En tot slot was er een bijzondere portproeverij bij FG Restaurant

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!